Νέα «βόμβα»! Το πιο μικρό τσιπάκι στον κόσμο είναι εδώ! Εμφυτεύεται στον άνθρωπο, vid

Μετράει τα πάντα! Ήδη υπάρχουν αντίστοιχα για συναλλαγές και ταυτοποίηση.

Οι μηχανικοί στο Πανεπιστήμιο της Κολούμπια στις ΗΠΑ δημιούργησαν ένα μικροσκοπικό, ασύρματο και ενέσιμο τσιπ που χρησιμοποιείται για την παρακολούθηση των διεργασιών του σώματος που τροφοδοτούνται από υπερήχους.

Η συσκευή λέγεται ότι είναι το μικρότερο σύστημα μικροτσίπ στον κόσμο και φυσικά εμφυτεύεται μέσα στο σώμα.

Είναι ένα πλήρως λειτουργικό ηλεκτρονικό κύκλωμα. Το εμφυτεύσιμο τσιπ είναι ορατό, μόνο με μικροσκόπιο και οδηγεί στην ανάπτυξη τσιπ που μπορούν να εγχυθούν στο σώμα, χρησιμοποιώντας υποδερμική βελόνα.

Οι ερευνητές ενδιαφέρονται για ασύρματα, μικροσκοπικά εμφυτεύσιμα ιατρικά βοηθήματα, για in vivo και in situ παρακολούθηση όλων των τρόπων ιατρικών καταστάσεων, συμπεριλαμβανομένης της θερμοκρασίας, της αρτηριακής πίεσης, της γλυκόζης και της αναπνοής για διαγνωστικές και θεραπευτικές διαδικασίες.

Οι ερευνητές της Κολούμπια σχεδίασαν ένα σύστημα, που λένε ότι είναι το μικρότερο σύστημα στον κόσμο, ενός τσιπ με συνολικό όγκο μικρότερο από 0,1 mm3. Έχει μέγεθος περίπου ενός ακάρεως σκόνης και είναι ορατό μόνο με μικροσκόπιο. Για να δημιουργήσει την συσκευή, η ομάδα χρησιμοποίησε υπερήχους για την τροφοδοσία και ασύρματη επικοινωνία με τον αισθητήρα.
Ο επικεφαλής της μελέτης Ken Shepard λέει, ότι η ανακάλυψη θα μπορούσε να είναι επαναστατική στην ανάπτυξη ασύρματων, μικροσκοπικών, εμφυτεύσιμων ιατρικών συσκευών, που μπορούν να ανιχνεύσουν πολλά πράγματα μέσα στο σώμα. Η ομάδα πιστεύει, ότι η τεχνολογία μπορεί να χρησιμοποιηθεί για κλινικές εφαρμογές και τελικά να εγκριθεί για ανθρώπινη χρήση.
Το τσιπ είναι εμφυτεύσιμο και ενέσιμο, χωρίς να απαιτείται επιπλέον συσκευασία.

loading...