Το ασφαλέστερο εμβόλιο είναι αυτό που… δεν αγοράσαμε: Το Sputnik V και επίσημα χωρίς καμία θανατηφόρο παρενέργεια!

 Ο λόγος που καταρρέει το πρόγραμμα «Ελευθερία»

Το ασφαλέστερο εμβόλιο… είναι αυτό που δεν αγόρασε η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη! 

Συγκεκριμένα το ρωσικό εμβόλιο Sputnik V φαίνεται να κερδίζει ακόμη μία διάκριση, αυτή την φορά στην Σερβία, καθώς θεωρείται το ασφαλέστερο, σε σχέση με όλα τα άλλα εμβόλια που χρησιμοποιούνται στην χώρα. 

Ενώ να τονίσουμε εδώ πως κάτι τέτοιο δεν ισχύει μόνο για τη Σερβία, αλλά και για τις υπόλοιπες χώρες. Χαρακτηριστικός είναι ο παρακάτω πίνακας που συγκρίνει τις παρενέργειες σε 13 χώρες (Ινδία, Βραζιλία, Χιλή, Αργεντινή, ΗΠΑ, Γαλλία, Γερμανία, Βρετανία, Αυστρία, Ιταλία, Νορβηγία, Δανία, Ρωσία) μεταξύ των εμβολίων.

Ο πίνακας δείχνει πως το ρωσικό εμβόλιο είναι με διαφορά το ασφαλέστερο: 

 Η ανακοίνωση για τη Σερβία έγινε από το RDIF και τονίζει «τα τελευταία επίσημα στοιχεία στη Σερβία αποδεικνύουν πως το ρωσικό εμβόλιο Sputnik V είναι το αποτελεσματικότερο από τα εμβόλια κατά του κορωνοϊού που έχουν συμπεριελήφθη στην εθνική ατζέντα. Τα στοιχεία αποδεικνύουν πως το Sputnik V αποδείχθηκε το πλέον αποτελεσματικό. Δεν έχει αναφερθεί κανένας θάνατος με το εμβόλιο. Καμία περίπτωση θρόμβωσης»

Σύμφωνα με το Ταμείο, το Sputnik V έχει καταστήσει τη Σερβία πρωταθλητή στους εμβολιασμούς κατά του κορωνοϊού, καθώς το 28% των πολιτών της χώρας έχουν εμβολιαστεί, σε σύγκριση με το 14% στην Ευρώπη.

Επιπροσθέτως, ο μέσος ημερήσιος αριθμός κρουσμάτων στη Σερβία έχει μειωθεί σημαντικά σε σχέση με την εικόνα στην υπόλοιπη ήπειρο.

«Το υψηλό προφίλ ασφάλειας του Sputnik V επιβεβαιώθηκε για άλλη μια φορά, ενώ η ένταξή του στο χαρτοφυλάκιο εμβολίων της Σερβίας επέτρεψε στη χώρα να γίνει ηγέτης στον εμβολιασμό κατά της COVID στην Ευρώπη. Εκτιμούμε τη συνεργασία με τη Σερβία και είμαστε έτοιμοι να παρέχουμε το Sputnik V και σε άλλες χώρες για να βοηθήσουμε τους ανθρώπους να αισθανθούν ξανά ασφαλείς» δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος του RDIF, Kirill Dmitriev.

Ο υπουργός Καινοτομίας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης της Σερβίας Nenad Popovic εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του στη Ρωσία για τη χορήγηση εμβολίων αλλά και την παραγωγή του εμβολίου στη χώρα του.

Ο λόγος που καταρρέει το πρόγραμμα «Ελευθερία»

Παρά τις κυβερνητικές φιέστες και τα όσα υποστηρίζουν διαρκώς τα φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ τα νούμερα των εμβολιασμένων στη χώρα παραμένουν αρκετά χαμηλά, κάτι που το καταλαβαίνει εύκολα κάποιος αν συγκρίνει τους εμβολιασμούς στην Ελλάδα με τους εμβολιασμούς στις υπόλοιπες χώρες της Ευρώπης. 

Ακόμα και αν δεχθούμε πως τα νούμερα τα οποία ανακοινώνει η κυβέρνηση είναι πραγματικά (δείτε εδώ σχετικά) τα νούμερα των εμβολιασμένων είναι αρκετά χαμηλά και μάλιστα όπως έχουμε τονίσει στο pronews.gr όσοι ήταν να κλείσουν ραντεβού για εμβολιασμό το έχουν πράξει. Πλέον περιμένουν να ανοίξουν οι εμβολιασμοί για τους 18 έως 30 ετών ώστε να ανεβούν ξανά οι αριθμοί. 

Φυσικά σε όλο αυτό έχει μεγάλη ευθύνη η κυβέρνηση η οποία λειτούργησε ως ο «παρίας» της Ευρώπης παίρνοντας τα εμβόλια… που δεν ήθελαν οι άλλοι. Το politico μάλιστα είχε αποκαλύψει πριν λίγες ημέρες πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε εκφράσει την αντίθεση του με το να δοθούν τα εμβόλια της AstraZeneca σε φτωχές χώρες, διότι με αυτό τον τρόπο θα χαρακτηριζόταν το «εκλεκτό» εμβόλιο της κυβέρνησης ως το «μη επιθυμητό» που στέλνετε σε αφρικανικές χώρες. 

Ενώ από την πρώτη στιγμή υπήρχε μία προσπάθεια υποβάθμισης του ρωσικού εμβολίου Sputnik V, αλλά και άρνησης προμήθειας του, με την κυβέρνηση να χρησιμοποιεί αστείες δικαιολογίες όπως «δεν μας αφήνει η ΕΕ», παρόλο που πολλές χώρες της ΕΕ το έχουν προμηθευτεί! Άλλωστε ίδιες δικαιολογίες χρησιμοποιούσε και για τα μονοκλωνικά αντισώματα τα οποία πλέον τα έχουν πάρει όλοι εκτός από εμάς. 

loading...