Marfin, 11 χρονια μετά. Ακόμα περιμένουμε κάποιος να πληρώσει.

Κανείς δεν μπορεί να ξεχάσει το καλοκαίρι του 2010 που χιλιάδες διαδηλωτές  υπηρχαν στους δρόμους του κέντρου της Αθήνας.

Κάποια στιγμή κάποιοι ξεκίνησαν τη ρίψη μολότοφ και ξεκίνησαν τα επεισόδια κοντά στο βιβλιοπωλείο Ιανός και στην τράπεζα Marfin.

Οι εργαζόμενοι ήταν ακόμα μέσα, αποτέλεσμα να εγκλωβιστούν και να βρουν τραγικό θάνατο τρεις άνθρωποι, ανάμεσά τους και μία έγκυος γυναίκα.

Η δικαστική διαδικασία κινήθηκε αμεσα μολις δύο ημέρες πριν από την πρώτη επέτειο του εμπρησμού της τράπεζας.

Εφτασε στα χέρια της αστυνομίας μία ανώνυμη επιστολή που κατονόμαζε τρεις ανθρώπους για τα γεγονότα της οδού Σταδίου.

Επιπλέον στην ίδια  επιστολή αναφέρονταν τα ονόματά τους, τα στοιχεία των ταυτοτήτων τους, τα κινητά τους τηλέφωνα και οι αριθμοί κυκλοφορίας των οχημάτων τους

Με αρκετά κενα, που αρκετοί βλεπουν ως εσκεμενα, οδηγήθηκαν σε δίκες δύο άντρες.

Ο Παύλος Αντρέεβ που δηλωσε αθώος και μάλιστα ευχοταν να βρεθούν οι πραγματικοί ένοχοι και ο Θεόδωρος Σίψας,  που κατηγορήθηκε για  «ανθρωποκτονίας εκ προθέσεως τελεσθείσας σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, κατά συναυτουργία και κατά συρροή τετελεσμένης και εν αποπείρα, της εκρήξεως εκ της οποίας επήλθε θάνατος και κίνδυνος για ανθρώπους και ξένα πράγματα, της κατασκευής και κατοχής εκρηκτικής βόμβας και της απρόκλητης φθοράς ξένης περιουσίας διά εκρήξεως από πρόσωπο που είχε καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου του».

Ειχε δηλώσει τοτε στο δικαστήριο οτι: «πήγα να βοηθήσω και τώρα με κατηγορούν για ένα έγκλημα που δεν έχω κάνει και μάλιστα τόσο βαρύ».

Οι δύο κατηγορούμενοι αθωώθηκαν ομόφωνα σε δίκη τον Οκτώβριο του 2016 υπόθεση άνοιξε πάλι με τη δικαιοσύνη να ψάχνει τους πραγματικούς ενόχους έως και σήμερα.

loading...