Συμφωνία «βόμβα» Αθήνας και Elon Mask! Αλλάζουν τα δεδομένα σε όλη την Ελλάδα

Όπως φαίνεται η Starlink ετοιμάζεται να έρθει στην Ελλάδα και ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης ετοιμάζει τις σχετικές υπουργικές αποφάσεις.

Η Starlink, η εταιρεία του μεγιστάνα Ελον Μασκ, θα παρέχει υπηρεσίες δορυφορικού Internet σε όλη τη Ελλάδα.

Σύμφωνα με μέσα ενημέρωσης, η Ελλάδα σύντομα —εντός του 2021— θα συγκαταλέγεται ανάμεσα στις λίγες, προς το παρόν, χώρες στον κόσμο που θα έχουν διαθέσιμο το Internet του Elon Musk από το διάστημα, με ταχύτητες σύνδεσης άνω των 100 Mbps, ακόμα και σε σημεία που σήμερα δεν έχουν καν κάλυψη.

Το ενδιαφέρον της Starlink έχει εκδηλωθεί από τα τέλη του 2020 . Η εταιρεία βρισκόταν σε επαφές τόσο με το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης όσο και με την Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ).

Μάλιστα οι προτάσεις της εταιρείας βρίσκονται ήδη στα χέρια του υπουργού Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκου Πιερρακάκη, ο οποίος σύμφωνα με τις πληροφορίες έχει εμπλακεί προσωπικά στο όλο project, κάνοντας επαφές και συζητήσεις με τη συγκεκριμένη εταιρεία.

Ο υπουργός θεωρεί ότι αυτή η εξέλιξη μπορεί να συμβάλει στη σημαντική και άμεση αναβάθμιση των τηλεπικοινωνιακών δυνατοτήτων της χώρας. Έχει έτοιμες τις σχετικές υπουργικές αποφάσεις και έχει δοθεί το «πράσινο φως» ώστε να δρομολογηθούν οι απαραίτητες νομοθετικές πρωτοβουλίες.

Σύμφωνα με τα ρεπορτάζ, υψηλόβαθμο στέλεχος της αγοράς τηλεπικοινωνιών παραδέχεται ότι η Ελλάδα τρέχει να καλύψει το χαμένο έδαφος και σημειώνει, πως όλες οι εταιρείες στη χώρα, αυτή τη στιγμή επενδύουν σημαντικά ποσά, για την αναβάθμιση των υποδομών και των παρεχόμενων υπηρεσιών.

«Το 5G αλλάζει τα δεδομένα…. όχι μόνο οι εταιρείες του χώρου, αλλά και η κυβέρνηση, έχει δείξει ότι ο σχεδιασμός που υλοποιείται, έχει στόχο να μετατρέψει την Ελλάδα σε τηλεπικοινωνιακό κόμβο στο εγγύς μέλλον».

Δείτε τι είναι το διαστημικό ίντερνετ στο βίντεο που ακολουθεί:

loading...