Dua Lipa: Οργή της αλβανέζας ποπ σταρ για ολοσέλιδη διαφήμιση στους NY Times που την κατηγορεί για αντισημιτισμό

 Οι πρόσφατες τοποθετήσεις της υπέρ των Παλαιστινίων στα social media δημιούργησαν μια έντονη κόντρα με τον οργανισμό The World Values Network

Έξαλλη είναι η ποπ σταρ Ντούα Λίπα μετά από την πρόσφατη δημοσίευση στους New York Times μιας ολοσέλιδης διαφήμισης που βάζει στο στόχαστρο την ίδια και τις αδελφές Χαντίντ, κατηγορώντας ουσιαστικά τις τρεις γυναίκες για αντισημιτισμό, μετά από πρόσφατες αναρτήσεις τους υπέρ των Παλαιστινίων στην πρόσφατη σύγκρουση στη Μέση Ανατολή.

Στη διαφήμιση που πλήρωσε για να δημοσιευτεί στην εφημερίδα ο οργανισμός World Values Network, ο ραββίνος Σμούλεϊ Μποτέακ (επικεφαλής του οργανισμού) αναφέρεται στα δύο μοντέλα και την τραγουδίστρια με καταγωγή από το Κόσοβο ως «mega influencers» που «κατηγόρησαν το Ισραήλ για εθνοκάθαρση» και «διέβαλαν το κράτος του Ισραήλ».

Η Ντούα (που διατηρεί ερωτική σχέση με τον αδελφό της Μπέλα και την Τζίτζι Χαντίντ) δημοσίευσε μέσω των social media της μια οργισμένη απάντηση στη διαφήμιση, κάνοντας λόγο για άθλιους ισχυρισμούς και κατάφωρα ψέματα, και κατηγορώντας τον οργανισμό ότι χρησιμοποιεί το όνομά της για να προωθήσει την αποκρουστική καμπάνια του. «Απορρίπτω απόλυτα τους ψευδείς και άθλιους ισχυρισμούς που δημοσιεύτηκαν σήμερα σε μια διαφήμιση που αγόρασε στους New York Times ο οργανισμός World Values Network. Αυτό είναι το τίμημα που πληρώνει κανείς επειδή υπερασπίστηκε τα ανθρώπινα δικαιώματα των Παλαιστινίων ενάντια στην ισραηλινή κυβέρνηση, την οποία κατηγορούν τόσο το Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων όσο και η ισραηλινή ομάδα προστασίας των ανθρωπίνων δικαιωμάτων B’Tselem για διώξεις και διακρίσεις, για τις ενέργειές της στην Παλαιστίνη… Πήρα αυτή τη θέση επειδή πιστεύω ότι όλοι – εβραίοι, μουσουλμάνοι και χριστιανοί – έχουν δικαίωμα να ζουν ειρηνικά ως ισότιμοι πολίτες στο κράτος της επιλογής τους».

Η Ντούα Λίπα κατηγορεί τον οργανισμό ότι χρησιμοποιεί ξεδιάντροπα το όνομά της για να προωθήσει τους σκοπούς τους, παρουσιάζονταν την ίδια και τις ιδέες της με κατάφωρα παραπλανητικό τρόπο. «Στέκομαι αλληλέγγυα με όλους τους καταπιεσμένους ανθρώπους και απορρίπτω όλες τις μορφές ρατσισμού» καταλήγει η ανακοίνωση της Ντούα Λίπα.

Απαντώντας στην ανάρτηση της νεαρής ποπ σταρ, ο εκπρόσωπος του The World Values Network επισήμανε σε νέα δήλωση ότι αισθάνεται περήφανος για τη διαφήμιση που ξεμπροστιάζει την τραγουδίστρια και τις αδελφές Χαντίντ «για το απεχθές μίσος τους απέναντι στο Ισραήλ και τους δυσφημιστικούς ισχυρισμούς τους ότι η μόνη δημοκρατία στη Μέση Ανατολή είναι κράτος απαρτχάιντ».

«Η Ντούα Λίπα ξεσπά σαν παιδί στα social media. Όπως φαίνεται μπορεί να εξαπολύει αντισημιτικό μίσος, αλλά ταράζεται όταν κάποιος αναδεικνύει την μεροληψία και τον φανατισμό της. Θα έπρεπε να γνωρίζει ότι όταν οι Εβραίοι λένε “ποτέ ξανα” το εννοούν. Δεν θα επιτρέψουμε άτομα σαν την Ντούα Λίπα να δαιμονοποιήσουν τον εβραϊκό λαό. Ας ξεπεράσει εκείνη το τελείως παράλογο μίσος της».

Σύμφωνα με την Daily Mail, η Ντούα Λίπα δέχτηκε προκάλεσε πρόσφατα αντιδράσεις στα social media αφού εξέφρασε τη στήριξή της στους Παλαιστινίους με το hashtag #SaveSheikhJarrah – αναφερόμενη στη γειτονιά της Ιερουσαλήμ όπου Παλαιστίνοι αντιμετωπίζουν διώξεις.

loading...