ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ – ΤΣΙΠΡΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΨΤΕ ΤΗΝ ΘΡΑΚΗ ΜΑΣ

Του Παναγιώτη Αποστόλου
Πολιτικού αναλυτή – αρθρογράφου

[email protected]

www.egerssi.gr

Δυστυχώς είμαι αναγκασμένος και υποχρεωμένος να επανέλθω στα όσα έγραψα την Τρίτη 25 Μαΐου 2021 στην καθιερωμένη στήλη μου “Κόκκινο Πιπέρι”, με τίτλο: “Έλληνας Βουλευτής εκφραστής μίσους στη Θράκη μας”:

Στην κεντρική πλατεία της Ξάνθης το Σάββατο 22 Μαΐου 2021 πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση διαμαρτυρίας για τις θηριωδίες που έλαβαν χώρα το προηγούμενο διάστημα μεταξύ της Χαμάς και του Ισραήλ.

Ωστόσο αυτή η συγκέντρωση – διαμαρτυρία εν μέσω πανδημίας και χωρίς να τηρηθούν κατ΄ ελάχιστο τα υγειονομικά κυβερνητικά μέτρα και η οποία διοργανώθηκε από τον τοπικό ΣΥΡΙΖΑ, γέννησε τεράστιο εθνικό ζήτημα!

Εκεί πρωτοστάτησε η νομαρχιακή επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ με τον ψευδομουφτή Αχμέτ Μετέ και τους τουρκόφρονες μειονοτικούς του τουρκικού προξενείου Κομοτηνής. Μπροστάρης στη διαδήλωση ο Έλληνας βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Χουσεΐν Ζεϋμπέκ! Ο εν λόγω κύριος πολλάκις κατά το παρελθόν έχει εκφράσει ρητορική μίσους, προσπαθώντας να δυναμιτίσει υπέρ της Τουρκίας το ήρεμο κλίμα της εκεί μειονότητας!

Όπως δε καταγγέλλει το www.komotinipress.gr και σε άρθρο το ο κ. Νίκος Αρβανίτης:

«Ο Αχμέτ Μετέ πριν από λίγες ημέρες ανέβασε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook φωτογραφία με τη σημαία της ισλαμικής Τζιχάντ, που χρησιμοποιείται από το ισλαμικό κράτος και την Al Qaeda, καλώντας σε εισβολή του στρατού του Ισλάμ στην Ιερουσαλήμ.»!

Όμως όλα τα παραπάνω δημιουργούν μεγάλη ανησυχία, όχι μόνο στην περιοχή, αλλά και σε όλη την ελληνική Επικράτεια! Αφού δυναμιτίζουν την αρμονική συμβίωση όλων των πολιτών της Θράκης μας, των Χριστιανών με τους μειονοτικούς Μουσουλμάνους!

Έτσι θα θέλαμε να θέσουμε κάποια ερωτήματα προς την Αξιωματική Αντιπολίτευση (ΣΥΡΙΖΑ), αλλά και προς την κυβέρνηση της ΝΔ:

Ας ξεκινήσουμε πρώτα με την Αξιωματική Αντιπολίτευση:

Γνώριζε ο κ. Αλέξης Τσίπρας και το κομματικό του επιτελείο για την συγκέντρωση αυτή των πρακτόρων της ΜΙΤ και του τουρκικού προξενείου της Κομοτηνής στην Ξάνθη;

Και αν ναι, τι έχουν να πουν για όλα αυτά; Τα εγκρίνει ο κ. Τσίπρας; Εγκρίνει την παρουσία βουλευτών του Κόμματός του σε συγκέντρωση που διοργανώνει ο άνθρωπος του Ερντογάν στην Ελληνική Θράκη, ο ψευδομουφτής κ. Αχμέτ Μετέ;

Τελούσε υπό την πολιτική κάλυψη του κόμματος του ΣΥΡΙΖΑ η συγκέντρωση αυτή των τουρκόφρονων Ελλήνων πολιτών της Θράκης;

Αν δεν συμφωνεί με όλα αυτά τι προτίθεται να κάνει με τον βουλευτή του και τα υπόλοιπα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που συμμετείχαν σε αυτήν την συγκέντρωση; Έχει θέση στο ελληνικό Κοινοβούλιο ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Χουσεΐν Ζεϋμπέκ; Θα διαγραφεί και θα παραπεμφθεί για Εσχάτη Προδοσία αφού κατά την ορκωμοσία του ορκίστηκε πίστη στην Ελλάδα; Επιτρέπεται σε βουλευτές του ελληνικού Κοινοβουλίου να συμμετέχουν σε συγκεντρώσεις που διοργανώνουν οι ψευδομουφτήδες τη στιγμή μάλιστα που η κυβέρνηση Τσίπρα ήταν αυτή που είχε διορίσει τους Τοποτηρητές των Μουφτειών στην Θράκη;

Και ας πάμε τώρα στην Κυβέρνηση:

Τα γνώριζε όλα αυτά η κυβέρνηση και αν ναι, τι έκανε για να τα αποτρέψει ώστε να μην εκτίθεται η χώρα μας και να μην αναζωπυρώνεται το μίσος στη Θράκη μας, που κάποιοι τεχνηέντως επιδιώκουν;

Είχαν προειδοποιήσει οι αρμόδιες Αρχές, όπως η ΕΛ.ΑΣ., η ΕΎΠ και η ΥΠΥ Ξάνθης του ΥΠΕΞ τον Πρωθυπουργό κ. Κυριάκο Μητσοτάκη και τους αρμόδιους κυβερνητικούς παράγοντες ή απλά έχουν χάσει την μπάλα στην περιοχή και την έχουν αφήσει έρμαιο στα πρακτόρια της ΜΙΤ του Ερντογάν;

Αν όχι, μήπως επιτέλους πρέπει να υπάρξουν κάποιες παραιτήσεις ή και ξηλώματα ανικάνων και άρα επικίνδυνων;

Τι θα κάνει η Κυβέρνηση και η Δικαιοσύνη για το γεγονός ότι στην συγκέντρωση αυτή εμφανίστηκε η πολεμική σημαία των τζιχαντιστών του ISIS; Θα τιμωρήσει τους υπεύθυνους ή αναγνωρίζεται έτσι το ισλαμικό κράτος;

Τι θα πράξει επιτέλους η Ελληνική Πολιτεία για τις κατ΄ επανάληψη ρατσιστικές δηλώσεις του ψευδομουφτή κ. Μετέ; Πώς αφήνουν αυτό το άτομο να εκθέτει τη χώρα με δηλώσεις μίσους και ρατσισμού;

Τέλος, θα καταγγείλει η Κυβέρνηση τον ΣΥΡΙΖΑ και τον κ. Τσίπρα; Το γεγονός ότι ούτε η ΝΔ ασκεί κριτική στον ΣΥΡΙΖΑ για όλα αυτά που συνέβησαν στην Ξάνθη, οδηγεί πολλούς στο συμπέρασμα πως αναφορικά με την Θράκη τα έκαναν μαζί πλακάκια με τους Τούρκους…

Εκτός και εάν ο κ. Πρωθυπουργός δεν είχε ενημέρωση… Ιδού λοιπόν η Ρόδος ιδού και το… πήδημα… κύριε Πρωθυπουργέ!

Περιμένουμε απαντήσεις!

Αλωνίζουν την Θράκη μας οι πράκτορες του Ερντογάν και το Αθηνοκεντρικό κράτος τους “σιγοντάρει”…

Όμως παρότι παρήλθαν 4-5 ημέρες από τότε που έθεσα τα παραπάνω ερωτήματα που άπτονται της εθνικής ασφαλείας της Θράκης μας και παρ΄ ότι έχουν ενημερωθεί από τα κομματικά επιτελεία τους οι κ.κ. Μητσοτάκης και Τσίπρας, εν τούτοις δεν έχουν δημόσια απαντήσει!

Έτσι η ανησυχία μου αυξάνει από τη στιγμή, που – τουλάχιστον – οι δυο τελευταίες κυβερνήσεις δεν αποφασίζουν να προστατέψουν τα ελληνικά κυριαρχικά δικαιώματα και συμφέροντα σε αυτήν την υπερευαίσθητη περιοχή της Πατρίδας μας! Όπως πιστεύω ανησυχούν πολύ όλοι οι Θρακιώτες, αλλά και όλοι οι Έλληνες!

Γιατί τα προβλήματα είναι πολλά και δυστυχώς ενώ διατυπώνονται στην Θρακιώτικη Κοινωνία (πολιτικό κόμμα ΑΚΚΕΛ, τοπικά ΜΜΕ κλπ.) αυτά τα ανησυχητικά άλυτα ζητήματα δεν αγγίζουν το Αθηνοκεντρικό Κράτος!

Επί παραδείγματι στις 22 Ιανουαρίου 2020 στην διαδικτυακή έκδοση της εφημερίδας της Κομοτηνής “Χρόνος” δημοσιεύθηκε ανακοίνωση του Αγροτικού, Κτηνοτροφικού Κόμματος Ελλάδος (ΑΚΚΕΛ) με ημερομηνία 20 Ιανουαρίου 2020, στην οποία ζητούσε από τις εισαγγελικές αρχές να παρέμβουν, ώστε να απαγορευθεί στο Τουρκοπρακτόρικο κόμμα ΚΙΕΦ να λειτουργεί και να κινείται για την “Ανεξαρτησία” της Θράκης μας!

Στην ανάρτηση αναφέρονται τα παρακάτω:

«Στις αρχές Ιουνίου 2019 (σ.σ. 1/6/2019) το Αγροτικό και Κτηνοτροφικό Κόμμα Ελλάδας (ΑΚΚΕΛ) ανακοίνωσε ότι απέστειλε επιστολή στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου ζητώντας “την απαγόρευση συμμετοχής του κόμματος ΚΙΕΦ στις εκλογές λόγω της απαράδεκτης στάσης που εξέφρασε η επικεφαλής του, απροκάλυπτα υπέρ του τουρκικού καθεστώτος σε περίπτωση ελληνοτουρκικού πολέμου”!

Με νέα ανακοίνωσή του το ΑΚΚΕΛ (σ.σ. 20/1/2020) αναφέρει: “Πληροφορηθήκαμε ότι η ηγεσία και στελέχη του κόμματος εξακολουθούν τις τουρκοπρακτόρικες πρακτικές, αυτή τη φορά κινούμενοι για “δημοψήφισμα ανεξαρτησίας” της Θράκης. Καλούμε τις εισαγγελικές αρχές και τα αρμόδια υπουργεία να δράσουν άμεσα και να προχωρήσουν στην αναστολή λειτουργίας του κόμματος ΚΙΕΦ, διότι θέτει σε κίνδυνο την εθνική ακεραιότητα της Ελλάδας και την εθνική ασφάλεια της χώρας”!»!

Βέβαια, στου κωφού την πόρτα όσο θέλεις βρόντα!

Αφού σύμφωνα με την ενημέρωση που έχουμε από την Θράκη μας δεν υπήρξε καμιά εξέλιξη επί αυτών των φοβερών καταγγελιών!

Προφανώς Άρειος Πάγος και Πολιτεία θεωρούν πως δεν συντρέχει κανένας ιδιαίτερος λόγος ανησυχίας!

Αλήθεια ποια η άποψη της ΕΥΠ για όλα τα παραπάνω; Από τη στιγμή μάλιστα που είναι υπό την ευθύνη του Πρωθυπουργού;

Εμπίπτουν τα παραπάνω στον τομέα ευθύνης της; Κι αν ναι ποιες οι προτάσεις της προς τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη;

Ανύπαρκτο και άνευρο το κράτος της Αθήνας έχει εγκαταλείψει την Θράκη μας…

Αλλά ψάχνοντας, βρήκαμε στο face book μια πρόσφατη ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό, του Προέδρου του ΑΚΚΕΛ Βάκη Τσομπανίδη, ο οποίος αναδεικνύει άλλο ένα φλέγον ζήτημα της Θράκης μας!

«Τα ίδια Παντελάκη μου….. Επεισόδιο πάλι με τους Τούρκους στο Αμόριο. Η απορία όλα αυτά τα χρόνια η ίδια. Με την αλλαγή της κοίτης του ποταμού έχουμε κάποιες εκατοντάδες στρέμματα γης στην Τουρκία, όπως και οι Τούρκοι έχουν αντίστοιχα εκατοντάδες στρέμματα στην Ελληνική πλευρά. Τα περισσότερα εξ αυτών ακαλλιέργητα και αυτά που καλλιεργούνται (από Έλληνες) έχουν φτιάξει σχεδίες με συρματόσχοινο ώστε να μεταφέρουν τα τρακτέρ απέναντι.

Γιατί επιτέλους δεν φτιάχνουν (σ.σ οι κυβερνώντες) μια διμερή επιτροπή να μετρήσουμε τα στρέμματα και να τα ανταλλάξουμε; Κι αν κάποια από τις δύο χώρες έχει παραπάνω στρέμματα στο κάτω – κάτω να εκτιμηθεί πόσο κάνουν και η άλλη ας τα αγοράσει….

Αλήθεια, τι μας χρειάζονται τα στρέμματα στην πλευρά της Τουρκίας που είναι απίθανο να καλλιεργηθούν ή τι χρειάζονται τα χωράφια στην Ελληνική πλευρά οι Τούρκοι;

Βαρέθηκα κάθε χρόνο να ακούω για επεισόδια σε χωράφια που δεν εκμεταλλεύεται κανείς! Τουλάχιστον ας μοιραστούν προς όφελος των Ελλήνων, αλλά και των Τούρκων αγροτών!»!

Προς επίρρωση του παραπάνω αιτήματος σας κάνω κοινωνούς σχετικών φωτογραφιών!

loading...