Όταν ο Μανώλης Γλέζος και ο Λάκης Σάντας κατέβαζαν τη ναζιστική σβάστικα από την Ακρόπολη, η Τουρκία υπέγραφε Σύμφωνο Φιλίας με τον Χίτλερ !!!


Με αφορμή τη σθεναρή στάση της Ελλάδας τον Μάρτιο του 2020 στο «ντου» των χιλιάδων παράνομων μεταναστών στον Έβρο, ο Ερντογάν με ιδιαίτερο θράσος το τερμάτισε κυριολεκτικά χαρακτηρίζοντας τους Έλληνες ως δήθεν ναζί, φασίστες και βάρβαρους λέγοντας επί λέξει: «Βλέπουμε ότι αυτά που έκαναν οι Έλληνες είναι παρόμοια με αυτά που έκαναν οι ναζί, δεν έχουν καμία διαφορά»!!! Για τον λόγο αυτόν στις 15 Μαρτίου 2020 με αφορμή τις εκ λόγω προκλητικές δηλώσεις του Ερντογάν δημοσίευσα ένα άρθρο με τίτλο: «Όταν η Τουρκία υπέγραφε Σύμφωνο Φιλίας με τον Χίτλερ» (Κυριακάτικη Kontra News). Το γεγονός όμως ότι η σημερινή επίσκεψη Τσαβούσογλου στην Αθήνα συμπίπτει με την επέτειο των 80 χρόνων από τότε που ο Λάκης Σάντας και ο Μανώλης Γλέζος κατέβασαν τη σβάστικα από την Ακρόπολη μου δίνει την ευκαιρία να υπενθυμίσω στον τούρκο υπουργό εξωτερικών «τον βίο και την πολιτεία» της Τουρκίας κατά τον δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο και τη συμμαχία της με τον Χίτλερ. Για τον λόγο αυτόν παραθέτω στη σημερινή ΥΠΕΡΒΑΣΗ News έγγραφα, εφημερίδες αλλά και φωτογραφίες της εποχής. Έτσι λοιπόν την ώρα που σύσσωμος ο Κρητικός λαός αποδεκάτιζε τους Γερμανούς αλεξιπτωτιστές στην μεγαλειώδη μάχη της Κρήτης στο διάστημα 20 Μαΐου -1η Ιουνίου 1941, την ώρα που ο Μανώλης Γλέζος και ο Λάκης Σάντας κατέβαζαν τη σβάστικα από την Ακρόπολη τη νύκτα της 30ης προς 31η Μαΐου 1941, οι Τούρκοι διαπραγματευόταν για να τα βρουν με τον Χίτλερ.
Την ώρα που ο Ελληνικός λαός έδινε σύσσωμος τη μάχη της Εθνικής Αντίστασης ενάντια στον Άξονα, η Τουρκία προχωρούσε στη Σύναψη Συμφώνου Φιλίας και Συνεργασίας με τον Χίτλερ και τους ναζί. Έτσι σε αντίθεση με την Ελλάδα η οποία πολέμησε τους Ιταλούς στη Βόρειο Ήπειρο και τους Γερμανούς στο Ρούπελ, η Τουρκία τάχθηκε ανοιχτά και επίσημα
με το μέρος των ναζί.
ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ ΕΔΩ :
https://www.kinima-ypervasi.gr/2021/05/news-31052021.html

Δεν υπάρχουν σχόλια :