Η ψήφος των Ελλήνων του εξωτερικού

Εν προκειμένω, αυτό που μας απασχολεί είναι η διαμόρφωση μίας οικονομίας που θα διευκολύνει την επιστροφή των Ελλήνων του εξωτερικού – μίας οικονομίας που δεν θα εξυπηρετεί τα συμφέροντα της εγχώριας και ξένης Ολιγαρχίας, με τεράστια μη βιώσιμα χρέη που λειτουργούν ως μοχλός πίεσης, για την επιτάχυνση του αφελληνισμού της πατρίδας μας.

Με χρέη, για τα οποία δεν ευθύνονται οι απλοί Πολίτες, αλλά το σαθρό πολιτικό μας σύστημα – το οποίο είναι τελικά το μόνο που επιβίωσε από την κρίση, έστω και αν κάποια κόμματα αναγκάσθηκαν να αλλάξουν όνομα και ΑΦΜ για να τα καταφέρουν.
Είναι δυστυχώς αυτό το πολιτικό σύστημα, σε συνδυασμό με το λανθασμένο οικονομικό και τουριστικό μας μοντέλο, το οποίο ανάγκασε 650.000 Έλληνες να εγκαταλείψουν κατά τη διάρκεια της κρίσης την πατρίδα τους – για να μπορέσουν να επιβιώσουν.
Πήραν δε μαζί τους 32,5 δις € ετήσιο ΑΕΠ, το οποίο δεν πρόκειται να αναπληρώσουμε εάν δεν επιστρέψουν – ενώ προίκισαν τις χώρες υποδοχής τους με τα τουλάχιστον 100 δις € που κόστισε στη χώρα μας η ανατροφή και η εκπαίδευση τους.
18.000 γιατροί μόνο εγκατέλειψαν την Ελλάδα, όπως θα καταθέσουμε στα πρακτικά, μαζί με την απίστευτη δήλωση του ΠΘ, σύμφωνα με την οποία δεν μπορούμε να γεννήσουμε γιατρούς, νοσηλευτές και αναισθησιολόγους – λέγοντας του πως μία χώρα που δεν μπορεί να δώσει δουλειά στα παιδιά της, ασφαλώς δεν είναι χώρα.
Όσο για τον υπουργό ανάπτυξης που τοποθετήθηκε ξανά πρόσφατα υπέρ των μνημονίων και του PSI, θυμίζοντας τις δηλώσεις του από το παρελθόν, κατά τις οποίες δεν ήθελε να του πάρει τη δόξα η Τρόικα, ελπίζουμε να έχουν καταλάβει οι Έλληνες την ποιότητα του, σε εισαγωγικά βέβαια – αφού προφανώς δεν υπάρχει κανένας άνθρωπος στον πλανήτη που να πιστεύει σε κάτι ανάλογο, μετά την τεκμηριωμένα απίστευτη καταστροφή που υπέστη η Ελλάδα από τα μνημόνια και από το PSI.
Δεν είναι δυνατόν να μην καταλαβαίνει πως είναι παράλογο να υποθηκεύεις μία χώρα και να την ξεπουλάς, απλά και μόνο με αντάλλαγμα τα 51,3 δις € που κουρεύτηκε το χρέος της με το PSI – για να αυξηθεί αμέσως μετά με τα άνω των 40 δις € που στοίχησαν οι τράπεζες, χωρίς να αναφέρουμε καν τις ζημίες των ασφαλιστικών ταμείων, των οργανισμών του δημοσίου και των μικροομολογιούχων. Κανένας δεν μπορεί να είναι τόσο ανόητος.
Ειδικά όσον αφορά τις τράπεζες, συνεχίζεται η κατάρρευση τους, όπως φάνηκε την Παρασκευή – ενώ φαίνεται πως διακινδυνεύουμε ακόμη 24 δις €, λόγω των κρατικών εγγυήσεων για τα προγράμματα Ηρακλής, όπως ακριβώς είχαμε προβλέψει.
24 δις € που θα προστεθούν ξανά στο δημόσιο χρέος μας – αυξάνοντας το πάνω από τα 400 δις €. Την ίδια στιγμή, δρομολογούνται από την 1η Ιουνίου οι πλειστηριασμοί των πάντων, χωρίς καμία εξαίρεση – ούτε καν για τις ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού μας.
Πώς είναι δυνατόν αλήθεια να επιτρέπουμε στις τράπεζες να απομυζούν τόσα πολλά χρόνια τους Έλληνες; Κάτω από αυτές τις προϋποθέσεις, αφού έχουν μάθει δηλαδή να διασώζονται συνεχώς από τους Πολίτες, παίρνοντας παράλληλα τα σπίτια τους, για ποιο λόγο να δανείζουν την πραγματική οικονομία;

loading...