Δάσκαλε, λένε ότι την ευκαιρία που χάνεις δεν την ξαναβρίσκεις.

-Αγαπημένε μου, εξαρτάτε από το τι εννοείς ευκαιρία που χάνεις. Χάνεις την ευκαιρία που σου παρουσιάζεται για να κερδίσεις πολλά λεφτά και κοινωνικό ανέβασμα, αν εσύ κοιτάς εκείνη την εποχή την προσωπική σου ανάπτυξη και βρίσκεσαι σε ησυχία και περισυλλογή; Χάνεις την ευκαιρία για μια καταπληκτική σύντροφο που μπορεί να σε θέλει, αν εσύ εκείνο τον καιρό είσαι στις μοναξιές σου και δεν επιθυμείς σχέση; Χάνεις την ευκαιρία για κάτι, αν εσύ δεν πιστεύεις σε αυτό το κάτι και σου είναι αδιάφορο ακόμα και αν πέσει επάνω σου;

Η ευκαιρία φίλε μου δεν είναι κάτι που βρίσκεις ή σε βρίσκει, αλλά είναι κάτι που δημιουργείς. Και το δημιουργείς με την κατάσταση στην οποία βρίσκεσαι. Αν ενδιαφέρεσαι για τα επαγγελματικά σου, έχεις ανοίξει τις κεραίες σου, έχεις αυξήσει την αντίληψή σου, έχεις εστιάσει την προσοχή σου, μαζεύεις πληροφορίες, οργανώνεσαι, εκπαιδεύεσαι, προσμένεις, και έτσι έχεις δημιουργήσεις τις κατάλληλες συνθήκες ώστε σαν φυσικό αποτέλεσμα των σωστών ενεργειών σου να έρθει μπροστά στην πόστα σου και να σου χτυπήσει αυτό που ονομάζουμε ευκαιρία. Αν δεν ήσουν έτοιμος, ούτε που θα το έπαιρνες είδηση αυτό.

Έτσι γίνεται σε όλα τα θέματα και σε όλα τα επίπεδα. Πρώτα είσαι εσύ έτοιμος, και μετά εμφανίζεται η επονομαζόμενη ευκαιρία. Γι αυτό σου λέω. Την ευκαιρία τη δημιουργούμαι εμείς, με τις πράξεις μας, τα συναισθήματά μας, την ετοιμότητά μας, τις πεποιθήσεις μας, την προετοιμασία μας, την καρτερία μας, την επιμονή μας, την προσδοκία μας. Κυριολεκτικά τη γεννάμε από το χώρο του πιθανού στο χώρο του πραγματικού.

Οπότε να ξέρεις ότι δεν χρειάζεσαι καλές ευκαιρίες στη ζωή σου, αλλά γνώση και προσοχή τόση, ώστε να τις αναγνωρίζεις όταν αυτές σε πλησιάζουν.

loading...