Δειτε βιντεο τους Φανατικούς Εβραίους να χορεύουν για την προφητεία-υπόσχεση έλευση του Μεσσία και ανοικοδόμηση του τρίτου Ναού του Σολομώντα

 

Τον γύρο του κόσμου κάνει εικόνα από την Ιερουσαλήμ! : Σημάδι για τον τρίτο Ναό

Χαμό έχει προκαλέσει ένα βίντεο, το οποίο δείχνει Ισραηλινούς να τιμούν την Ημέρα της Ιερουσαλήμ χορεύοντας και τραγουδώντας στην πλατεία Kotel τη Δευτέρα το βράδυ, με φόντο στο βάθος ένα δέντρο να καίγεται στο Όρος του Ναού, την ώρα που είχαν ξεκινήσει τα επεισόδια, τα οποία έχουν επιφέρει χάος μεταξύ Ισραηλινών και Παλαιστινίων με πόλεμο ρουκετών

Φανατικοί Ισραηλινοί συνδέουν τον χορό με μία λεγόμενη ως «προφητεία-υπόσχεση» του Γιαχβέ μέσω του Ζαχαρία, την οποία ερμηνεύουν οι Εβραίοι ως έλευση του Μεσσία-Παγκόσμιου Ηγέτη και ανοικοδόμηση του τρίτου Ναού: «Ο ναός γκρεμίστηκε από την φωτιά, θα αναγερθεί από την φωτιά», αναφέρει το πολιτικοθρησκευτικό σάιτ Israel365.

Λέει ο Ζαχαρίας:

Εγώ δε θα είμαι δι’ αυτήν, λέγει ο Κυριος, ως ένα πύρινον τείχος ολόγυρά της και δόξα της εν μέσω αυτής”. (2.9) Τέρπου, λοιπόν, και ευφραίνου, κόρη μου Σιών, διότι ιδού, εγώ έρχομαι και θα κατασκηνώσω εν μέσω σου, λέγει ο Κυριος (2.14).  Πάρετε, λοιπόν, θάρρος και ας δυναμώσουν τα χέρια σας δια την ανοικοδόμησιν του ναού (8.13).

Η πυρκαγιά, που ήταν ορατή από απόσταση πάνω των δύο χιλιομέτρων, ξέσπασε νωρίς το βράδυ της Δευτέρας στους χώρους της Πλατείας Τεμενών στην Ιερουσαλήμ, όπου βρίσκεται το τέμενος αλ Άκσα, ο τρίτος ιερότερος τόπος του Ισλάμ, ενώ χιλιάδες πιστοί ήταν συγκεντρωμένοι. Προκλήθηκε από ρίψη πυροτεχνημάτων των Αράβων εναντίον των Εβραίων.

loading...