ΒΟΜΒΑ: Ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΓΟΥΡΟΣ ΣΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΚΗΝΗ





Του Παναγιώτη Αποστόλου

Πολιτικού αναλυτή – αρθρογράφου

[email protected]

www.egerssi.gr

Χαίρομαι ιδιαίτερα – και αυτό το συναίσθημα θεωρώ θα κυρίευε τον κάθε ένα – όταν επαληθεύονται οι κατ΄ αποκλειστικότητα πληροφορίες και πολιτικές εκτιμήσεις μου που δημοσιεύονται στην Ελεύθερη Ώρα και στο προσωπικό μου σάιτ www.egerssi.gr και που βέβαια αναπαράγονται σε πολλά φιλικά σάιτ του διαδικτύου!

Θα σας θυμίσω λοιπόν, ποια ακριβώς είδηση έδινα κατ΄ αποκλειστικότητα στη δημοσιότητα στις 26 Μαρτίου 2021 και στο άρθρο μου «Η Περιφέρεια Αττικής είναι “ωρολογιακή βόμβα” για τον Πρωθυπουργό»:

Βρέθηκε ο αντικαταστάτης Πατούλη…

Βέβαια σήμερα ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, γνωρίζει ότι ο Γιώργος Πατούλης είναι πολιτικό βαρίδι για τη ΝΔ και την επανεκλογή του στην Πρωθυπουργία! Παρότι όμως δεν έχει το θάρρος να ασχοληθεί με τις καταγγελίες Σγουρού κατά Πατούλη, εν τούτοις έχει φροντίσει να λάβει ο Περιφερειάρχης Αττικής το μήνυμά του! Το οποίο δεν είναι άλλο, από την μη στήριξη από τον ίδιο και τη ΝΔ, του προσώπου του Γιώργου Πατούλη στις επόμενες Περιφερειακές εκλογές!

Αφού – όπως πρώτος έγραψα και ακολούθως αναπαράχθηκε σε διάφορα Μέσα – εκλεκτός του Πρωθυπουργού για την Περιφέρεια της Αττικής είναι ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς!

Από εκεί και μετά τι θα πράξει ο πάντα μεθοδικός Γιώργος Πατούλης;

Κατά τη γνώμη μου προετοιμάζεται για την υποψηφιότητα διεκδίκησης της αρχηγίας του κόμματος, που σύμφωνα με αρκετούς επαΐοντες δεν αργεί να έλθει! Ναι, ναι, για την αλλαγή σκυτάλης στη ΝΔ που ενθαρρύνεται και από πρώην Προέδρους της γαλάζιας Παράταξης!

Εκτός και εάν κάνει δικό του δεξιό κόμμα, από τη στιγμή που τελευταία είναι πολύ της μόδας!

Υποψήφιος – εκλεκτός της ΝΔ στις Περιφερειακές εκλογές του 2023 είναι ο Νίκος Χαρδαλιάς…

Αυτή η κατ΄ αποκλειστικότητα είδηση που δημοσίευσα στις 26 Μαρτίου – όπως γράφω παραπάνω – αναπαράχθηκε από πολλά ΜΜΕ και έφτασε σε όλα τα πολιτικά κόμματα!

Ωστόσο έχει ιδιαίτερη σημασία για μένα η δημοσίευση του διαδικτυακού ειδησεογραφικού πόρταλ https://www.aftodioikisi.gr/ στις 24 Απριλίου 2021, όπου αναφέρεται ότι ο Νίκος Χαρδαλιάς θα είναι ο υποψήφιος – εκλεκτός της ΝΔ στις Περιφερειακές εκλογές του 2023:

«Δεν θα είναι υποψήφιος βουλευτής στο Νότιο Τομέα της Αθήνας ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς. Κι αυτό γιατί στην συγκεκριμένη “Περιφέρεια του Νίκου Δένδια”, όπως έχει γράψει η aftodioikisi.gr, υπάρχει πληθώρα υποψηφίων. Εξάλλου και ο ίδιος, σύμφωνα με πληροφορίες της aftodioikisi.gr, συνεχίζει να δηλώνει ενδιαφέρον για την Αυτοδιοίκηση, την οποία υπηρέτησε για 22 έτη (1994-2016) από διάφορες θέσεις, εκ των οποίων τα 12 ως δήμαρχος Βύρωνα!

Στο πλαίσιο αυτό και με δεδομένο ότι στο Μαξίμου ακούνε Πατούλη και βγάζουν… φλύκταινες, πληροφορίες της aftodioikisi.gr αναφέρουν ότι έχει ήδη ληφθεί η απόφαση ο υποψήφιος της ΝΔ στις περιφερειακές εκλογές του 2023 για την Περιφέρεια Αττικής να είναι ο Νίκος Χαρδαλιάς.»!

Persona non grata ο Γιώργος Πατούλης για τον Πρωθυπουργό…

Ωστόσο από αυτό το δημοσίευμα, δεν επαληθεύεται για ακόμη μια φορά η είδηση που πρώτος έφερα στο φως της δημοσιότητας περί Νίκου Χαρδαλιά, αλλά επαληθεύεται και η πληροφορία που πρώτος είχα δημοσιεύσει εν έτει 2017, ότι δηλαδή ο Γιώργος Πατούλης προετοιμαζόταν για τη διεκδίκηση του Δήμου της Αθήνας! Μια δημαρχία που πολλοί “γαλάζιοι” θεωρούν εφαλτήριο για τη διεκδίκηση της Προεδρίας της ΝΔ και ακολούθως της Πρωθυπουργίας! Αυτήν την υψηλή φιλοδοξία του Γιώργου Πατούλη φρέναρε η Ντόρα Μπακογιάννη, αφού για την δημαρχία της Αθήνας προόριζε τον γιο της Κώστα Μπακογιάννη! Στόχο που τελικά επέβαλε στον Κυριάκο Μητσοτάκη και έτσι θα έπρεπε να βρεθεί άλλη θέση για τον Γιώργο Πατούλη, αφού είχε μεγάλη δυναμική εκείνη την εποχή στο “γαλάζιο” ακροατήριο!

Έτσι συνεχίζοντας με το δημοσίευμα του www.aftodioikisi.gr θα αντιληφθείτε τα όσα παραπάνω αναφέρω:

«Υπενθυμίζεται ότι ο νυν υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας (Νίκος Χαρδαλιάς):

Ήταν υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης Νοτίου Τομέα με τον Γιάννη Σγουρό στις εκλογές του 2014 απέναντι στην Ρένα Δούρου και τον υποψήφιο της ΝΔ Γιώργο Κουμουτσάκο και, τότε, είχε εκλεγεί περιφερειακός σύμβουλος.

Σε συμφωνία με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, είχε “κλειδώσει” η υποψηφιότητα του με τον Ανδρέα Παχατουρίδη στις εκλογές του 2019, ωστόσο τελικώς ο δήμαρχος Περιστερίου δεν κατέβηκε, μετά τον εκβιασμό Πατούλη για τον δήμο Αθηναίων.

Άρα, μία υποψηφιότητα του Νίκου Χαρδαλιά το 2023 θα είναι και μία άτυπη ρεβάνς απέναντι στον νυν περιφερειάρχη Αττικής, ο οποίος έκανε τα πάντα στο προσκήνιο και κυρίως στο παρασκήνιο (σ.σ. και με χτυπήματα κάτω από τη μέση) για να ακυρώσει την υποψηφιότητα Παχατουρίδη – Χαρδαλιά το 2019.

Για δε τον Γιώργο Πατούλη, στο Μαξίμου εξετάζουν δύο λύσεις:

Να ακυρωθεί η υποψηφιότητά του το 2023 με τον τρόπο που ακύρωσε και ο ίδιος την υποψηφιότητα Παχατουρίδη – Χαρδαλιά το 2019. Και ο νοών νοείτο. Το συγκεκριμένο μοιάζει και το πιο πιθανό σενάριο.

Να του προταθεί κάποια άλλη θέση, όπως πχ υποψήφιος ευρωβουλευτής του 2023, ώστε, όπως χαρακτηριστικά αναφέρει “γαλάζιο” στέλεχος στην aftodioikisi.gr, “o Μητσοτάκης να μην τον έχει στα πόδια του!”!

Η “προδοσία” Νίκου Χαρδαλιά στον “ευεργέτη” του Γιάννη Σγουρό…

Βέβαια αυτό το ρεπορτάζ του www.aftodioikisi.gr αναδεικνύει και τη συνεργασία του Γιάννη Σγουρού με το Νίκο Χαρδαλιά στις περιφερειακές εκλογές του 2014 και βεβαίως δεν μπορούμε εμείς, δοθείσης της ευκαιρίας, να μην επεκταθούμε αποδίδοντας την πραγματική διάσταση των πεπραγμένων εκείνης της εποχής!

Η συνεργασία του Γιάννη Σγουρού με το Νίκο Χαρδαλιά είχε ξεκινήσει από την εποχή που ο Γιάννης Σγουρός ήταν Νομάρχης Αθηνών και ο Νίκος Χαρδαλιάς Δήμαρχος Βύρωνα! Τους ένωναν, ένα μεγαλόπνοο σχέδιο έργων, δράσεων και πολιτικής προστασίας!

Έτσι εξ όσων γνωρίζουμε, ο Νίκος Χαρδαλιάς το 2014 ζήτησε από τον Γιάννη Σγουρό να είναι υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης Νοτίου Τομέα στο ψηφοδέλτιο της Παράταξης Γιάννη Σγουρού!

Πρόταση που αποδέχτηκε ο Γιάννης Σγουρός, ολοκληρώνοντας μια διακομματική συνεργασία πολλών ετών μεταξύ των δυο ανδρών, βασισμένη στην πρόοδο της αυτοδιοίκησης, παρ΄ ότι ανήκαν σε διαφορετικούς πολιτικούς συσχετισμούς!

Όμως αυτή η συνεργασία έληξε άδοξα, αφού στο μισό χρόνο αυτής της διαδρομής, μετά τις αυτοδιοικητικές εκλογές του 2014, ο Νίκος Χαρδαλιάς ανεξαρτητοποιήθηκε, προφανώς πιστεύοντας, ότι με την άνοδο του Κυριάκου Μητσοτάκη θα ανοίγονταν για τον ίδιο καλύτεροι δρόμοι!

Φιλόδοξος στόχος που τελικά επιτεύχθηκε από τον Νίκο Χαρδαλιά, αφού

στις 19 Ιουλίου 2019 διορίστηκε Γ. Γ. Πολιτικής Προστασίας στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη στην κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη και στις 15 Μαρτίου 2020 ορίστηκε Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων!

Ωστόσο ο Γιάννης Σγουρός παρέμεινε πιστός, σταθερός στις διαχρονικές του αξίες! Πιστός “υπηρέτης” της Τοπικής Αυτοδιοίκησης! Σεβόμενος και υπηρετώντας τους πολίτες της Αττικής που τον ψήφισαν! Δεν εγκατέλειψε τους αγώνες του, παρ΄ ότι είναι γνωστό, ότι το 2014 έγινε λαθροχειρία με άκυρα ψηφοδέλτια και έτσι έχασε την Περιφέρεια της Αττικής από την εκλεκτή του ΣΥΡΙΖΑ Ρένα Δούρου, η οποία στον Α΄ γύρο έλαβε ποσοστό 23,80% έναντι 22, 11% του Γιάννη Σγουρού και στον Β΄ γύρο 50,82% και 49,18% αντίστοιχα!

Να σημειώσουμε, ότι η υποψηφιότητα της ΝΔ με τον Γιώργο Κουμουτσάκο υπέστη την μεγαλύτερη ήττα της στην Αττική από το 1974 καταλαμβάνοντας ποσοστό 14,08%!

Μόνος εναντίον όλων ο “μοναχικός καβαλάρης”…

Όμως ο Γιάννης Σγουρός, ως γνήσιος αγωνιστής με βαθιά οράματα μέσα του, έκανε την πίκρα δύναμη και αποφάσισε να διεκδικήσει εκ νέου την Περιφέρεια Αττικής το 2019, πλήρως ανεξάρτητος, χωρίς καμιά πολιτική ταμπέλα στήριξης!

Πίστευε ότι ο λαός της Αττικής θα στήριζε την “Ανεξάρτητη Αυτοδιοίκηση Αττικής”, αναγνωρίζοντας την πολιτική του συνέπεια, αλλά και τιμωρώντας τους υπεύθυνους των δυο μεγάλων πυρκαγιών (23 Ιουλίου 2018) της Αττικής. Η πρώτη στην Κινέττα και η δεύτερη κοντά στο Νταού Πεντέλης. Στη δεύτερη περίπτωση η πυρκαγιά επεκτάθηκε και πέρασε μέσα από τους οικισμούς Νέος Βουτζάς και Μάτι, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους 102 άνθρωποι και να τραυματιστούν δεκάδες άλλοι. Από τις δύο αυτές πυρκαγιές, καταστράφηκαν ολοσχερώς ή έπαθαν ζημιές χιλιάδες σπίτια ενώ κάηκαν και δεκάδες χιλιάδες στρέμματα δάσους!

Όμως ο λαός μας που ξεχνά πολύ γρήγορα, στις αυτοδιοικητικές εκλογές του 2019 εξέλεξε Περιφερειάρχη Αττικής τον Γιώργο Πατούλη (ΝΔ) με ποσοστό κατά τον πρώτο γύρο 37,63%, την Ρένα Δούρου (ΣΥΡΙΖΑ) δεύτερη με ποσοστό 19,72% και τρίτον τον Γιάννη Σγουρό με 17,40% (δηλαδή 277.485 ψήφους)!

Αυτή η προσπάθεια του Γιάννη Σγουρού, εξ όσων μπορούμε να γνωρίζουμε, οικονομικά δεν στηρίχτηκε από κανένα κόμμα και τα ισχνά προεκλογικά έξοδα καλύφθηκαν από τα μέλη της Παράταξης Σγουρού, αντίθετα από τις πολυέξοδες προεκλογικές δαπάνες των πολιτικών του αντιπάλων, που είχαν την υποστήριξη των δυο κομμάτων Εξουσίας!

Αυτή η νέα αγνωμοσύνη του λαού της Αττικής, θα πίστευαν πολλοί ότι θα έκαμπτε τον Γιάννη Σγουρό και θα τον ανάγκαζε να παραιτηθεί του ρόλου στον οποίο τον έταξαν οι περίπου 300 χιλιάδες ψηφοφόροι που τον τίμησαν στις εκλογές!

Αλλά ο Γιάννης Σγουρός στην συνέχεια δέχτηκε κι άλλο πολιτικό χτύπημα, πισώπλατη μαχαιριά θα έλεγα, αφού ο Περιφερειάρχης Γιώργος Πατούλης ενέταξε στη δυναμική του πέντε περιφερειακούς συμβούλους του Γιάννη Σγουρού μετά την ανεξαρτητοποίησή τους, φτιάχνοντας μια πλαστή πλειοψηφία μαζί και με τους 3 συμβούλους του Θάνου Τζήμερου, βρήκε ωστόσο το σθένος να αρνηθεί την όποια μετεκλογική συνεργασία με τον Γιώργο Πατούλη (που σιωπηρά αποδέχτηκε η Ρένα Δούρου)!

Έτσι αυτός ο “μοναχικός καβαλάρης”, “εραστής” της τιμιότητας, της ηθικής και των αγώνων υπό όποιων αντιξοοτήτων, συνεχίζει μόνος του και με τους εναπομείναντες συμβούλους του, να αντιπολιτεύεται σκληρά τον αλαζόνα και αμετροεπή Γιώργο Πατούλη!

Μόνος εναντίον όλων, τιμώντας τους ψηφοφόρους του και μη αποδεχόμενος προτάσεις συμμετοχής σε ψηφοδέλτια της ΝΔ, του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και του ΚΙΝΑΛ! Μη ακολουθώντας τις “Σειρήνες” που τον καλούσαν να αλλάξει τον εαυτό του!

Θα πει το ΝΑΙ ο Γιάννης Σγουρός;

Στο σημείο αυτό έρχεται η μεγάλη είδηση!

Ο ελληνικός λαός πένεται και δυστυχεί και με την κυβέρνηση της ΝΔ του Κυριάκου Μητσοτάκη! Η Ορθοδοξία δέχεται απανωτά ραπίσματα από την κυβέρνηση του Πρωθυπουργού! Τα εθνικά μας θέματα βρίσκονται στο πλέον οριακό σημείο!

Ο ελληνικός λαός αποστρέφεται το υπάρχον πολιτικό Σύστημα! Οι μισοί Έλληνες ψηφοφόροι θα απέχουν από τις επόμενες εκλογές, μη βρίσκοντας κόμμα που θα ανταποκρινόταν στις απαιτήσεις του!

Οι ψηφοφόροι της ΝΔ, του ΣΥΡΙΖΑ και του ΚΙΝΑΛ είναι βαθύτατα απογοητευμένοι!

Έτσι μπορούμε να γνωρίζουμε πολύ καλά, ότι ο Γιάννης Σγουρός γίνεται καθημερινά αποδέκτης πολλών μηνυμάτων, ισχυρών πιέσεων, προκειμένου να λάβει την μεγάλη πατριωτική απόφαση!

Να ηγηθεί δηλαδή πατριωτικού συνασπισμού μη κοινοβουλευτικών κομμάτων, στην προσπάθεια αλλαγής όλων των πολιτικών δεδομένων στην Πατρίδα μας!

Δύσκολη ομολογουμένως απόφαση, αλλά ο Γιάννης Σγουρός είναι αγωνιστής σε δύσκολους αγώνες! Ίσως να χρειάζεται να πάρει, αυτός ο βιοπαλαιστής της ζωής, την πιο δύσκολη απόφαση της ζωής του! Ακόμη πιο δύσκολη από εκείνη που έλαβε τότε νέο παιδί, αποφασίζοντας να εγκαταλείψει την Θεσσαλονίκη και να έλθει στην Αθήνα!

Και βέβαια παράλληλα θα μπορεί να ασκεί και τα καθήκοντά του στην Περιφέρεια Αττικής, προστατεύοντας τα συμφέροντα του Αττικού λαού!

Αλλά μήπως ήλθε η ώρα να ζητήσει την ψήφο του συνόλου του ελληνικού λαού κι όχι μόνο της Αττικής;

Ο Γιάννης Σγουρός είναι εκείνο το πολιτικό πρόσωπο που μπορεί να τα αλλάξει όλα στην Πατρίδα μας!

Ας πει το ΝΑΙ στις πατριωτικές “Σειρήνες” που τον καλούν να αναλάβει πρωτοβουλίες Εξουσίας!

Μετά ταύτα επανέρχομαι!!

loading...