Η Τουρκία ”βυθίζεται” σε εμφύλιο: ”Ερντογάν θα σε στείλουμε φυλακή για εσχάτη προδοσία”!

 Ξεκινάει η “αποκαθήλωση” του Ερντογάν

Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν θα πρέπει να δικαστεί για προδοσία, επειδή τα εθνικά συμφέροντα της Τουρκίας θυσιάστηκαν για τον « πλούτο» του, δήλωσε ο Aykut Erdoğdu, βουλευτής της Κωνσταντινούπολης για το αντιπολιτευόμενο Δημοκρατικό Λαϊκό Κόμμα (CHP).

«Θα δουλέψω με όλη μου τη δύναμη για να σε καταργήσω στις εκλογές και να σε πάω σε δίκη», δήλωσε ο Ερντούντ σε μια σειρά tweets την Τρίτη. «Και θα είμαι στην αίθουσα του δικαστηρίου την ημέρα της δίκης σου, ώστε να μην παρεμποδίζεται το δικαίωμά σου στην υπεράσπιση.»

Το Τουρκικό CHP, το μεγαλύτερο κόμμα της αντιπολίτευσης στο κοινοβούλιο, κατηγόρησε τον Ερντογάν για διαφθορά και  ότι ξόδεψε 128 δισεκατομμύρια δολάρια από τα αποθεματικά ξένου νομίσματος της κεντρικής τράπεζας, κατά τη διάρκεια μιας πρόσφατης πτώσης της αξίας της λίρας, ζητώντας  πλήρη διερεύνηση των τεράστιων χρηματικών απωλειών.

Ο Ερντούντ είπε ότι ήταν υπό παρακολούθηση λόγω της κριτικής του για τον Ερντογάν, ενώ οι στενές γυναίκες φίλες του παρενοχλήθηκαν από «δημοσιογράφους από τις ομάδες ATV και Sabah». Οι δύο εταιρείες μέσων ανήκουν στον στενό σύμμαχο του Ερντογάν και τον μεγαλοεργολάβο Orhan Cemal Kalyoncu.

«Οι δημοσιογράφοι σας καλούν τις κοντινότερες φίλες μου να τις ρωτήσουν εάν είχαν σχέσεις μαζί μου», είπε ο Ερντούντ, χαρακτηρίζοντας τα περιστατικά ως «πολιτικό εκβιασμό» από τον Ερντογάν.

«Συγκρούομαι με τη συσκευή της διεφθαρμένης, άδικης και σκληρής τάξης που δημιούργησες κάθε μέρα», είπε ο Ερντούντ, προσθέτοντας ότι το τηλέφωνό του και το σπίτι τέθηκαν υπό παρακολούθηση. «Με παρακολουθούν, με παρενοχλούν και με απειλούν», είπε.

Ο Ερντογάν «ίδρυσε μια τερατώδη τάξη που έχει ως θύματα εκατομμύρια ανθρώπους. και  η οποία δεν έχει καμία συνείδηση», δήλωσε ο Ερντούντ. “Είστε ο νούμερο ένα σε αυτήν την εγκληματική οργάνωση.”

«Η αντίδρασή μου δεν είναι στιγμιαία ή βαρετή. Το μαχαίρι έχει φθάσει στο κόκκαλο », είπε.

Ο Ερντούντ «χρησιμοποιούσε τη γλώσσα των δολοφόνων του πρωθυπουργού μας Μεντερές», δήλωσε ο εκπρόσωπος του κυβερνώντος κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP) Ömer Çelik, αναφερόμενος στον Αντνάν Μεντέρες, ο οποίος ήταν πρώην πρωθυπουργός και εκτελέστηκε μετά από στρατιωτικό πραξικόπημα το 1961.

“Ελπίζοντας να δοκιμάσουν τον Πρόεδρό μας, του οποίου η ανησυχία είναι να υπηρετήσει το έθνος του, κατηγορώντας τον  για προδοσία. Αυτή είναι η νοοτροπία Yassıada,  είναι η νοοτροπία εκείνων που δεν μπορούν να ονειρευτούν καν για τον λαό”, δήλωσε την Τετάρτη ο Αντιπρόεδρος Fuat Oktay.

Ο Menderes δικάστηκε και εκτελέστηκε στο νησί Yassıada στα ανοικτά της Κωνσταντινούπολης, το οποίο η κυβέρνηση του Ερντογάν μετονόμασε ως Democracy and Freedom Island.

«Πρέπει να είναι γνωστό ότι εκείνες τις μέρες που λαχταράτε έχουν φύγει. Αυτό το μέρος είναι τώρα το νησί της Δημοκρατίας και της Ελευθερίας », είπε ο Οκτάι.

Εμείς σε πληθώρα άρθρων μας έχουμε επισημάνει την τεράστια πολιτική πόλωση στην οποία βρίσκεται η Τουρκία. Η αντιπολίτευση περιμένει κυριολεκτικά στη γωνία τον Ερντογάν, του οποίου το μέλλον πολιτικό αλλά και υπαρξιακό θεωρείται πολύ αβέβαιο σε περίπτωση απώλειας της εξουσίας, μετά από τις επικείμενες εκλογές.

Αυτό το γνωρίζει ο Ερντογάν και για αυτό θα προσπαθήσει επιστρατεύοντας οποιοδήποτε τρόπο να μην χάσει τις εκλογές. Αυτό λόγω του ότι δημοσκοπικά χάνει από τους δημάρχους Άγκυρας και Κων/πολης που πρόσκεινται στο CHP, θα τον αναγκάσει να γίνει περισσότερο ακραίος και επικίνδυνος.

Κλείνω λέγοντας ότι ο Ερντογάν έχει δημιουργήσει τον “κομματικό του στρατό” και η οποιαδήποτε αλλαγή στο πολιτικό σκηνικό της Τουρκίας θα είναι βίαιη και αιματηρή, με πολύ μεγάλη πιθανότητα ακόμη και εμφυλίου πολέμου.

loading...