Γνώμη μου κιόλας, μπορεί να κάνω και λάθος.

 Υπάρχει ένας θρύλος για την ενημέρωση στη Σοβιετική Ένωση που λέει ότι τα ΜΜΕ, εφημερίδες, ραδιόφωνα και τηλεόραση, δεν μετέδιδαν ποτέ το γεγονός της αλλαγής ηγεσίας στο Κόμμα. Απλά, εκεί που επί δώδεκα χρόνια άκουγες στις ειδήσεις τη φράση «ο γενικός γραμματέας του ΚΚΣΕ Νικίτα Χρουστσόφ», μια ωραία ημέρα άκουγες «ο γενικός γραμματέας του ΚΚΣΕ Λεονίτ Μπρέζνιεφ» και δε ρωτούσες περισσότερα, απλά ήξερες.

Κάπως έτσι συνέβη και με τα ελληνικά δελτία ειδήσεων τις τελευταίες εβδομάδες. Εκεί που έδειχναν μακροσκελή ρεπορτάζ με ασυνείδητους δολοφόνους που επιχειρούσαν να περάσουν τα διόδια αλλά τους σταματούσαν ατρόμητοι χωροφύλακες, τώρα δείχνουν μεγάλα αφιερώματα για την χαρά του ταξιδιού, την απόλαυση της ελευθερίας, την ανάγκη του ανθρώπου να ρουφήξει τη ζωή μέχρι το μεδούλι με όπλο ένα σελφ τεστ και μετράνε τουρίστες στην Κω, την Σίκινο, τη Σύρο την Αλόννησο, απαγγέλοντας χαρωπά «Πρωτ’ αγαπούσα στο Χωριό/ τώρα αγαπώ στο Κάστρο/ και μες στη Λότζια θα σφαχτώ/ που βασιλεύει τ’ άστρο».

Εγώ γενικά είμαι υπέρ, γουστάρω που είμαστε η τελευταία σοβιετία, κι οποιανού δεν του αρέσει να πάει στην Αμερική που μοιράζουν και τσάμπα κρατικά εμβόλια. 

Από την άλλη, επειδή φοβάμαι ότι μπορεί κάποιοι να μπερδευτούν, χρειάζεται να υπάρξει μια πιο ομαλή μετάβαση, που να βοηθήσει τον τηλεθεατή να εξοικειωθεί με την καινούρια πραγματικότητα. 

Προτείνω λοιπόν, να δημιουργηθεί μια καινούρια επιτροπή, στα πρότυπα της προηγούμενης και με επικεφαλής πάλι τον Χαρδαλιά, η οποία να μας κάνει ανακοινώσεις δύο φορές την εβδομάδα, όπως έχουμε συνηθίσει, απλά αντί για κρούσματα να μετράει τουρίστες. 

Να βγαίνει δηλαδή στις 6 ένας Τσιόδρας του τουρισμού, ένας Μαγιορκίνης της αναψυχής και των μακρινών ταξιδιών και να λέει: «Σήμερα ανακοινώνουμε 3.582 νέους τουρίστες. Από αυτούς το 51,6% είναι άνδρες και οι υπόλοιπες γυναίκες. Η διάμεση ηλικία τους είναι τα 48 χρόνια. Ανάμεσά τους βρίσκεται και ένα βρέφος 4 μηνών, που είναι ο νεότερος καταγεγραμμένος τουρίστας μέχρι σήμερα και στο οποίο ευχόμαστε καλή διαμονή». 

Με τον τρόπο αυτό οι συμπολίτες μας θα προσαρμοστούν ευκολότερα στα νέα τους καθήκοντα, ενώ θα φανεί ότι το κράτος έχει συνέχεια, ώστε να διατηρηθεί το αίσθημα ασφάλειας και εμπιστοσύνης των συμπολιτών μας. 

Γνώμη μου κιόλας, μπορεί να κάνω και λάθος.

loading...