«Βόμβα» Αβραμόπουλου για την συμφωνία των Πρεσπών (βίντεο)

 «Προβληματική» χαρακτήρισε την Συμφωνία των Πρεσπών ο Ευρωπαίος Επίτροπος, Δημήτρης Αβραμόπουλος, ο οποίος σε μια αποκαλυπτική συνέντευξή του στην εκπομπή ΒΑΒΕΛ έφερε στο φως άγνωστα σημεία της.

Ο κ. Αβραμόπουλος ισχυρίστηκε ότι στην Συμφωνία, υπήρξε ένα «μαγικό χέρι» που έσβησε σημεία τα οποία είχε θέσει ο ίδιος και κατά την άποψή του ήταν πιο σημαντικά από την ονομασία, όπως η εθνότητα και η γλώσσα. Η αποστροφή του αυτή ερμηνεύεται από πολλούς ότι αποτελούσε «καρφί» για κορυφαίο στέλεχος της Κομισιόν που παρενέβη.

Ειδικότερα, όπως τόνισε ο κ. Αβραμόπουλος, όταν η συμφωνία έφτασε στην Επιτροπή ο ίδιος αντέδρασε και σε επικοινωνία του με τον πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκο Μητσοτάκη του είχε υπογραμμίσει ότι «η συμφωνία ήταν προβληματική».

«Εκεί που εστίαζα εγώ δεν ήταν το όνομα, αλλά στην εθνότητα και τη γλώσσα και το έθεσα αυτό στο Κολλέγιο των Επιτρόπων» σημείωσε ο πρώην Ευρωπαίος επίτροπος, αποκαλύπτοντας ότι με «ένα μαγικό χέρι» η παρέμβασή του στο Κολλέγιο διεγράφη από τα πρακτικά. «Ευτυχώς το θυμούνται οι επίτροποι» πρόσθεσε ο κ. Αβραμόπουλος.

«Τότε ως Έλληνας πήρα δημόσια θέση, αναφερόμενος στα προβλήματα που είχε. Επαναλαμβάνω, καλώς έγινε η συμφωνία, αλλά θα έπρεπε να είχε προβλεφθεί ειδική μνεία για τη γλώσσα και την εθνότητα, όπως έκαναν οι Βούλγαροι» κατέληξε ο Δημήτρης Αβραμόπουλος.

loading...