Στρατιωτικοί εξωσκελετοί: Πώς θα είναι οι πόλεμοι του εγγύς μέλλοντος;

Με τον αλματώδη ψηφιακό μετασχηματισμό που λαμβάνει χώρα σε όλους τους τομείς της ζωής μας, πολλοί αναρωτιούνται πώς θα είναι οι πόλεμοι στο εγγύς μέλλον, συγκριτικά με τους σημερινούς πολέμους

Αμερική και Ρωσία (μεταξύ άλλων λίγων χωρών), έχουν αναπτύξει τον στρατιωτικό εξωσκελετό, που εμφανίζεται ως στρατιωτική τεχνολογία του μέλλοντος.

Αυτός ο εξωσκελετός, αυξάνει την ανωτερότητα των στρατευμάτων ενάντια στον εχθρό, επιτρέποντας στους στρατιώτες να μεταφέρουν εύκολα βαριά φορτία, να μετακινηθούν πιο γρήγορα και να χρησιμοποιήσουν βαρύτερα όπλα.

Χάρη στον μηχανικό του σκελετό, θα έχει 10 φορές το μέγεθος ενός κανονικού στρατιώτη, και με το προηγμένο μυϊκό του σύστημα, θα είναι ανώτερο ακόμη και σε άοπλες επιθέσεις.

Επιπλέον, οι αισθητήρες που είναι ενσωματωμένοι στο στρατιωτικό εξωσκελετό, θα είναι σε θέση να εντοπίσουν την κατεύθυνση της άφιξης των σφαιρών που πυροδοτούνται από τον εχθρό, να παρέχουν επίγνωση της κατάστασης και να μοιράζονται άμεσες πληροφορίες, με συμπαίκτες και το κέντρο διοίκησης.

Η ανταλλαγή πληροφοριών, θα παρέχεται μεταξύ των στρατιωτών και στην αλυσίδα διοίκησης με το σύστημα επικοινωνίας, με βάση την επαυξημένη πραγματικότητα.

Θα καλύπτει πολλά δεδομένα, όπως ήχους και μαθηματικούς υπολογισμούς.

Η επαυξημένη πραγματικότητα, είναι το σύστημα που παρέχει πληροφορίες, με την αντανάκλαση του συστήματος οπτικοποίησης στον φακό που θα τοποθετηθεί στο μάτι και χρησιμοποιώντας, ιστορικά δεδομένα και υπολογίζοντας την κατάσταση επιτυχίας όλων των στρατιωτών στη σκηνή, λαμβάνοντας υπόψη την κατάσταση της υγείας τους.

Τα έξυπνα γυαλιά, θα είναι μια τέλεια λύση κατά των φιλικών πυρών, επιτρέποντας στους στρατιώτες να παρακολουθούν πιο άνετα το μαχητικό περιβάλλον.

Με έξυπνα γυαλιά, κάμερα υψηλής ανάλυσης και δείκτη λέιζερ, φακούς οπτικού ζουμ, αυτόματη εστίαση, μικρή οθόνη και φακό η εντατικοποίηση της εικόνας, περιλαμβάνει έναν θερμικό και ακουστικό αισθητήρα.

Οι αισθητήρες, που θα αυξήσουν τις ακουστικές δυνατότητες και θα παρέχουν, 100 φορές περισσότερη ηχητική αντίληψη από το κανονικό ανθρώπινο αυτί, θα τοποθετηθούν στα αυτιά.

Αυτοί οι αισθητήρες αυτιών, θα μπορούν να ανιχνεύουν ακόμη και τους χαμηλότερους ήχους ντεσιμπέλ στο περιβάλλον και να μετατρέπουν τα ηχητικά κύματα, σε πληροφορίες εντοπισμού.

Με αυτόν τον τρόπο, ο στρατιώτης, ο οποίος θα μπορεί να ελέγχει τον χάρτη του περιβάλλοντος σε απόσταση τουλάχιστον 100 χλμ., Θα επεξεργαστεί τις πληροφορίες σχετικά, με το πότε και πού να υπερασπιστεί ή να επιτεθεί πολύ γρήγορα και θα είναι σε θέση, να λάβει αυτόματα τις απαραίτητες ενέργειες σε σύντομη περίοδο σχεδόν 10 δευτερολέπτων.

Άλλα ψηφιακά στρατιωτικά στοιχεία, που παρέχουν δύναμη μάχης και αντοχή, είναι ο μηχανισμός πτήσης κάτω από τα πόδια και τα προηγμένα οπλικά συστήματα.

Αυτή η λύση, η οποία τοποθετείται στο πόδι του στρατιώτη και του επιτρέπει, να κινείται στον αέρα με το σύστημα πρόωσης και η μυϊκή δομή που περιέχει έναν άλλο αισθητήρα που περιβάλλει ολόκληρο το σκελετό, προσφέρει εξαιρετική ικανότητα κινητικότητας.

Λαμβάνοντας υπόψη έναν στρατιώτη, που πετά από το ένα μέρος στο άλλο, δεν θα είναι εύκολο να είναι στόχος. Ο στρατιώτης, που ήδη γνωρίζει τα όπλα που τον στοχεύουν, θα κάνει τη μετεγκατάσταση χωρίς δισταγμό.

Ο στρατιώτης θα είναι σε θέση, να μιλήσει και να εκχωρήσει τόσο σε συμπαίκτες όσο και μη επανδρωμένα συστήματα, να μοιραστεί πληροφορίες τοποθεσίας και να μοιραστεί καθήκοντα ταυτόχρονα.

Έτσι, ο εχθρός θα αντιμετωπιστεί γρήγορα και ο κίνδυνος απώλειας θα ελαχιστοποιηθεί.

Επιπλέον, θα διασφαλιστεί ότι το κέντρο εντολών μπορεί να έχει πρόσβαση, σε άμεσα δεδομένα με ταυτόχρονη μετάδοση εικόνων στο κέντρο μέσω αισθητήρων, επιλύοντας έτσι τυχόν προβλήματα συντονισμού, που ενδέχεται να προκύψουν κατά τη λειτουργία και ότι το κέντρο εντολών λειτουργίας, θα βρίσκεται υπό την επίβλεψη και τον έλεγχο του κέντρου εντολών λειτουργίας ανά πάσα στιγμή.

Ο έλεγχος πολλαπλών μη επανδρωμένων οχημάτων εδάφους και μη επανδρωμένων εναέριων οχημάτων, από έναν στρατιώτη είναι στην πραγματικότητα αρκετός για να ανεβάσει ακόμη και έναν στρατιώτη στο επίπεδο μιας μονάδας, επειδή θα είναι δυνατή η επιτυχής εκτέλεση, των ίδιων επιχειρήσεων με μικρότερο αριθμό στρατιωτών.

Ένας από τους κύριους παράγοντες, που θα συμβάλουν σε αυτήν την κατάσταση, είναι η τεχνολογία στρατιωτικού Exoskeleton.

Είναι ένα σύστημα, που καλύπτει ολόκληρο το σώμα του στρατιώτη, επιτρέποντάς του να μεταφέρει εύκολα περισσότερα φορτία και να χρησιμοποιεί βαριά όπλα.

Δεύτερον, υπάρχουν υψηλής τεχνολογίας φορητές συσκευές όπως Smart Glasses, Smart Watches (ένα σύστημα που δείχνει την κατάσταση υγείας και τη θέση του στρατιώτη και του επιτρέπει, να λαμβάνει νέες πληροφορίες αποστολής σε ψηφιακό περιβάλλον), ακουστικό αισθητήρα και αισθητήρες που παρέχουν κατάσταση και επίγνωση.

Στον στρατό, υπάρχει ένα σύστημα πυξίδας επικοινωνίας και GPS, που μπορεί να μοιράζεται πληροφορίες τοποθεσίας και να μοιράζεται εργασίες με συμπαίκτες και μη επανδρωμένα οχήματα ταυτόχρονα.

Τα έξυπνα γυαλιά, είναι μια τέλεια λύση ενάντια στα φιλικά πυρά, καθώς και στους στρατιώτες να παρακολουθούν το περιβάλλον μάχης πιο άνετα.

Επιπλέον, οι αισθητήρες που είναι ενσωματωμένοι στον εξωσκελετό του στρατιώτη, θα είναι σε θέση να εντοπίσουν την κατεύθυνση της άφιξης των σφαιρών που πυροδοτούνται από τον εχθρό, να παρέχουν επίγνωση της κατάστασης και να μοιράζονται άμεσες πληροφορίες με τους συμπαίκτες και το κέντρο διοίκησης.

Τρίτον, ολοκληρωμένα αυτόνομα συστήματα, που λειτουργούν ενσωματωμένα με επανδρωμένα στρατεύματα είναι ρομπότ που βοηθούν τους στρατιώτες σε επικίνδυνες αποστολές.

Έλεγχος εντολών και διαχείριση λειτουργιών

Command Control Center: Το κεντρικό σημείο της ψηφιακής ένωσης είναι το Command Control Center.

Το Κέντρο Διοίκησης και Ελέγχου, είναι σε θέση να διαχειρίζεται μη επανδρωμένα συστήματα και μονάδες, με συντονισμένο τρόπο πλήρους απασχόλησης και μπορεί να μοιράζεται και να διανέμει άμεσα εργασίες.

Συλλογή επιχειρησιακών πληροφοριών και κατανομή εργασιών: Πριν ξεκινήσει η καυτή σύγκρουση, το spotter drone πάνω από την κατοικημένη περιοχή, παρατηρεί και στέλνει συνεχώς πληροφορίες και εικόνες του εχθρού, στο κέντρο μαζί με τις συντεταγμένες τους.

Τέλος το επίκεντρο του μελλοντικού ψηφιακού σώματος, είναι να έχει ένα κέντρο διοίκησης και ελέγχου, το οποίο επιτρέπει τη διαχείριση των μη επανδρωμένων συστημάτων και των επανδρωμένων στρατευμάτων, σε λειτουργία με συντονισμένο και πλήρες έργο.

Αν και ολόκληρη η λειτουργία πραγματοποιείται από ένα μόνο κέντρο, ο κύριος στόχος είναι, η εκτέλεση των εργασιών μιας πολύ μεγαλύτερης ένωσης με μια μικρή μονάδα.

Με αυτόν τον τρόπο, είναι δυνατή η εύκολη εκτέλεση λειτουργιών χωρίς απώλειες, στο συντομότερο χρονικό διάστημα.

Ιωάννης Χάρχαρης
loading...