Λάδι στη φωτιά από την Τουρκία- «Σόου» Τσαβούσοβλου στον ΟΗΕ: Έδειχνε χάρτες και κατηγορούσε το Ισραήλ

 Σόου με… χάρτες έδωσε χθες στον ΟΗΕ ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου μιλώντας με πολύ σκληρά λόγια για το Ισραήλ.

Με τον τρόπο αυτό απέδειξε ότι η Τουρκία δεν έπαιξε έναν διαμεσολαβητικό ρόλο ώστε να ηρεμήσουν τα πνεύματα στη Μέση Ανατολή, αλλά κατηγόρησε το Ισραήλ, λέγοντας ότι είναι μια κατοχική δύναμη, ώστε να κινητοποιήσει τον μουσουλμανικό και τον αραβικό κόσμο εναντίον του Ισραήλ. 

«Αυτοί οι χάρτες δείχνουν την πραγματικότητα. Δείχνουν πώς καταπατήθηκαν τα παλαιστινιακά εδάφη από το 1947 μέχρι και σήμερα. Δείχνουν πώς έγινε η εισβολή στα εδάφη αυτά», ανέφερε μεταξύ άλλων ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών.

Σφοδρή επίθεση

Όπως μεταδίδει η DailySabah, ο Τσαβούσογλου διαμήνυσε πως η Τουρκία δεν θα παραμείνει σιωπηλή απέναντι σε ανείπωτες φρικαλεότητες και βιαιότητα. «Μια τραγωδία συμβαίνει στην Παλαιστίνη εδώ και πολλά χρόνια. Μια τραγωδία συνεχίζεται μπροστά στα μάτια μας».

Σύμφωνα με τον ίδιο «οι δράστες αυτής της τραγωδίας θέλουν να αδιαφορήσουμε απέναντι σε αυτά τα εξωφρενικά εγκλήματα, την καταπίεση του παλαιστινιακού λαού και τις παραβιάσεις των βασικών ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθεριών τους».

«Ωστόσο, δεν θα παραμείνουμε σιωπηλοί απέναντι σε ανείπωτες φρικαλεότητες και βαρβαρότητα. Επειδή γνωρίζουμε ότι η σιωπή απέναντι στην αδικία ισοδυναμεί με συνενοχή στα εγκλήματα που διαπράχθηκαν» πρόσθεσε.

Επιτέθηκαν σε κέντρα υγείας, γραφεία μέσων μαζικής ενημέρωσης και γειτονιές. Τέτοιες πράξεις επιθετικότητας ισοδυναμούν με εγκλήματα πολέμου, τόνισε ο υπουργός Εξωτερικών. «Πρέπει να αποδώσουμε την ευθύνη όπου ανήκει: μόνο το Ισραήλ είναι υπεύθυνο για αυτό που συμβαίνει σήμερα στην Ιερουσαλήμ, τη Δυτική Όχθη και τη Γάζα».

loading...