Η απόλυτη σύγκρουση Τουρκίας-Ισραήλ: Πολεμικό συμβούλιο από Νετανιάχου – Ισραηλινοί: ”Να απελευθερωθεί η Κύπρος”

 Οπως σας αναφέραμε νωρίτερα , ο υιός του Μ.Νετανιάχου, Γιερ Νετανιάχου, έδωσε την δική του απάντηση στο κάλεσμα του Προέδρου Ερντογάν προς όλους τους μουσουλμάνους να κτυπήσουν το Ισραήλ.Ο ίδιος μέσω του λογαριασμού του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ανέβασε την σημαία του σχεδιασμού κράτους του Κουρδιστάν. 

Όμως δεν έμεινε μόνο εκεί. Έγραψε ακόμα, ότι οι Ισραηλινοί θα πρέπει να χτυπήσουν την Τουρκική οικονομία, κάνοντας μποϊκοτάζ και να μην επισκέπτονται τα τουρκικα παράλια, λόγω της στήριξης του Ερντογάν στους Παλαιστινίους!  

Το μεγαλύτερο χτύπημα δε, ήταν το μήνυμα για την κατεχόμενη Κύπρο, κάτι που εξόργισε την Άγκυρα.  

Πολεμικό συμβούλιο από Νετανιάχου  

 

Ο Πρωθυπουργός Μπέντζαμιν Νετανιάχου συναντήθηκε με τον Υπουργό Άμυνας, τον Αρχηγό του Επιτελείου και τον επικεφαλής του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας, για να αξιολογήσουν την κατάσταση.

Στο τέλος της συνάντησης, ο πρωθυπουργός είπε, “Από χθες, ο IDF απαντάει σε εκατοντάδες επιθέσεις εναντίον της Χαμάς και της ”Ισλαμικής Τζιχάντ” στη Γάζα. Έχουμε εξαλείψει διοικητές, έχουμε επιτύχει πολλούς από τους στόχους.”

“Η Χαμάς θα δεχτεί χτυπήματα που δεν θα περίμενε ποτέ. Χρειάζεται υπομονή από τους πολίτες του Ισραήλ”, πρόσθεσε.

Ο Νετανιάχου σημείωσε, ”Δυστυχώς, σκοτώθηκαν δύο πολίτες. Ζητώ από όλους σας να τηρήσετε τις οδηγίες, να τηρήσετε αυστηρά τις οδηγίες της Εσωτερικής Διοίκησης. Έχουμε πολύ δρόμο να διανύσουμε, θα το κάνουμε μαζί υπεύθυνα.” 

Δηλώσεις Μπατχσελί  

 

Οι Ισραηλινές δυνάμεις ασφαλείας πυροβολούν Παλαιστίνιους. Το Ισραήλ πρέπει να πληρώσει για αυτό που έκανε. Το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο πρέπει να ζητήσει από το κράτος του Ισραήλ να λογοδοτήσει.  

Ταυτόχρονα, Τούρκοι νομοθέτες καταδικάζουν τις ισραηλινές επιθέσεις στην Ιερουσαλήμ. Η κοινοβουλευτική ομάδα φιλίας Τουρκίας-Παλαιστίνης καταδίκασε την Τρίτη τις πρόσφατες ισραηλινές επιθέσεις εναντίον Παλαιστινίων στην Ανατολική Ιερουσαλήμ.

“Ως Ομάδα Διακοινοβουλευτικής Φιλίας Τουρκίας-Παλαιστίνης, καταδικάζουμε έντονα αυτές τις ύπουλες επιδρομές και επιθέσεις. Η Ομάδα μας βρίσκεται σε επαφή τόσο με Παλαιστίνιους αξιωματούχους όσο και με τους εκπροσώπους και διευθυντές του Ιδρύματος Masjid-i Aqsa”, δήλωσε ο Χασάν Τούραν.

“Οι ΗΠΑ, οι οποίες αποτρέπουν ή απορρίπτουν άμεσα οποιαδήποτε κίνηση εναντίον του Ισραήλ, είναι ο μεγαλύτερος εταίρος σε κάθε σκληρότητα και έγκλημα που διαπράττει το Ισραήλ. Δεν θα ξεχάσουμε ποτέ αυτές τις απερίσκεπτες, ύπουλες και βλαβερές επιθέσεις που καταστρέφουν την ιερότητα του Ραμαζανιού και στοχεύουν στην ελευθερία της λατρείας”, είπε, αναφερόμενος στον μουσουλμανικό ιερό μήνα

loading...