Ένωση Εφοπλιστών: “Καταδικάζουμε τις δηλώσεις Λασκαρίδη”- “Δεν ανεβοκατεβάζουμε κυβερνήσεις”

 “Έχουμε γνήσια πατριωτικά αισθήματα, δεν υιοθετούμε τις δηλώσεις Λασκαρίδη”

Για προσωπικές απόψεις του Πάνου Λασκαρίδη κάνει λόγο η Ένωση Ελλήνων Εφοπλιστών, καταδικάζοντας απερίφραστα τις δηλώσεις του.

Σε ανακοίνωσή της, η Ένωση σημειώνει χαρακτηριστικά ότι οι απόψεις του κ. Λασκαρίδη αν και «επιφανές μέλος της ελληνικής ναυτιλιακής κοινότητας και του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΕΕ», είναι «μη αποδεκτές», ενώ «δεν εκφράζουν τα γνήσια και βαθιά πατριωτικά αισθήματά της».

Παράλληλα, αφού σημειώνει ότι ο κ. Λασκαρίδης έχει προβεί σε επεξηγήσεις, ο πρόεδρος της Ένωσης «εκπροσωπώντας σύσσωμο το Διοικητικό Συμβούλιο αυτής, αλλά και προσωπικά ως Έλληνας πολίτης και επιχειρηματίας», υπογραμμίζει πως νιώθει την υποχρέωση να δηλώσει «προς κάθε κατεύθυνση ότι τα λεχθέντα εκ μέρους του αποτελούν προσωπικές απόψεις του, τις οποίες σε κάθε περίπτωση καταδικάζει απερίφραστα και οι οποίες δεν εκφράζουν τα γνήσια και βαθιά πατριωτικά αισθήματα της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών».

«Η ελληνική ναυτιλιακή οικογένεια σέβεται και τιμά τον πρωθυπουργό της χώρας, τα μέλη της ελληνικής κυβέρνησης και τους αξιωματούχους της, πρεσβεύοντας στον υπερκομματικό χαρακτήρα της ναυτιλίας ως εθνικό κεφάλαιο για τον τόπο», προσθέτει.

Στη συνέχεια, υπογραμμίζει ότι αποτελεί επιλογή και ηθικό καθήκον για την ελληνική «ποντοπόρο» ναυτιλία, να διατηρεί διαχρονικά στενούς δεσμούς με την πατρίδα, καθώς και να «διαθέτει τα στρατηγικά πλεονεκτήματα που πηγάζουν από την ποσοτική και ποιοτική υπεροχή της, ως η πρώτη ναυτιλία στην Ευρώπη και στον κόσμο, στη διάθεση αυτής».

Απτή απόδειξη μάλιστα των ανωτέρω, αποτελεί το γεγονός ότι «κοινό όραμα πολιτείας και ναυτιλιακής οικογένειας παραμένει η μεγιστοποίηση των ωφελειών του τόπου από τον μεγάλο αυτό παραγωγικό πυλώνα».

«Οποιαδήποτε αναφορά του κ. Π. Λασκαρίδη στους θεσμούς της Ευρωπαϊκής Ένωσης, καθώς και στον Διεθνή Ναυτιλιακό Οργανισμό (IMO) ουδεμία σχέση έχει με το σεβασμό, την εμπιστοσύνη και την ειλικρινή συνεργασία που διέπει τις πάγιες σχέσεις της ΕΕΕ μαζί τους», καταλήγει η ανακοίνωση της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών ΕΕΕ.

Υπενθυμίζεται ότι θύελλα αντιδράσεων προκάλεσε η δήλωση του Πάνου Λασκαρίδη, με την αξιωματική αντιπολίτευση να κάνει λόγο για «ντροπιαστική αμηχανία του Υπουργού Ναυτιλίας μπροστά στις προσβλητικές δηλώσεις Έλληνα εφοπλιστή».

Ο εφοπλιστής, στο πλαίσιο ενός ντοκιμαντέρ, εμφανίζεται να δηλώνει μεταξύ άλλων ότι «οι πλοιοκτήτες δεν χρειάζονται την ελληνική κυβέρνηση», προσθέτοντας πως «Δεν έχουν καμία ανάγκη τον πρωθυπουργό» και «μπορούν να χ***** πάνω του».

Μπορείτε να δείτε το σχετικό απόσπασμα στο στο 12:53 του παρακάτω βίντεο.

loading...