Κυριάκο Μητσοτάκη ,ΠΡΟΔΙΔΕΙΣ και κάνεις την χώρα ,χώρο .. θα σε τιμωρήσουμε ΕΜΕΙΣ οι Ελληνες .. μα το Θεό θα σε τιμωρήσουμε !

 Κυριάκος Μητσοτάκης στη Bild: Ίσως να δεχθούμε πίσω όλους τους μετανάστες, αν η Γερμανία τους χτίσει σπίτια!

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης έδωσε μια εκτενή συνέντευξη στη Γερμανική Bild και ανάμεσα στις απαντήσεις του για διαφόρων ειδών θέματα που απασχολούν την Ελλάδα, αναφέρθηκε και στο τι σκέφτεται να πράξει στο ζήτημα του μεταναστατευτικού.

Και ούτε λίγο – ούτε πολύ, αποκάλυψε πως εάν λάβει τα απαραίτητα κεφάλαια από τη Γερμανική κυβέρνηση, είναι πρόθυμος να δεχθεί την επιστροφή μεταναστών από τη Γερμανία, πίσω στην Ελλάδα.

Συγκεκριμένα, ο δημοσιογράφος Paul Ronzheimer έθεσε ξεκάθαρο ερώτημα στον Πρωθυπουργό:

Paul Ronzheimer: Την προηγούμενη εβδομάδα η γερμανική κυβέρνηση σας προσέφερε κεφάλαια για να δεχτείτε πίσω πρόσφυγες από τη Γερμανία. Οικονομική βοήθεια. Θα δεχτείτε την προσφορά;

Κυριάκος Μητσοτάκης: Θα παραμείνουμε προσηλωμένοι στις ευρωπαϊκές μας υποχρεώσεις, αλλά αυτό δεν είναι απλώς θέμα επιστροφής προσφύγων που έφτασαν στη Γερμανία περνώντας από την Ελλάδα. Θα ζητήσω από όλες τις ευρωπαϊκές χώρες να βοηθήσουν την Ελλάδα και τις άλλες νότιες χώρες στη διαχείριση του μεταναστευτικού. Η Γερμανία έχει όντως αναλάβει το δικό της μερίδιο.

Paul Ronzheimer:  Έγινε μια συγκεκριμένη προσφορά από τον Γερμανό υπουργό Εσωτερικών Horst Seehofer, ο οποίος ανακοίνωσε ότι θα πληρώσουμε αν η Ελλάδα δεχθεί τους πρόσφυγες.

Κυριάκος Μητσοτάκης: Αν η Γερμανία μπορέσει να χτίσει σπίτια για τους πρόσφυγες αυτούς, θα συζητήσω βεβαίως την προσφορά. Αλλά δεν μπορώ να προσφέρω στους πρόσφυγες κάτι που δεν μπορώ να προσφέρω στους Έλληνες πολίτες. Είμαι πολύ ξεκάθαρος ως προς αυτό. Διότι έχουμε περιορισμένη δυνατότητα κοινωνικής στέγασης στην Ελλάδα.

Έτσι έχουν τα πράγματα λοιπόν.

Για το τόσο κρίσιμο ζήτημα του μεταναστευτικού, ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν συμπεριφέρεται σαν Πρωθυπουργός μιας χώρας που υπερασπίζεται τα συμφέροντα της, άλλα σαν ένας ψυχρός γαιοκτήμονας της Ελληνικής επικράτειας, που ανακοινώνει προς πάσα κατεύθυνση πως ο… χώρος είναι διαθέσιμος για μισθωμένο λαθροεποικισμό, αρκεί η προσφορά να είναι καλή.

Η χώρα γίνεται χώρος και επίσημα πλέον. Δεν υπάρχει πια καμία αμφιβολία πως οι μεγάλες χώρες αντιμετωπίζουν την Ελλάδα σαν μια βολική αποθήκη ψυχών και ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης συμπεριφέρεται σαν πρόθυμος αποθηκάριος, με το αζημίωτο.

Το τεράστιο δημογραφικό πρόβλημα, η χώρα γερόντων, η υπογεννητικότητα, η μηδενική μέριμνα για ενίσχυση των πολυτέκνων, τα οικονομικά κίνητρα για γεννήσεις παιδιών, όλα αυτά βρίσκονται στα αζήτητα στην «αναπτυξιακή» ατζέντα του κ. Μητσοτάκη, που προτιμά να ασχολείται με πιο… σημαντικά θέματα, όπως η πράσινη ενέργεια, η κλιματική αλλαγή και η επιχείρηση «ελευθερία».

Εκτός από το μαζικό ξεπούλημα εταιρειών, δομών, κτιρίων, αεροδρομίων, σιδηροδρόμων, λεωφόρων, λιμανιών, ακόμα και υποθήκευση μουσείων, τώρα πλέον θα πωλείται όλο και περισσότερο Ελληνική γη, για την αποσυμφόρηση Ευρωπαϊκών κρατών.

Χωρίς να δίνεται βέβαια λογαριασμός σε κανέναν.

Η σοσιαλιστική κυβέρνηση της Ισπανίας, απέλασε μέσα σε λίγες μόνο μέρες περισσότερους από 4.000 λαθρομετανάστες που εισήλθαν από το Μαρόκο, θεωρώντας  μείζον θέμα αυτήν τη παράνομη εισροή μεταναστών, και στην Ελληνική μπανανία συζητούμε για το ποιος θα μας πληρώσει τα περισσότερα χρήματα, για να υποδεχθούμε (και) τα pushbacks (πέρα από τις εισροές χιλιάδων μεταναστών ετησίως από Έβρο και Αιγαίο).

Το μοναδικό πρόβλημα του Πρωθυπουργού είναι το αν θα αναλάβει η (μαμά) Γερμανία, να χτίσει σπίτια για τους μετανάστες, μη τυχόν και φανεί… άδικος προς τους Έλληνες που ούτως ή άλλως θα χάνουν τα σπίτια τους από πλειστηριασμούς και τον νέο πτωχευτικό κώδικα που εφαρμόζει η κυβέρνηση του.

Ομολογεί πως έχουμε περιορισμένη δυνατότητα κοινωνικής στέγασης στην Ελλάδα, μιας και σκοπεύει να γίνει ειδήμονας στο… κοινωνικό ξεσπίτωμα.

Είτε από τράπεζες, είτε από εφορία, είτε από ανεργία, είτε από καταστροφικές πυρκαγιές, είτε από πλημμύρες και άλλες θεομηνίες.

Δεν υπάρχει αμφιβολία πως έχουμε να κάνουμε με κοντόφθαλμη πολιτική τυχοδιωκτισμού, που αποσκοπεί στο εύκολο και γρήγορο κέρδος, χωρίς να δίνεται η παραμικρή σημασία στο αν αυτό το κέρδος είναι εις βάρος της Εθνικής Ασφάλειας, εις βάρος της κοινωνικής συνοχής. Δεν ενδιαφέρονται καν για τις μακροπρόθεσμες συνέπειες των όποιων επιλογών τους. Η Ελλάδα υφίσταται μόνο και μόνο για την τετραετία τους.

Εντύπωση προκάλεσε και η τολμηρή ερώτηση της δημοσιογράφου Λιάνας Σπυροπούλου προς τον Κυριάκο Μητσοτάκη, στα πλαίσια της ίδιας συνέντευξης:

«Υπήρξε ένα ιδιαίτερα περίεργο σχόλιο σε ένα ευρωπαϊκό περιοδικό ότι η κυβέρνησή σας έγινε ο «αγαπημένος μαθητής του δασκάλου» (teacher’s pet). Ήταν σίγουρα περίεργο. Το βρίσκετε κολακευτικό ή προσβλητικό;»

Αφού προηγουμένως με την απάντηση του για το μεταναστευτικό, ο Πρωθυπουργός έβαλε σε πλειστηριασμό (ΚΑΙ) τη χώρα, δήλωσε με έμφαση πως: «Δεν είμαστε το pet (κατοικίδιο) κανενός και δεν λειτουργούμε πια σε ένα περιβάλλον όπου υπάρχουν «δάσκαλοι» που μας επιβλέπουν. Είμαστε μια κυρίαρχη χώρα»…

Ουδέν σχόλιο…

https://www.sportime.gr

loading...