Ο Άγιος Παΐσιος και η αλήθεια για το εμβόλιο με το χάραγμα – Αρχιμ. Χριστόδουλος Αγγελόγλου

Ο Άγιος Παΐσιος και η αλήθεια για το εμβόλιο με το χάραγμα. Σε διάφορα ζητήματα – προβλήματα που προκύπτουν στο σύνολο της κοινωνίας μας, είτε αυτά είναι καθαρά κοινωνικά είτε είναι πνευματικά και αφορούν το σύνολο της κοινωνίας, πολλοί εκ των «χριστιανών», κυρίως, για να ισχυροποιήσουν τη γνώμη τους, λένε ότι αυτό το είπε ο τάδε Άγιος, χωρίς ο Άγιος να έχει πει κάτι τέτοιο ή και αν έχει πει, έχει παρερμηνευθεί.

Το φαινόμενο αυτό στην εποχή μας είναι αρκετά έντονο και το αποτέλεσμα είναι η δυσφήμηση των Αγίων της Εκκλησίας μας και εν γένει ο διασυρμός της. Ορισμένοι διαβάζουν κάτι, ακούνε κάτι και λένε ότι το είπε ο τάδε Άγιος και από εκεί και πέρα η φαντασία τους οργιάζει. Πλέον αυτό που έχει πει ο Άγιος έχει διαστρεβλωθεί στο έπακρον, μόνο και μόνο για να διασπείρουν κάποιοι τη φαντασμένη γνώμη τους, λέγοντας ότι μαζί τους συμφωνεί και ο τάδε Άγιος.

Η μεγαλύτερη διαστρέβλωση, διαστροφή και φαντασία που έχει γίνει ποτέ, γίνεται στο όνομα του Γέροντα Παϊσίου και νυν Αγίου Παϊσίου του Αγιορείτη. Άγιος που έζησε στην εποχή μας και σίγουρα τον είδαν από κοντά και πήραν την ευχή του, πολλοί άνθρωποι. Αρκετοί συζήτησαν μαζί του και έγραψαν είτε άρθρο είτε ολόκληρο βιβλίο. Δυστυχώς το μεγαλύτερο ποσοστό αυτών θα ήταν ένα πολύ καλό σενάριο επιστημονικής φαντασίας για το Χόλυγουντ.

Κάποιοι που δεν τον έζησαν και διάβασαν κάποιο βιβλίο ή κάποιο άρθρο από αυτά που κυκλοφορούν, έκαναν κι εκείνοι το ίδιο σφάλμα υιοθετώντας τις φαντασίες αυτές ή σε άλλη περίπτωση έχτισαν πάνω στα λόγια του Αγίου Παϊσίου δική τους φαντασία, λέγοντας ότι το είπε ο Άγιος Παΐσιος ο Αγιορείτης.

O Αρχιμανδρίτης Χριστόδουλος Αγγελόγλου, Πνευματικός και Λειτουργός του γυναικείου Ιερού Ησυχαστηρίου Παναγία η Φοβερά Προστασία που βρίσκεται στη Μεγάλη Παναγιά Χαλκιδικής, είχε την ευλογία να συναναστραφεί επί 16 χρόνια με τον Άγιο Παΐσιο, αναπτύσσοντας μια πάρα πολύ οικία σχέση με τον Άγιο. Ο δε Άγιος Παΐσιος τον εκτιμούσε και αγαπούσε ιδιαιτέρως.

Συζήτησε προσωπικά με τον Άγιο για πολλά θέματα και κυρίως πνευματικά, ταυτόχρονα άκουσε και πολλές συζητήσεις που είχε ο Άγιος Παΐσιος με προσκυνητές που τον επισκεπτόντουσαν στο Άγιο Όρος. Σήμερα οι περισσότερες από αυτές τις συζητήσεις και όσα είπε ο Άγιος Παΐσιος κυκλοφορούν διαστρεβλωμένες.

Ιερά Μονή Αγίων Αυγουστίνου Ιππώνος και Σεραφείμ του Σαρώφ

Τρίκορφο Φωκίδος 

loading...