ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΟ ΛΟΓΩ ΑΙΦΝΙΔΙΑΣ ΕΠΑΦΗΣ ΜΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ……Β’

GEWKWN:

Τίποτα δεν είναι τυχαίο πάνω στην Ελληνική γη. Όλα διέπονται από μια ανεξήγητη τελειότητα σαν να την ακούμπησε το χέρι του θεού.

Ο πρωτομάρτυρας Στέφανος ήταν πολύ οξύς στα κηρύγματά του, προβάλλοντας την απελευθέρωση από τον Ιουδαϊκό νόμο, κηρύσσοντας ότι ο Νόμος είναι ο ίδιος ο Χριστός, ως πρόσωπο και ως Αγάπη.

Ο Απόστολος Παύλος ήταν αυτός που γνώριζε τον Ιουδαϊκό νόμο καλύτερα από πολλούς, και κατάφερε να τον απομονώσει και να τον κρατάει μακριά από την Χριστιανική Πίστη.

Ο Ιησούς Χριστός καταγγέλλει την θρησκεία των Εβραίων ως ψευδή και τους ίδιους ότι αγνοούν τον αληθινό Θεό.

Ο Ιησούς Χριστός έρχεται σε ευθεία σύγκρουση με τον Ιουδαϊσμό. ….Ο βίος και η διδασκαλία Του προκαλούν τους πιστούς Ιουδαίους. Ταράζει τα πνεύματά τους. Βάλλει κατά των νοοτροπιών, παραδόσεων, πίστεως και συμφερόντων τους. Αποτελεί απειλή.

Η πραγματική προπαρασκευή της ανθρωπότητας για να δεχθεί το Μήνυμα του Χριστού επιτελέσθηκε από τον Ελληνισμό.

Η τυφλή πίστη, ο φανατισμός, η σκληρότητα, η ανάγκη για επιβίωση, ο ανταγωνισμός, η ζήλεια, ο πόλεμος, το μίσος και προπάντων ο φόβος, που είναι η έλλειψη αγάπης και  κρατά καθηλωμένο τον άνθρωπο έως σήμερα, και όλα αυτά προέρχονται από την παλαιότερη εποχή  και είναι κατάλοιπα των Ιουδαίων.

Μέχρι σήμερα η Ιουδαζουσα τάση κυριαρχεί  στους Ιεράρχες και όχι μόνο, που ύψωσαν το συμφέρον πάνω απ’ το καθήκον της υπηρεσίας προς τον πλησίον και προσπαθούν να διατηρούν με κάθε τρόπο τα κατεστημένα.

Μέχρι σήμερα Γραμματείς και Φαρισαίοι, εν γνώσει ή εν αγνοία των ίδιων και του ποιμνίου, διοικούν και καθοδηγούν με λάθος τρόπο τον άνθρωπο, που αρνείται την Αιώνια Ζωή και μένει εις Αιώνιο Θάνατο.   Ζει καλύπτοντας τον φόβο με το να αρνείται την δυνατότητα που ο Χριστός τον καλεί να ενεργοποιήσει «Γίγνεσθε ουν υμείς τέλειοι ώσπερ ο Πατήρ ημών ο εν τοις Ουρανοίς Τέλειος εστίν».

Ο Απόστολος Παύλος στην επιστολή προς Κορινθίους Α αναφέρει: «Επειδή και Ιουδαίοι σημεία αιτούσιν, και Έλληνες σοφίαν ζητούσιν». Προσέξτε τα δύο ρήματα που χρησιμοποιεί: για τους Έλληνες το «ζητώ», για τους Ιουδαίους το «αιτώ». Έτσι φανερώνεται η διαφορά στον τρόπο που οι δύο λαοί αντιμετωπίζουν την Ζωή, τον Κόσμο, τον Θεό.

 Οι Έλληνες ζητούν ενεργητικά. Πράττουν, ψάχνουν, παλεύουν για την αλήθεια, ερευνούν, κινούνται, βιώνουν. Οι Ιουδαίοι αιτούν παθητικά, κάθονται και περιμένουν την αποκάλυψη……..

Οι Έλληνες αναγνώρισαν την Αλήθεια στο Πρόσωπο του Ιησού Χριστού. Επειδή την αναζήτησαν γιατί είχαν εκπαιδευτεί, ώστε να κατανοήσουν τον Θείο Λόγο άμεσα…..

Όποιος μελετήσει το κήρυγμα του Ιησού θα εκπλαγεί από την ομοιότητά του προς τις ελληνικές αντιλήψεις…….

Η ελληνική γλώσσα δημιουργημένη να εκφράζει ύψιστα θεία νοήματα, αρετές, φιλοσοφικούς στοχασμούς, αυτή η γλώσσα επελέχθη για να δώσει λόγο και υπόσταση στο ύψιστο θείο βίωμα της Χριστιανικής πίστης.

Το Φως εκ της Ελλάδος διαχύθηκε στον κόσμο και γι’ αυτό ο Χριστός φανερώνοντας την Αλήθεια για τους Έλληνες είπε: «και εδόξασα και πάλιν δοξάσω». Όμως είναι η συνείδηση του ελληνικού πνεύματος που εξηγεί το χριστιανικό βίωμα της ψυχής ή μήπως είναι το βίωμα της ελληνικής ψυχής που συνειδητοποιείται μέσω του πνεύματος του Χριστού; Την απάντηση εδώ και το κλειδί μας δίνονται από τον Παύλο όταν αποκαλύπτει «πρώτα το ψυχικόν και μετά το πνευματικόν». Είναι η νομοτέλεια της εξέλιξης στη γη.

Το μήνυμα αυτό του Χριστού και της εφαρμογής του Ύψιστου αυτού Νόμου της Αγάπης θα φανερωθεί αφού πρώτα ο άνθρωπος γνωρίσει τον εαυτό του. Δίχως το «Γνώθι σ’ αυτόν» δεν γίνεται εφικτή η ολοκλήρωση του «Αγαπάτε Αλλήλους», το «Μέτρον Άριστον» που έλεγαν οι πρόγονοί μας είναι η Αγάπη, διότι μόνον Αυτή πιστοποιεί την αληθινή έννοια της Δικαιοσύνης.

Το Ελληνικό Πνεύμα φανέρωσε το Πνεύμα του μέτρου και το Πνεύμα του Χριστού φανερώθηκε ως το ίδιο το μέτρο που δεν είναι ούτε να αγαπάς μόνο τον εαυτό σου, ούτε γενικά, αόριστα και βολικά ανεύθυνα τα πάντα. Το μέτρο είναι Αγαπάτε Αλλήλους και φανερώνεται έμπρακτα όταν αγαπάς όσους ανθρώπους συναναστρέφεσαι κάθε μέρα στη ζωή σου. Μέσα από το καθημερινό σου βίωμα η Αγάπη αρχίζει να επεκτείνεται από τα πάντα στα πάντα.

Προϋπόθεση για την αληθινή έκφραση της Αγάπης είναι το μέτρο και προϋπόθεση του μέτρου η αυτογνωσία, διότι το άριστο μέτρο για καθετί εφαρμόζεται μόνο όταν έχει διαμορφωθεί στο «Γνώθι σ’ αυτόν».

Για να μπορέσει ο άνθρωπος να αποκτήσει ταύτιση με τον εαυτό του και με την αγάπη θα πρέπει πρώτα να ξυπνήσει μέσα του εκείνα τα στοιχεία που φέρει ως Θείες παρακαταθήκες, να τα αναπτύξει και να τα συνθέσει φανερώνοντας την Αγάπη και την Ενότητα Ανθρώπου Θεού.

«Αγαπάτε Αλλήλους» είναι το Μήνυμα του Χριστού και είναι απεριόριστο, παγκόσμιο και αιώνιο. «Αγάπα τον πλησίον σου ως εαυτόν», ας μάθουμε να αγαπάμε τον πλησίον για να μάθουμε να αγαπάμε τον εαυτό μας. Ας είναι ευλογημένος κάθε πλησίον που αναμένει μέσα του την γέννηση του Χριστού. Ας σκύψουμε ταπεινά το κεφάλι στον άνθρωπο που κατοικούμε μέσα του, στον άνθρωπο που θα γίνει Ναός να κατοικήσει ο Λόγος Χριστός. Όλοι μας γινόμαστε Ναός Του. Ας μοιράζουμε απλόχερα την Αγάπη παντού, ας αγκαλιάζουμε τα πάντα γιατί έτσι αγκαλιάζουμε τον Θεό Αγάπη και Αυτός αγκαλιάζει εμάς…. Κείμενο: Δέσποινα Μοίρου

ΣΧΟΛΙΑ  GEWKWN:

Οι περισσότεροι Έλληνες Ορθόδοξοι χριστιανοί δεν έχουν καταλάβει ακόμα ποια είναι η σχέση του Θεού με τους Έλληνες και την Ελλάδα, Φοβούνται την αλήθεια, όσο όμως και να την φοβούνται, στο τέλος θα διαπιστώσουν την αλήθεια, η οποία θα λάμψει μετά από τα γεγονότα…..

Το Οίμος-Αθήνα 29 Νοεμβρίου 2020 έγραψε…… ‘’Ο Κύριος του παντός, ΔΙΑΓΓΕΛΜΑ απευθύνω, προς τον Ελληνικόν Λαόν.’’

– Από καταβολής κόσμου, έχεις από Εμέ διαλεχθεί, γιατί έχεις όλα τα στοιχεία, να Με δοξάσεις και μαζί Μου και συ να δοξαστείς.

ΣΧΟΛΙΟ ‘’από καταβολής κόσμου ‘’ δηλαδή από τότε που δημιουργήθηκε ο κόσμος, έχουν ΑΠΟ ΤΟΝ ΘΕΟ διαλεχτεί, ( οι Έλληνες) το συμπέρασμα δικό σας…..  πάμε πάρα-κάτω……..

– Θέλω ΦΩΣ να γενείς, για να φωτίσεις όλη την γη.

ΣΧΟΛΙΟ, δηλαδή θέλω ΕΓΩ Ο ΘΕΟΣ, ΕΣΥ ΕΛΛΗΝΑ ΝΑ ΦΩΤΙΣΕΙΣ ΟΛΗ ΤΗΝ ΓΗ, γιατί όμως οι Έλληνες και όχι κάποιοι λαοί άλλοι ;;;  το συμπέρασμα δικό σας…..

-Είσαι τόσο μικρός, αλλά τόσο μεγαλειώδης και δυνατός, όταν εις το πλευρό σου βρίσκομαι ο Μέγας Παντοδύναμος Τριαδικός Θεός. Γι’ αυτό εις το στόχαστρο όλων έχεις Λαέ Μου μπει, και ειδικά όλων των σατανολατρών όλης της γης………. Τους έχει γίνει αυτό βραχνάς…..-πώς γίνεται εσύ κάθε εμπόδιο που σου προκαλούν να ξεπερνάς; Πώς γίνεται εσύ μια Χώρα τόσο μικρή, που χρειάζεται φακός εις τον χάρτη για να φανεί, πώς γίνεται να αντιστέκεσαι εσύ εις τους κολοσσούς της γης;

ΣΧΟΛΙΟ… εδώ Ο Θεός μας λέει ξεκάθαρα ότι όλοι οι σατανολατρες και νεοεποχιτες μας πολεμούν με λύσσα, και θέλουν εδώ και χιλιάδες χρόνια να μας εξαφανίσουν διότι στο πλευρό μας, στο πλευρό των Ελλήνων βρίσκεται Ο θεός, άρα δεν είμαστε μόνοι μας, ………

-ΕΦ’ ΟΣΟΝ ΒΕΒΑΙΑ, ΜΕ ΠΙΣΤΕΥΕΙΣ, ΜΕ ΑΓΑΠΑΣ, ΜΕ ΛΑΤΡΕΥΕΙΣ, ΜΕ ΠΡΟΣΚΥΝΑΣ- Πώς να το αντέξουν όλοι οι ισχυροί; πως σπάζει τα μούτρα του, όποιος επιχειρεί εις εσέ να επιτεθή; Ξεχνούν αυτοί οι μιαροί, πως εις το πλευρό σου ευρίσκομαι η Παντοδύναμη Τριαδική Αρχή……

ΣΧΟΛΙΟ….εχουμε καταλάβει ότι ο Ελληνισμός  έχει επιβιώσει χιλιάδες χρόνια, από καταβολής κόσμου, διότι στο πλευρό του Έλληνα ευρίσκεται Η ΑΓΙΑ ΤΡΙΑΔΑ;  το συμπέρασμα δικό σας…..

Γεροντισσας της Αττικης : ΠΟΙΗΜΑ 10ο : Γιατί είναι η Ελλάδα μας του παραδείσου Νύμφη, και την φυλάνε οι άγγελοι και όλοι οι Αγίοι.

ΠΟΙΗΜΑ 3ο : …. Θα δείτε τότε τέκνα μου, πόσο σας αγαπάω, και πόσο την Ελλάδα μας σαν κόρη οφθαλμού φυλάω…

ΠΟΙΗΜΑ 4ο : … η Ελλάδα θα λαμπρύνει… το κέντρο του κόσμου θα γίνει…..

ΠΟΙΗΜΑ 11ο : Όσο για την Ελλάδα μας την αγαπώ πολύ, είναι η Χώρα που θα δώσει τα φώτα της, σ’ ολόκληρη τη γη!

ΠΟΙΗΜΑ 18ο : δεν αντιλήφθηκαν πως την Ελλάδα όποιος πειράζει, μέσα στο μάτι του Θεού, βαθιά το χέρι βάζει.

ΠΟΙΗΜΑ 2ο : Τα αρχαία θα διδάσκονται σ’ ολόκληρο τον κόσμο, παντού θα πάνε αποστολές να διδαχτεί το Ευαγγέλιο

ΣΧΟΛΙΟ: Μα δεν τα καταλαβαίνετε όλοι εσείς τα μηνύματα που μιλούν καθαρά για την Ελλάδα και τον Χριστό;;; όταν ο ΧΡΙΣΤΟΣ ΛΕΕΙ ΟΤΙ ΟΠΟΙΟΣ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΠΕΙΡΑΞΕΙ , ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΜΑΤΙ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΒΑΘΙΑ ΤΟ ΧΕΡΙ ΒΑΖΕΙ , δεν καταλαβαίνετε τίποτα;

ΣΑΣ ΠΡΟΚΑΛΩ ΝΑ ΜΟΥ ΠΕΙΤΕ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΠΟΥ Ο ΧΡΙΣΤΟΣ Ο ΘΕΟΣ ΜΑΣ ΕΙΠΕ ΤΑ ΙΔΙΑ ΛΟΓΙΑ ΣΕ ΕΒΡΑΙΟΥΣ, Η ΣΕ ΑΛΛΟΥΣ ;;;;;;;;;;;;;;;;;; διαβάζετε τα Θεια μηνύματα μέσω της Γερόντισσας της Αττικής, και τα μηνύματα που έχουν τίτλο ‘’ ΜΕΓΑ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΤΡΙΑΔΟΣ’’ και δεν τα καταλαβαίνετε, δεν θέλετε να καταλάβετε, διότι φοβάστε την αλήθεια……… Γιατί λέει η ΓΕΡΟΝΤΙΣΣΑ ότι τα αρχαία Ελληνικά θα διδάσκονται σ’ ολόκληρο τον κόσμο, δεν έχετε διερωτηθεί γιατί θα διδάσκονται τα αρχαία Ελληνικά σε όλο τον κόσμο και όχι τα Ελληνικά που μιλούμε σήμερα………

 φοβάστε να το σκεφτείτε, γιατί μάθατε να ζείτε στον φόβο…… διότι μάθατε τελικά    το  ‘’ Πίστευε και μη ερεύνα’’

Αντί ΤΟ   ‘’ ΠΙΕΣΤΕΥΕ  ΚΑΙ ΜΗ  ,  ΕΡΕΥΝΑ’’  

Φως είναι η Ελλάδα και μόνο σε αυτό το μέρος υπάρχει η αλήθεια της πίστεως

loading...