Η δύναμη της θέλησης των μελισσών – Κατάφεραν να ανοίξουν μπουκάλι αναψυκτικού (βίντεο)

 Οι μέλισσες είναι ένα από τα πιο εργατικά ζώα και δύο εξ αυτών το απέδειξαν αφού κατάφεραν με συνδυασμένη προσπάθεια να ανοίξουν το καπάκι ενός αναψυκτικού, απαθανάτισε χρήστης των social media.

Είναι γνωστό πως τα έντομα, όπως οι μέλισσες και οι σφήκες, ελκύονται από τη ζάχαρη στα αναψυκτικά. Πολλοί ίσως να θυμάστε τις αυτοσχέδιες παγίδες με πλαστικά μπουκάλια αναψυκτικών που φτιάχναμε τα καλοκαίρια (κακώς, γιατί θέταμε σε κίνδυνο την επιβίωση πολύτιμων εντόμων όπως οι μέλισσες).

Σε κάθε περίπτωση, ισπανόφωνος χρήστης στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης (δεν γνωρίζουμε από ποια χώρα ακριβώς) απαθανάτισε τη στιγμή που δύο ευφυέστατες μέλισσες συνεργάζονται προκειμένου να ανοίξουν το καπάκι μιας πορτοκαλάδας. Μπορεί να είναι φανερό πως το καπάκι δεν είναι τελείως βιδωμένο, ωστόσο το κατόρθωμα των μικρών εντόμων παραμένει εντυπωσιακό.

«Οι μέλισσες συνασπίστηκαν για να μου κλέψουν το αναψυκτικό» γράφει ο χρήστης που ανέβασε το βίντεο, το οποίο και έγινε viral στο διαδίκτυο. «Και φαίνεται πως θα τα καταφέρουν. Εργάζονται τόσο άψογα», προσθέτει.

loading...