ΣΧΟΛΙΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΒΑΝΔΑΛΙΣΜΟΥΣ ΝΑΩΝ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΚΑΙ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΜΑΣ

ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ ΠΕΙΡΑΙΩΣ

ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΠΙ ΤΩΝ ΑΙΡΕΣΕΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΠΑΡΑΘΡΗΣΚΕΙΩΝ

Εν Πειραιεί τη 31η Μαΐου 2021

Δεν χρειάζεται να είναι κάποιος ειδικός πολιτικός αναλυτής, ή εξειδικευμένος θρησκειολόγος, ή ειδήμων κοινωνιολόγος, για να καταλάβει την ραγδαία κατάρρευση του Χριστιανισμού στο δυτικό κόσμο και ειδικά στην Ευρώπη. Οι ειδήσεις από τη γηραιά ήπειρο είναι καταιγιστικές και προμηνύουν τον ταχέως επερχόμενο και αναπόφευκτο εφιάλτη, τον οποίο πρόκειται να βιώσουν οι ευρωπαϊκοί λαοί. Ο αποχριστιανισμός έχει αρχίσει εδώ και δυόμισι αιώνες από τον λεγόμενο «Ευρωπαϊκό Διαφωτισμό» με τα άθεα και μηδενιστικά του διδάγματα. Τώρα επιταχύνεται με γρήγορους ρυθμούς, ώστε είναι θέμα χρόνου να σβήσει η χριστιανική μνήμη στο δυτικό κόσμο, παίρνοντας τη θέση της ο άκρατος υλισμός, ο αχαλίνωτος ηδονισμός και ο φανατικός Ισλαμισμός, που θα ρυθμίζουν όλες τις λεπτομέρειες της ιδιωτικής και δημόσιας ζωής του δυτικού ανθρώπου.

Υπάρχουν εξηγήσεις γι’ αυτή τη ζοφερή και μη αναστρέψιμη κατάσταση. Ο Χριστός είναι ανεπιθύμητος, επειδή τα σωτήρια διδάγματα του Ευαγγελίου Του αποτελούν εμπόδια στην υλιστική και ηδονιστική ζωή του σύγχρονου ευρωπαίου ανθρώπου, γι’ αυτό πασχίζει να τον «ξεφορτωθεί» μια ώρα αρχύτερα. Άλλωστε αυτός ο «Χριστός» και η «Εκκλησία» του, δεν είναι ο αληθινός Χριστός και η γνήσια Εκκλησία Του, αλλά αιρετικά κακέκτυπα και αιρετικές επινοήσεις του Παπισμού και του γνησίου τέκνου του, του Προτεσταντισμού. Ένας «Χριστός» ο οποίος «εγκατέλειψε» τον κόσμο και την «Εκκλησία» του και την άφησε έρμαιο στην τυραννική εξουσία του «αντιπροσώπου του», του «Πάπα», είναι περιττός, καλύτερα να λείπει, δεν τον έχει ανάγκη ο σύγχρονος δυτικός άνθρωπος. Μια «Εκκλησία», η οποία κυβερνάται από ένα εξουσιομανή τύραννο δικτάτορα, δεν μπορεί να έχει καμία σχέση με την Μία Αγία Καθολική και Αποστολική Εκκλησία του Χριστού. Μια «Εκκλησία», η οποία το μόνο που έχει να παρουσιάσει στην χιλιόχρονη ιστορική της πορεία είναι το ψεύδος, οι δεκάδες κακοδοξίες, η τυραννία, η φρίκη των σταυροφοριών, οι θρησκευτικοί πόλεμοι, οι «ιερές εξετάσεις», οι γενοκτονίες, η αποικιοκρατία, τα ανείπωτα εγκλήματα κατά των Ορθοδόξων, τα φρικιαστικά και πέρα από κάθε λογική και νομιμότητα, ηθικά σκάνδαλα του παπικού «κλήρου», δεν μπορεί να έχει καμία θέση στις σύγχρονες δυτικές κοινωνίες.

Την αποχριστιανοποίηση της Ευρώπης έρχεται τα τελευταία χρόνια να ολοκληρώσει η κατευθυνόμενη πλημμυρίδα των εκατομμυρίων μουσουλμάνων παράνομων, (και ελάχιστων νόμιμων), μεταναστών. Ό, τι δεν κατάφεραν οι άθεοι και χριστιανομάχοι «διαφωτιστές» τους δύο τελευταίους αιώνες, το κατάφεραν οι νέοι έποικοι της Ευρώπης. Φυσικά όχι δια της πειθούς, διά του λόγου, αλλά δια της βίας! Δια των ολεθρίων και δαιμονικών διδαγμάτων του Κορανίου και της Σαρίας, (ισλαμικού νόμου), εισβάλλουν στην Ευρώπη, όχι ως φιλοξενούμενοι, αλλά ως κατακτητές! Έρχονται να συντρίψουν και τα τελευταία ίχνη του Χριστιανισμού, να γκρεμίζουν το Σταυρό και να ανυψώσουν την ημισέληνο. Να κατεδαφίσουν τους ναούς και να ανεγείρουν τζαμιά. Να ισοπεδώσουν τα καμπαναριά και να υψώσουν μιναρέδες, όπου θα διαλαλείται στους ευρωπαίους υποδούλους τους η πίστη δια της βίας στο «θεό» του Κορανίου και θα υβρίζεται η Παναγία Τριάδα, ως «ειδωλολατρία» και ο Χριστός θα υποβιβάζεται ως άνθρωπος, κατώτερος του Μωάμεθ! Ήδη άρχισε να διαφαίνεται στην Ευρώπη η τραγικότητα. Οι ευρωπαίοι πολίτες άρχισαν να βιώνουν τη φρίκη της ισλαμικής τρομοκρατίας, με τις συνεχείς επιθέσεις σε ανύποπτους και αθώους ανθρώπους, οι οποίοι κατακρεουργούνται από τους πιστούς του Αλλάχ, γενόμενοι τα εξιλαστήρια θύματά τους, για να γίνουν εκείνοι αρεστοί στο «θεό» τους και να εξασφαλίσουν τον «ισλαμικό παράδεισο»!

Μια άλλη πολύ ανησυχητική κατάσταση είναι οι συχνές επιθέσεις φανατικών ισλαμιστών σε ναούς και λατρευτικές συνάξεις. Αποκαλυπτική είναι η είδηση, η οποία μεταδόθηκε από τα ΜΜΕ, πριν από λίγες ημέρες και όχι τυχαία, σε πασχάλια περίοδο. Παραθέτουμε μια από τις πολλές ειδήσεις: «Μπαράζ επιθέσεων σε εκκλησίες στην Ευρώπη – Στην Γερμανία μουσουλμάνοι διέκοψαν λειτουργία. Τους τελευταίους μήνες έχουν γίνει αρκετές επιθέσεις σε εκκλησίες στην Ευρώπη. Οι περισσότερες εναντίον Ρωμαιοκαθολικών εκκλησιών, αλλά στοχοποιήθηκαν επίσης τόποι λατρείας άλλων χριστιανικών ομολογιών. Πολλές από αυτές τις περιπτώσεις περιλαμβάνουν εμπρησμό και καταστροφή. Για παράδειγμα, στο Glonn της Γερμανίας, στις 19 Μαρτίου, έγινε μια απόπειρα πυρκαγιάς στον προθάλαμο μιας προτεσταντικής εκκλησίας. Στις 20 Μαρτίου, μια ομάδα ξένων στη γερμανική πόλη Freistett κατέστρεψε ένα εκκλησιαστικό όργανο και το εσωτερικό μιας εκκλησίας. Το ίδιο Σαββατοκύριακο στις 22 Μαρτίου, τα παράθυρα μιας εκκλησίας συνετρίβησαν στο Σίνγκεν. Στο Rheinau μια εκκλησία υπέστη τόσο ζημιά που υπολογίστηκε σε χιλιάδες ευρώ. Στην Ιταλία, η ίδια εκκλησία δέχθηκε επίθεση δύο φορές στη σειρά, στις 18 και 22 Μαρτίου. Η εκκλησία στη Golasecca που χρονολογείται από το 1630 καταστράφηκε από βανδάλους. Στην Φότζα στην κοινότητα της Απουλίας εκκλησία υπέστη ζημιά στις 25 Μαρτίου από βανδάλους που ψέκασαν το χώρο με άσεμνες εικόνες. Αρκετές εκκλησίες βανδαλίστηκαν επίσης στην Αυστρία, την Αγγλία, τη Γαλλία και την Πολωνία. Δεν καταστρέφονται μόνο εκκλησίες, αλλά και νεκροταφεία κοντά σε εκκλησίες, όπως συνέβη πρόσφατα στην Πολωνία. Στις 23 Μαρτίου, καταστράφηκαν 201 τάφοι στο νεκροταφείο της εκκλησίας στο Olsztyn. Στη Μοσίνα, το ενοριακό νεκροταφείο καταστράφηκε τη νύχτα της 11ης προς 12ης Απριλίου. Μια εκκλησιαστική λειτουργία στη Νίντα στο κρατίδιο της Έσσης στη Γερμανία, διακόπηκε το Πάσχα από τρεις μουσουλμάνους νεαρούς άνδρες. Επιτέθηκαν σε αρκετούς ενορίτες και φώναξαν ότι υπήρχε μόνο ένας Θεός, δηλαδή ο Αλλάχ» http://lefteria.blogspot. com/2021/05/blog-post_259.html).

Έχουμε τη βεβαιότητα ότι αυτή η λίαν ανησυχητική κατάσταση στον ευρωπαϊκό χώρο δεν είναι ούτε τυχαία, ούτε «αυθόρμητη», ούτε συγκυριακή, όπως τη θέλουν κάποιοι «προοδευτικοί», αλλά επιτυχής υλοποίηση ενός πολύ καλά οργανωμένου σχεδίου για την εξυπηρέτηση των στόχων της «Νέας Τάξεως Πραγμάτων», οι οποίες βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη. Για να καταρρεύσει ο Χριστιανισμός, ο οποίος στέκεται το μόνο ισχυρό εμπόδιο στην πραγμάτωση των στόχων της παγκοσμιοποίησης, δηλαδή της υποδούλωσης του κόσμου σε ορισμένες πολιτικές, θρησκευτικές και οικονομικές ελίτ. Για την πραγματοποίηση της παγκόσμιας κυβέρνησης, η οποία αποτελεί τον μονόδρομο για τους αφανείς «σκαπανείς» της παγκοσμιοποίησης και η οποία θα επιφέρει μια πρωτόγνωρη εφιαλτική κατάσταση, μη αναστρέψιμη, για την ανθρωπότητα. Δεν είναι άλλωστε χωρίς σημασία το γεγονός ότι οι αλλόθρησκοι παράνομοι μετανάστες στην Ευρώπη ζουν πλουσιοπάροχα, σε σχέση με τις εξαθλιωμένες πατρίδες τους, με επιδόματα, τα οποία χορηγούν οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις, γεγονός που σημαίνει ότι οι άνθρωποι αυτοί όχι μόνο είναι ευπρόσδεκτοι, αλλά και χρήσιμοι, και το χειρότερο, με την προοπτική της μόνιμης εγκατάστασής τους στην Ευρώπη, το οποίο σημαίνει την ταχύτατη και ραγδαία ισλαμοποίησή της! Η Ευρώπη πληρώνει τις ολέθριες επιλογές της, καθ’ ότι δεν είχε τη διάθεση να αποτινάξει την παποπροτεσταντική πνευματική πανώλη, η οποία την οδήγησε σε αυτή την κατάσταση. Είναι ευδιάκριτο πως απλά ξέφυγε από το στόμα της Σκύλας και έπεσε στο στόμα της Χάρυβδης! Και το πλέον τραγικό είναι ότι οι θιασώτες του Οικουμενισμού δεν θέλουν να δουν αυτή την τραγικότητα της Ευρώπης, την οποία έφερε η παταγώδης χρεωκοπία του δυτικού χριστιανικού οικοδομήματος, αναγνωρίζοντας τις αιρετικές του κοινότητες ως «Εκκλησίες» και το Ισλάμ ως θρησκεία, η οποία οδηγεί (και αυτή) στον ίδιο με την Εκκλησία μας Θεό!

Δυστυχώς η δραματική αυτή κατάσταση εδραιώνεται και στη χώρα μας. Καθημερινά έρχονται στο φως της δημοσιότητας περιπτώσεις βανδαλισμών και βεβηλώσεων ναών, οι οποίες έχουν την «σφραγίδα» μουσουλμάνων μεταναστών, κύρια σε παρακείμενους χώρους εγκατάστασής τους. Πρόσφατα βέβηλοι στη Λιβαδειά εισέβαλαν στο εκκλησάκι του Αγίου Νικολάου του νέου, όπου κατέστρεψαν και αφόδευσαν πίσω από την Αγία Τράπεζα! Λίαν ανησυχητική είναι και μια ανακοίνωση ενός κινήματος, το λεγόμενο «Αφγανικό – Πακιστανικό Ισλαμικό Κίνημα», το οποίο λειτουργεί με την άδεια του κράτους στην πατρίδα μας: Η ανακοίνωση αυτή, έγινε στις 9 Απριλίου, δηλαδή λίγο πριν η Ελλάδα γιορτάσει το Ορθόδοξο Πάσχα: «Με αφορμή τις ημέρες που έρχονταν ο πρόεδρος του κινήματος Ααντχίλ Μπιλάλ κάλεσε τους ομοδόξους του, μουσουλμάνους, σε διαμαρτυρία κατά ‘βλασφημίας’ την ημέρα της Αναστάσεως. ‘Το Πάσχα φτάνει μουσουλμάνοι σύντροφοί μου, όλοι κάνουμε αποχή από τη γιορτή των απίστων και μαζευόμαστε για διαμαρτυρία κατά της βλασφημίας στο Σύνταγμα ώρα 00.30 την Κυριακή (σ.σ. το βράδυ της Ανάστασης). Φέρνουμε πανό, σημαίες και φορεσιές μας ώστε να δείξουμε στους χριστιανοφασίστες ότι δεν είναι μόνοι σε αυτή τη χώρα! Ο Αλλάχ να σας ευλογεί όλους! Ο πρόεδρος Ααντχίλ Μπιλάλ’». (https:// paratolmosblog.blogspot.com/2017/04/sok-islamistes-stin-ellada-apokaloyn-apistous-kai-vlasfimous-tous-ellines-xristianoyseikones.html). Λόγω των περιοριστικών μέτρων, (μόνο για μας), δεν γνωρίζουμε αν πραγματοποιήθηκε η ισλαμική διαδήλωση κατά του Πάσχα, τη νύχτα της Αναστάσεως και η ανακοίνωση κατέβηκε από το διαδίκτυο, μετά από έντονες διαμαρτυρίες και σχόλια. Πάντως είναι ένας εφιαλτικός προάγγελος για το ζοφερό μέλλον και στην Ορθόδοξη πατρίδα μας!

Περαίνοντας, εκφράζουμε την ανησυχία μας για ό, τι συμβαίνει στην άλλοτε χριστιανική Ευρώπη και δυστυχώς και στη χώρα μας, στην οποία έχυσαν το τιμημένο αίμα τους οι ηρωϊκοί πρόγονοί μας, οι αγωνιστές της εθνικής μας παλιγγενεσίας, για να αποτινάξουν την φρικτή οθωμανική δουλεία, η οποία ήταν εδραιωμένη στα αντίχριστα διδάγματα του Κορανίου και της Σαρίας, η οποία επιτάσσει την εξαφάνιση κάθε τι, που δεν συμφωνεί με την θρησκεία του Ισλάμ. Ας εγερθούμε λοιπόν από την ανεπίτρεπτη πνευματική μας νωθρότητα και ας αγωνιστούμε με κάθε νόμιμο κοινωνικό μέσο, που μας παρέχει η πολιτεία, ενάντια στην καταστροφική και ολέθρια πορεία, στην οποία οδηγείται το Έθνος μας. Ας εντείνουμε παράλληλα και τον πνευματικό μας αγώνα με θερμότερη προσευχή και μετάνοια, ικετεύοντας τον άγιο Τριαδικό Θεό να διασκορπίσει τα σατανικά σχέδια των σκοτεινών δυνάμεων και να δοξάσει για μια ακόμη φορά την αγία Ορθοδοξία μας.

Εκ του Γραφείου επί των Αιρέσεων και των Παραθρησκειών

loading...