ΕΛΛΗΝΑΣ Ο ΧΡΙΣΤΟΣ;

ΠΕΡΙ ΤΗΣ ΚΑΤΑΓΩΓΗΣ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ ΜΕ ΣΤΟΧΟ ΤΗΝ ΕΝΟΤΗΤΑ…


ΒΙΝΤΕΟ


Γράφει ο Κυανούς Ουρανός

Σημείωσις : Το άρθρον είχε σταλεί στο παρόν ιστολόγιον, ώστε να δημοσιευθεί χθες, αλλά ο διαχειριστής με παρακάλεσε λόγω του θέματος που

δημιουργήθηκε με άλλον αρθρογράφον, να αλλαχτεί ο τίτλος μην τυχόν και νομισθεί ότι ‘μπουρλοτιάζει’ το επίμαχον θέμα. 

Υπάκουσα, άλλωστε έχουμε πιστεύω άψογη συνεργασία, χάρις στην κοινή Πίστιν μας. Ο Χριστός ενώνει, δεν χωρίζει. Όμως ο στόχος του άρθρου δεν ήταν αυτός που θεωρήθηκε αλλά πλήρως ταυτισμένος με το χθεσινόν άρθρον και την ενωτικήν προτροπήν εις την (αέναην) προσπάθειαν του πονηρού να μας διχάσει.

Η Πίστις στον Ιησού Χριστόν, ως Θεόν και Δημιουργόν του κόσμου, ανέκαθεν συγκέντρωνε όλα τα δαιμονικά πυρά. Λέγοντας δαιμονικά κυριολεκτώ, εκπορευόμενα εκ του διαβόλου.

Πολλοί, όταν τους αναφέρεις τον διάβολον, σου λένε απαξιωτικά : “ποιούς διαβόλους και τριβόλους; ακόμα εκεί ζεις;” Ας το πουν αυτοί που είναι μωαμεθανοί, βραχμανιστές, ζωροαστριστές, κομφουκιανοί, μπαμπιστές και τόσα άλλα φυράματα. Ειδικά όμως αυτοί να αναρωτηθούν αν “εκεί ακόμα ζουν”. 

Αν είναι άθεοι, ας πάνε να λύσουν το πρόβλημά τους στους ψυχολόγους και ψυχιάτρους, ώστε να τους αποκαλύψουν αν η ψυχή τους ευρίσκεται στην οσφυϊκή μοίρα, πίσω από το πάγκρεας ή στο δεξιό μετατάρσιο. Τι ‘διάολο’ σπούδασαν, δεν ξέρουν το αντικείμενο της επιστήμης τους;

Αν όμως είναι Ορθόδοξοι έχουν πολύ μεγάλο πρόβλημα, που ονομάζεται “αμφισβήτησις του Θεού”. Γιατί ο Κύριος ημών Ιησούς Χριστός είναι Αυτός που ανέφερε και προσδιόρισε τον διάβολον.

Άρα αμφισβήτησις του διαβόλου ισοδυναμεί με αμφισβήτησιν του Χριστού!

Πέραν αυτού όμως κάποιοι “κάγκουρες” της Πίστεως (ακόμα κι αρχιερείς) αμφισβητούν και τα “εργαλεία”, που έδωσε στον άνθρωπον ο Χριστός, ως βοηθήματα της Πίστεως και ψυχικής του ανατάσεως ως την θέωσιν.

Τα βοηθήματα αυτά είναι εκτός της Αγίας Γραφής (Παλαιά και Καινή Διαθήκη, δηλαδή – ΠΔ & ΚΔ), οι αποφάσεις των Οικουμενικών Συνόδων και τα Πατερικά κείμενα, αυτά δια της επιφοιτήσεως του Αγίου Πνεύματος, του τρίτου προσώπου της Αγίας Τριάδος.

Το πόσο σημαντικά είναι αυτά τα “εργαλεία” για τους πιστούς, φαίνεται από την διαχρονικώς συστηματική προσπάθεια του διαβόλου (μέσω των “κάγκουρών” του) να τα διαβάλει και διαστρέψει.

Μια κατάδειξις αυτής της διαχρονικής προσπαθείας είναι οι αιρέσεις της Χριστιανικής Πίστεως εντός της Ανατολικής Ρωμαϊκής αυτοκρατορίας (Ρωμανίας), της επίγειας αντανακλάσεως του Ουράνιου Βασιλείου εις μίαν πολυεθνικήν αυτοκρατορίαν. Εθνικές έριδες κι επαναστάσεις ήταν σπανιότατες, αντίθετα οι διαμάχες στα θέματα Πίστεως (=αιρέσεις) μια καθημερινή πραγματικότητα.

Αυτό έκαιγε τον διάβολον, αυτό χτυπούσε!!!

ΔEΙΤΕ ΤΗΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ KAI TO BINTEO ΣΤΟ ΟΙΜΟΣ-ΑΘΗΝΑ

loading...