Κομμουνιστής καθηγητής: Οι ΗΠΑ νικήθηκαν στον “Βιολογικό πόλεμο” με την Κίνα

 Ένας καθηγητής με στενούς δεσμούς με την Κομμουνιστική Κινεζική Κυβέρνηση δήλωσε ότι η χώρα του «νίκησε» τις ΗΠΑ το 2020, κερδίζοντας έναν βιολογικό πόλεμο και βάζοντας την Αμερική «πίσω στη θέση της».

Τα σχόλια έγιναν από τον Τσεν Πινγκ, έναν ανώτερο ερευνητή στο Ινστιτούτο της Κίνας του Πανεπιστημίου Fudan, ενός think tank που σχετίζεται με το ΚΚΚ και καθηγητή στο Πανεπιστήμιο του Πεκίνου.

Το βίντεο, το οποίο εμφανίστηκε πρόσφατα στο διαδίκτυο, μεταφράστηκε από την Κινέζα blogger Jennifer Zeng με έδρα τη Νέα Υόρκη.

“Ο Τσεν Πινγκ, ανώτερος ερευνητής στο #FudanUniversity, καθηγητής στο #PekingUniversity, λέει ότι το #CCP κέρδισε τον εμπορικό πόλεμο, τον πόλεμο επιστήμης και τεχνολογίας και ειδικά τον βιολογικό πόλεμο το 2020.” αναφέρεται μεταξύ άλλων.

Η Jennifer Zeng γράφει ότι ο ερευνητής ισχυρίζεται πως “το δυτικό μοντέλο έχει αποτύχει, ο 500χρονος πολιτισμός είναι καταδικασμένος, το Κ.Κ.Κ. έχει κερδίσει και «θα οδηγήσει τον δρόμο του εκσυγχρονισμού στη νέα εποχή μετά τη βιολογική επανάσταση» μετά το 2020 και την πανδημία”

Ο Πινγκ σχολίασε επίσης τις εκλογές των ΗΠΑ το 2020, σημειώνοντας ότι “πιστεύω ότι η προσπάθεια του Τραμπ να αποκαταστήσει τη φθίνουσα διεθνή κατάσταση των ΗΠΑ κατά τη διάρκεια των 4 ετών του , απέτυχε. Αυτή η αποτυχία δεν είναι μόνο η αποτυχία της προσωπικής εκστρατείας του Τραμπ για επανεκλογή ως προέδρου, αλλά και η αποτυχία της παγκοσμιοποίησης υπό την καθοδήγηση του νεοφιλελευθερισμού των τελευταίων τεσσάρων δεκαετιών με επικεφαλής τις ΗΠΑ και το Ηνωμένο Βασίλειο”

«Επομένως, το μοντέλο ανάπτυξης και εκσυγχρονισμού των ΗΠΑ και της Ευρώπης δεν αξίζει την μίμηση και την επανάληψη της Κίνας», πρόσθεσε ο Πινγκ.

loading...