ΗΠΑ κατά Τουρκίας: ”Μην προκαλείτε το Ισραήλ” – Επίθεση Άγκυρας σε Ελλάδα: ”Στηρίζετε τους Σιωνιστές”!

Στο ”κόκκινο” η ένταση

Συνεχίζεται η σφοδρή σύγκρουση ΗΠΑ-Τουρκίας. Οι Ηνωμένες Πολιτείες, πριν από λίγο, καταδίκασαν έντονα τα πρόσφατα σχόλια του Τούρκου Προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κατά του Ισραήλ.

“Προτρέπουμε τον Πρόεδρο Ερντογάν και άλλους Τούρκους ηγέτες να απέχουν από εμπρηστικές παρατηρήσεις, οι οποίες θα μπορούσαν να υποκινήσουν περαιτέρω βία”, δήλωσε ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Νεντ Πιερ.

”Η αντισημιτική γλώσσα δεν έχει θέση πουθενά”, πρόσθεσε. 

Τι είχε αναφέρει ο Ερντογάν 

 

”Ο Μπάιντεν γράφει ιστορία με αίμα στα χέρια του. Καταδικάζω την Αυστρία για την ανάρτηση της σημαίας του ισραηλινού τρομοκρατικού κράτους”, δήλωσε ο Ερντογάν. 

Επίθεση σε Ελλάδα  

 

Την ίδια στιγμή, οι Τούρκοι εξαπέλυσαν σφοδρή επίθεση κατά της χώρας μας, λόγω της επίσκεψης Δένδια στο Ισραήλ. ”Ο Έλληνας Υπουργός υποστήριξε τους Σιωνιστές”, αναφέρουν οι Τούρκοι

‘Δηλώνοντας ότι ενημέρωσε το άτυπο Συμβούλιο Εξωτερικών Σχέσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ) μέσω τηλεδιάσκεψης σχετικά με τις επαφές του στην περιοχή, ο Δένδιας  έκανε μια δήλωση καταδικάζοντας την Παλαιστίνη:

“Τόνισα την επείγουσα ανάγκη να διασφαλιστεί η κατάπαυση του πυρός, να διαφυλαχθούν τα ανθρώπινα δικαιώματα και να προστατευθεί η ανθρώπινη ζωή. Καταδικάζω ρητώς τις χιλιάδες πυραύλους που εκτοξεύτηκαν στο Ισραήλ από τη Χαμάς, το κίνημα που πρέπει να καταδικαστεί απολύτως και πλήρως. Το Ισραήλ, όπως και κάθε χώρα ο, έχει το δικαίωμα να υπερασπιστεί τον εαυτό του. “

loading...