Μ.Τσαβούσογλου: «Δεν μπορούμε να παραμείνουμε σιωπηλοί απέναντι σε αυτές τις επιθέσεις του Ισραήλ»

 «Θα πρέπει να προστατεύσουμε τα δικαιώματα των Παλαιστινίων στο πλαίσιο του διεθνούς δικαίου και δεν πρέπει να εγκαταλείψουμε το όραμα της λύσης των δύο κρατών»

Ο  υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στη Σαουδική Αραβία, δήλωσε μεταξύ άλλων ότι δεν μπορεί να παραμείνει σιωπηλός ενάντια στις ισραηλινές επιθέσεις και είπε ότι «η καταδίκη δεν είναι αρκετή, πρέπει να ληφθούν μέτρα».

«Δεν μπορούμε να παραμείνουμε σιωπηλοί απέναντι σε αυτές τις επιθέσεις του Ισραήλ. Όλο καταδικάζουμε, αλλά η ούμα περιμένει να κάνουμε και βήματα. Αυτές οι επιθέσεις πρέπει να σταματήσουν.

Θα πρέπει να προστατεύσουμε τα δικαιώματα των Παλαιστινίων στο πλαίσιο του διεθνούς δικαίου και δεν πρέπει να εγκαταλείψουμε το όραμα της λύσης των δύο κρατών».

Αναφορικά με τις επαφές του στη Σαουδική Αραβία για την αποκατάσταση των σχέσεων, ο Τούρκος ΥΠΕΞ δήλωσε ότι «είχαμε μια πολύ ανοιχτή και ειλικρινή συνάντηση στη Σαουδική Αραβία, όπου συζητήσαμε τί μπορούμε να κάνουμε στις διμερείς μας σχέσεις, ποια ζητήματα υπάρχουν στις σχέσεις μας σήμερα και πώς μπορούμε να τα λύσουμε από εδώ και στο εξής.

​​​​​​​Συζητήσαμε ανοιχτά και ειλικρινά τρόπους για την ενίσχυση της συνεργασίας μεταξύ μας, αλλά και πώς θα μπορούσε να εξελιχθεί αυτή σε περιφερειακά ζητήματα. Αποφασίσαμε να συνεχίσουμε το διάλογο μεταξύ μας στο προσεχές διάστημα. Τον προσκάλεσα στην Τουρκία. Θα συνεχίσουμε τις επαφές μας».

loading...