ΕΛΙΑΜΕΠ: «Δεν μπορούμε να μετατρέψουμε το Αιγαίο σε θάλασσα ελληνική» – Αυτοί χαράζουν την εξωτερική μας πολιτική!

 Να μην είμαστε «μοναχοφάηδες» ζητά και ο κ. Λουκάς Τσούκαλης

Για «έντιμο» συμβιβασμό με την Τουρκία, αναμασώντας τη γραμμή της Άγκυρας, μίλησε ο πρόεδρος του Ελληνικού Ινστιτούτου Άμυνας και Εξωτερικής Πολιτικής, Λουκάς Τσούκαλης.

Εμμέσως πλην σαφώς, ο επικεφαλής του φορέα που χαράζει ουσιαστικά την εξωτερική πολιτική της χώρας μας, ζητά να υποχωρήσουμε στις απαιτήσεις της Άγκυρας και να κάνουμε τους Τούρκους συνιδιοκτήτες στο Αιγαίο!

Σε συζήτηση με την υπεύθυνη επικοινωνίας του ΕΛΙΑΜΕΠ, Οντίν Λιναρδάτου, η οποία εκτός από μέχρι πρότινος υπεύθυνη διεθνών σχέσεων του «Ποταμιού» είναι από εποχής πρωθυπουργίας Κώστα Σημίτη επικεφαλής του Τμήματος Διεθνών Ειδήσεων της ΕΡΤ, ο κ. Τσούκαλης τοποθετήθηκε για τις διερευνητικές Ελλάδας-Τουρκίας συντασσόμενος ξεκάθαρα με την Άγκυρα.

Η Ελλάδα δεν μπορεί να μετατρέψει το Αιγαίο σε θάλασσα ελληνική είπε ουσιαστικά ο κ. Τσούκαλης, ισχυριζόμενος ότι, αν επεκτείνουμε στο Αιγαίο σε όλα τα ελληνικά νησιά στα 12 ναυτικά μίλια, κάτι παραπάνω από 70% θα είναι ελληνική θάλασσα. Άλλος ένας κομιστής της απόψεως, δηλαδή, ότι «δεν πρέπει να είμαστε και… μοναχοφάηδες»!

Τόνισε επίσης, ότι «προσπαθούμε να βρούμε λύσεις και έντιμους συμβιβασμούς»!

Αυτούς τους «έντιμους» συμβιβασμούς τους γνωρίζουμε πολύ καλά, ειδικά από τη στιγμή που τα στελέχη του χρηματοδοτούμενου από το ελληνικό κράτος ευαγούς αυτού ιδρύματος, ανταλλάσσουν ραβασάκια με τον Πρόεδρο της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, όπως αποκάλυψαν πριν μερικούς μήνες τα Wikileaks.

loading...