Λοιμωξιολόγοι: «Από Σεπτέμβριο-Οκτώβριο ξεκινάμε να εμβολιάζουμε παιδιά στην Ελλάδα – Ακόμα και μωρά»!

 «Βόμβες» από τους «ειδικούς» οι οποίοι επί της ουσίας ανακοίνωσαν πως ξεκινάνε το φθινόπωρο οι εμβολιασμοί παιδιών στην Ελλάδα

Η Pfizer εμφανίζεται τον τελευταίο καιρό περίεργα ανυπόμονη για να ξεκινήσει να εμβολιάζει παιδιά στην Ευρώπη και κατ’ επέκταση και στην Ελλάδα. 

Η Αμερική ήδη ξεκινάει τους εμβολιασμούς παιδιών κατά του κορωνοϊού, ακόμα και αν δεν κινδυνεύουν, ενώ και στην Ελλάδα οι «ειδικοί» είχαν μιλήσει τις προηγούμενες ημέρες για τον εμβολιασμό των παιδιών στη χώρα μας, χωρίς ωστόσο να μιλήσουν για το πότε. 

Αυτό έκανε σε σημερινή πρωινή συνέντευξη της η καθηγήτρια Επιδημιολογίας στο ΕΚΠΑ, Αθηνά Λινού, η οποία ουσιαστικά ανακοίνωσε πως από Σεπτέμβριο-Οκτώβριο θα ξεκινήσουν και στη χώρα μας οι εμβολιασμοί των παιδιών κατά του κορωνοϊού. Μάλιστα μίλησε και για έρευνες σε μωρά παιδιά. 

Αρχικά, χαρακτήρισε θετικό το άνοιγμα της εστίασης, και όπως είπε αν αυτό «συνδυαστεί με τεστ αξιόπιστα στους εργαζόμενους δεν θα υπάρχει πρόβλημα».

Δήλωσε πως είναι σκεπτική ως προς το άνοιγμα των δημοτικών σχολείων, καθώς όπως είπε θέλει προσοχή από γονείς και εκπαιδευτικούς και τόνισε καλό θα ήταν οι εκπαιδευτικοί να χρησιμοποιήσουν τον υπαίθριο χώρο για να αποφεύγεται ο συνωστισμός μέσα στις τάξεις.

«Ο εμβολιασμός είναι ο κύριος τρόπος με τον οποίο θα καταπολεμήσουμε την νόσο», υπογράμμισε στην συνέχεια, χαρακτηρίζοντας σημαντικό το γεγονός ότι είναι σε εξέλιξη οι έρευνες για τα εμβόλια σε παιδιά, ακόμα και σε εκείνα των έξι μηνών, και όπως είπε «στην Αμερική άρχισαν να εμβολιάζονται και τα παιδιά».

«Στην Ελλάδα που έχουμε συνωστισμό στα σχολεία, ο εμβολιασμός των παιδιών πρέπει να μας απασχολήσει. Νομίζω πως το βλέπω να συμβαίνει από Σεπτέμβριο, Οκτώβριο. Θα πρέπει να συμβεί.

Ήδη στην Αμερική υπόσχονται πως, όταν ανοίξουν τα σχολεία, τα παιδιά θα είναι εμβολιασμένα. Οι εμβολιασμοί θα αφορούν και παιδιά κάτω των 12 ετών. Υπάρχουν έρευνες και για μωρά 6 μηνών και πάνω. Οπότε προχωράει».

loading...