Παραδοχή ειδικών: «Είχαμε πολλές περιπτώσεις εμβολιασμένων με μία δόση που λίγες ημέρες μετά νόσησαν βαριά. Δεν είναι άτρωτοι»

 

Ακόμα δεν γνωρίζουν καν πόσο ακριβώς διαρκεί η προστασία που παρέχουν τα εμβόλια.

Στο κανάλι του OPEN μίλησε νωρίτερα σήμερα ο καθηγητής Πνευμονολογίας, στο Πανεπιστήμιο της Κρήτης, Νίκος Τζανάκης, στην σκιά του θανάτου του πρώην βουλευτή του ΠΑΣΟΚ, Θεόδωρου Κατσανέβα, ο οποίος είχε προλάβει να κάνει την πρώτη δόση του εμβολίου της Pfizer πριν καταλήξει στο νοσοκομείο.

Ο καθηγητής ορμώμενος από αυτό το περιστατικό παραδέχθηκε πως έχει συναντήσει και ο ίδιος ασθενείς που διασωληνώθηκαν μερικές ημέρες μετά την λήψη της πρώτης δόσης του εμβολίου.

Επί λέξει ο κ. Τζανάκης είπε:

«Από ότι θυμάμαι η νόσηση (σ.σ. στον κ. Κατσανέβα) έγινε μερικές ημέρες μετά την πρώτη δόση. Στην ουσία ο ιός τον βρίσκει ανεμβολίαστο, επομένως η εξέλιξη αυτή δεν ήταν έκπληξη, είναι μία κανονική διαδικασία.

Την έχουμε δει πολλές φορές στο νοσοκομείο, με ανθρώπους που έχουν εμβολιαστεί τις προηγούμενες δύο-τρεις ημέρες και βλέπουμε ότι νοσούν σοβαρά.

Ένας υγιής οργανισμός που θα αντιδράσει αναμενόμενα, γιατί υπάρχουν και διάφορες παραλλαγές αν για παράδειγμα αυτός ο οργανισμός παίρνει φάρμακα ή πάσχει από κάποια ίωση εκείνη την περίοδο, θέλει περίπου 3 εβδομάδες για να έχουμε μία αρκετά ικανοποιητική ανοσολογική απόκριση».

Σε άλλη ερώτηση σχετικά με το διάστημα προστασίας που προσφέρουν τα εμβόλια αλλά και την πιθανή τρίτη δόση του εμβολίου φέτος, ο κ. Τζανάκης απάντησε κάπως διαστακτικά πως αυτή τη στιγμή, με βάση τα όσα γνωρίζουν οι επιστήμονες, η προστασία από τα εμβόλια κρατά περίπου 9 μήνες.

Δείτε μετά το 3ο λεπτό τις τοποθετήσεις για τα εμβόλια:

Δείτε και το χθεσινό πολύ σημαντικό βίντεο με τις δηλώσεις-«βόμβα» του κ. Βασιλακόπουλου για όσους έχουν κάνει την πρώτη δόση:

loading...