ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΕΚΜΗΔΕΝΙΣΑΝ ΤΗΝ ΡΟΗ ΤΟΥ ΠΟΤΑΜΟΥ ΕΥΦΡΑΤΗ.


ΕΙΧΕ ΠΡΟΕΙΠΕΙ Ο ΑΓΙΟΣ ΠΑΪΣΙΟΣ ΟΤΙ ΟΤΑΝ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΚΟΨΟΥΝ ΤΑ ΝΕΡΑ ΤΟΥ ΕΥΦΡΑΤΗ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΚΟΝΤΑ Ο ΠΟΛΕΜΟΣ..."Ο Τούρκοι διέκοψαν, σχεδόν εκμηδένισαν, την ροή των ποταμών Τίγρη και Ευφράτη παραβιάζοντας τις συμφωνίες που είχαν υπογράψει το 1987.

Πρόκειται για κομβική εξέλιξη καθώς για πρώτη φορά από την έναρξη του πολέμου στην Συρία, η Τουρκία διακόπτει συστηματικά για πάνω από 3 μήνες την ροή των ποταμών. Η τουρκική επιχείρηση ξεκίνησε στις 27 Ιανουαρίου.

Ήδη έχουν κάνει την εμφάνιση τους σκηνές αποκάλυψης: βάρκες που πλέον δεν χρειάζονται, αναδύθηκαν πεδιάδες και χωριά που κάποτε ήταν βυθισμένα, ενώ ταυτόχρονα το πόσιμο νερό έχει εκμηδενιστεί και αυτό που έχει απομείνει είναι δηλητηριώδες. Αρρώστιες έχουν κάνει την εμφάνιση τους και πλήττουν τον άμαχο πληθυσμό.

Πρόκειται για νέα τουρκική επιχείρηση γενοκτονίας εκατομμυρίων Κούρδων και Σύρων σε Ράκκα, Τάμπκα, Ντέιρ, και Έζζορ και συνολικά των κατοίκων της ΒΑ Συρίας καθώς καταστρέφει τις καλλιέργειες τους και τους στερεί την δυνατότητα πόσιμου νερού.

Πλέον οι κάτοικοι αυτοί στερούνται και το ηλεκτρικό ρεύμα! Η Διοίκηση του φράγματος της Ροτζάβα ανέφερε τα εξής: «Για πάνω από 3 μήνες, η Τουρκία μειώνει την ροή νερού από τον ποταμό Ευφράτη προς την Συρία. 

Η κατάσταση οδηγείται σε ανθρωπιστική καταστροφή. Διεξάγουν οικονομικό πόλεμο εναντίον των λαών της περιοχής παραβιάζοντας τις συμφωνίες που υπήρχαν μεταξύ των χωρών»
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΤΟ ΟΙΜΟΣ-ΑΘΗΝΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια :