Συνεπιμέλεια παιδιών: Έρχονται αλλαγές της τελευταίας στιγμής μετά τις αντιδράσεις

 Με αφορμή το νομοσχέδιο για την συνεπιμέλεια των ανήλικων παιδιών από διαζευγμένους γονείς έχουν δημιουργηθεί εντάσεις τόσο εντός όσο και εκτός της κυβέρνησης.

Δεκάδες αλλαγές μέσω τροπολογιών έχει καταθέσει η Όλγα Κεφαλογιάννη, ενώ αντιδρά έντονα και η Μαριέττα Γιαννάκου.

Για να καμφθούν οι αντιδράσεις ο υπουργός Δικαιοσύνης, Κώστας Τσιάρας ανακοίνωσε νομοτεχνικές βελτιώσεις, καθώς το πρωθυπουργικό επιτελείο δεν θέλει να μετατοπιστεί το ενδιαφέρον επικοινωνιακά και αντί για λύσεις, να δημιουργηθούν περισσότερα προβλήματα με τις νέες ρυθμίσεις.

Τι αλλάζει

Οι διατάξεις του νόμου ερμηνεύονται και εφαρμόζονται σύμφωνα με τις διεθνείς συμβάσεις, που δεσμεύουν τη χώρα, ιδίως με τη Διεθνή Σύμβαση για τα δικαιώματα του παιδιού.

αν τη γονική μέριμνα ασκούν και οι δύο γονείς, χωρίς να έχουν την ίδια κατοικία, ο ανήλικος έχει κατοικία, την κατοικία του γονέα με τον οποίο διαμένει.

«Γαλάζιες» αντιδράσεις

Οι πρώην υπουργοί της Νέας Δημοκρατίας Μαριέττα Γιαννάκου και Όλγα Κεφαλογιάννη έχουν καταθέσει δέκα κομβικές τροπολογίες, προτείνοντας αλλαγές που αφορούν τις πιο προβληματικές διατάξεις του νομοσχεδίου, αρχής γενομένης από την υποχρεωτικότητα οριστικής καταδικαστικής απόφασης γονέα προκειμένου να του αφαιρεθούν τα δικαιώματα.

​​​​​​​Η Μαριέττα Γιαννάκου έριξε σφοδρά πυρά επισημαίνοντας ότι «υπήρξαν τρομερές διαφημίσεις υπέρ του νομοσχεδίου, που σημαίνει πολύ χρήμα», καταγγέλλοντας ταυτόχρονα πως δεν συμμετείχαν στο διάλογο οι παραδοσιακές γυναικείες οργανώσεις.

Ερωτηθείσα η κυβερνητική εκπρόσωπος, Αριστοτελία Πελώνη για το εάν η κυβέρνηση θα κάνει δεκτές τις τροπολογίες απάντησε: «Όλες οι βουλευτικές τροπολογίες μελετώνται και εξετάζονται. Η διαβούλευση, η σύνθεση απόψεων, το να ακούσει η κυβέρνηση ή ενδεχομένως να διορθώσει, όπου μπορεί, ζητήματα, είναι και ο λόγος που γίνεται συζήτηση στις Επιτροπές».

loading...