Κανένας δεν περισσεύει στην προσπάθεια. Ο καθένας βάζει ένα λιθαράκι στο οικοδόμημα της αλήθειας

Αυτό που παρατηρώ τους τελευταίους μήνες στο διαδίκτυο είναι συγκινητικό. Ο καθένας κάνει ό,τι μπορεί για να προσθέσει και αυτός ένα λιθαράκι στο οικοδόμημα της αλήθειας. Άνθρωποι κάθε ηλικίας από κάθε γωνιά του κόσμου πασχίζουν να συνεισφέρουν κάτι για να κερδηθεί ο πόλεμος της πληροφορίας.

Η «πανδημία» είχε ως πρώτο θύμα της την ελευθερία της έκφρασης. Κάθε φορά που νοσεί η ελευθερία της έκφρασης αργοσβήνει η αλήθεια.

Η λογοκρισία που εφαρμόζεται σήμερα στα κοινωνικά δίκτυα δεν έχει υπάρξει από τότε που δημιουργήθηκαν. Είχα την τύχη να χρησιμοποιήσω τις πρώτες εκδόσεις του Facebook και του Twitter. Έβλεπα βίντεο στο YouTube από τις εποχές που δεν άνηκε ακόμα στην Google. Ποτέ όμως δεν είδα τέτοιας έκτασης λογοκρισία.

Τα πράγματα είναι ακόμα πιο άσχημα στα ΜΜΕ. Εκεί δόθηκαν και χρήματα για την προώθηση των εμβολίων. Ανοιχτά, πάνω από το τραπέζι. «Εξαγοράστηκαν» κοινώς ολόκληρα εκδοτικά συγκροτήματα και τηλεοπτικοί σταθμοί μαζί με το προσωπικό τους για την προώθηση ενός φαρμάκου. Για ακόμα μια φορά θύμα της υπόθεσης η αλήθεια.

Μιλάμε για Συνταγματική εκτροπή. Μια κατάσταση για την οποία θα διαβάζουν τα εγγόνια μας στα βιβλία ιστορίας.

Οι επιστήμονες και οι γιατροί που σέβονται τον όρκο του Ιπποκράτη «χρησιμοποιούν» τους δημιουργούς βίντεο, ανεξάρτητες σελίδες και τα blogs για να ακουστούν. Η φωνή τους αυτή με τη σειρά της κοινοποιείται στα παραδοσιακά και εναλλακτικά κοινωνικά δίκτυα. Στα δε παραδοσιακά συνήθως λογοκρίνονται και ξηλώνεται ο λογαριασμός του χρήστη που τα κοινοποίησε.

Τα ΜΜΕ τους έχουν αποκλείσει. Χωρίς τα blogs, κάποιες ανεξάρτητες σελίδες, χωρίς τα βιντεάκια που φτιάχνουν απλοί πολίτες δεν θα υπήρχε η άλλη όψη του νομίσματος. Σκεφτείτε το. Θα υπήρχε μια και μόνο μια άποψη.

Οι πολίτες βλέπουν. Παρατηρούν και κρίνουν. Είδαν τι γίνεται και εξοργίστηκαν.

Ο καθένας έκανε ό,τι μπορούσε. Ο καθένας κάνει ό,τι μπορεί.

Κάποιοι σώζουν βίντεο στους δίσκους τους και όταν διαγράφονται τα ανεβάζουν αλλού.

Κάποιοι έχουν πιαστεί τα δάχτυλά τους να γράφουν άρθρα.

Κάποιοι δημιουργούν βίντεο.

Κάποιοι παίρνουν βίντεο και τα μοντάρουν σε μεγαλύτερα. Όπως για παράδειγμα κλιπάκια που δείχνουν θύματα που βίωσαν τις παρενέργειες των εμβολίων.

Κάποιοι κοινοποιούν άρθρα.

Κάποιοι δημιουργούν γραφικά.

Μια προσπάθεια που γίνεται αθόρυβα και συλλογικά. Χωρίς ντόρο.

Βλέπω ανθρώπους στο BitChute με 80 followers να ανεβάζουν καθημερινά βίντεο τα οποία λογοκρίνονται στο YouTube. Για να τα δουν αυτοί οι 80 στην καλύτερη περίπτωση. Δεν το βάζουν κάτω.

Το ίδιο κάνω και γω. Μοιράζομαι όποια χρήσιμη πληροφορία βρω. Κάθε βίντεο που προσθέτει κάτι στην αλήθεια. Γράφω άρθρα. Τα κοινοποιώ.

Το ίδιο μπορείς να κάνεις και εσύ. Ίσως καλύτερα από μένα.

Δεν έχει σημασία αν το άρθρο σου το διαβάσουν 100 άνθρωποι. Σκέψου ότι αν υπάρχουν 1.000 σαν εσένα τα άρθρα θα φτάνουν σε 100.000 πολίτες.

Τίποτε δεν είναι ασήμαντο. Τίποτε δεν πάει χαμένο. Κάθε λιθαράκι έχει σημασία.

Κάθε λιθαράκι βοηθάει να ξαναχτίσουμε το οικοδόμημα την αλήθειας.

Βοηθάει την αλήθεια που αργοσβήνει,

Να αναστηθεί.

https://tomsnews.io/post/2431

loading...