Εποικισμός της ηπειρωτικής Ελλάδας με παράνομους μετανάστες!

Την ώρα που οι Ελληνες παρέμειναν κλεισμένοι στα σπίτια τους λόγω lockdown ο Μηταράκης γέμισε την ενδοχώρα με χιλιάδες αλλοδαπούς από τα ΚΥΤ των νησιών
Η ωμή πραγματικότητα, την οποία ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου κάνει τα πάντα να απομακρύνει από την κοινή θέα, είναι εντελώς διαφορετική από αυτή που παρουσιάζει ο ίδιος στα κανάλια.
Ρεπορτάζ Μάνος Μεϊμαράκης, εφημερίδα δημοκρατία
Σε ολόκληρη την περίοδο του σκληρού lockdown, όταν απαγορεύονταν με βαριά πρόστιμα ακόμα και διά ροπάλου οι μετακινήσεις για τους Ελληνες, ο Νότης Μηταράκης, υπό
το πρόσχημα της «αποσυμφόρησης» των κέντρων υποδοχής μεταναστών στα νησιά, με κάθε διαθέσιμο μεταφορικό μέσο κατάφερε να εποικίσει συστηματικά με δεκάδες χιλιάδες παράνομους αλλοδαπούς την ηπειρωτική Ελλάδα.
Όλοι όσοι μετακινήθηκαν στην ενδοχώρα και όσοι ακολουθήσουν, καθώς οι μετακινήσεις αυτές συνεχίζονται, εξαιρούνται από τη συμφωνία Ε.Ε. – Τουρκίας, ακόμα και αν
απορριφθούν οι αιτήσεις ασύλου που έχουν καταθέσει. Δεν θα επιστρέψουν ποτέ στην Τουρκία, αλλά δεν θα ζήσουν και στην Ευρώπη.
Επίσημα στοιχεία

Η Τουρκία, παρόλο που χρηματοδοτήθηκε αδρά από την Ε.Ε. προκειμένου να τηρήσει τα συμφωνηθέντα, αρνείται συστηματικά να ανταποκριθεί στη συμφωνία. Πλέον αυτή την περίοδο δεν δέχεται επιστροφές και για λόγους προστασίας της δημόσιας υγείας.

Οι αληθινές διαθέσεις της παρούσας κυβέρνησης στη διαχείριση του Μεταναστευτικού αποτυπώνονται στα επίσημα στοιχεία του υπουργείου, αυτά τα οποία αποφεύγει πολύ έντεχνα να αναλύσει στις δημόσιες εμφανίσεις του ο Νότης Μηταράκης.

Συνεπώς, ο αριθμός των ατόμων που αιτούνται άσυλο είναι τετραπλάσιος από τον αριθμό που αναφέρει ο υπουργός στους τηλεοπτικούς μονολόγους, τους κατά παραγγελία, χωρίς αντίλογο. Ο κ. Μηταράκης μιλά για 50.000 αιτούντες άσυλο, αναφέρεται όμως στις αιτήσεις ασύλου και όχι στα άτομα.

Το απόλυτο χάος
Αν θέλει κανείς να υπολογίσει κατά προσέγγιση τον πραγματικό αριθμό των αλλοδαπών διαμενόντων στην Ελλάδα από το ξέσπασμα του Προσφυγικού το 2015, θα έρθει αντιμέτωπος με το χάος.
Πόσοι είναι οι αιτούντες άσυλο, πόσοι έχουν πάρει άσυλο και βρίσκονται στη χώρα μας ή σε άλλες χώρες της Ε.Ε., πόσα δελτία ασύλου ή προσωρινές άδειες διαμονής πουλήθηκαν στη μαύρη αγορά, πόσοι κατέθεσαν αιτήσεις ασύλου και στη συνέχεια εξαφανίστηκαν (πρόσφατα ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης αναφέρθηκε σε 100.000 άτομα), πόσοι επέστρεψαν στη Συρία, στο Αφγανιστάν και ξαναγύρισαν στην Ελλάδα, πόσοι είναι οι αλλοδαποί που ζουν στη χώρα χωρίς έγγραφα, δεν έχουν καταγραφεί, δεν έχουν ταυτοποιηθεί, δεν έχουν δακτυλοσκοπηθεί πουθενά ή δεν έχουν συλληφθεί και κυκλοφορούν με πλαστά ή κλεμμένα διαβατήρια ή ακόμα και με πλαστές άδειες διαμονής άλλων ατόμων ή χωρίς έγγραφα, πόσοι έχουν εγκλωβιστεί στα Βαλκάνια και επιστρέφουν στην Ελλάδα, πόσοι έχουν διαφύγει με τις προσωρινές άδειες διαμονής προς την Ευρώπη;
Για όλα αυτά ουδείς γνωρίζει. Πραγματικά δεν γνωρίζει κανείς, μόνο εκτιμήσεις
γίνονται. Με πρόχειρες εκτιμήσεις όλος αυτός ο κόσμος υπολογίζεται από περίπου 600.000 έως 800.000 ανθρώπους. Όλα δείχνουν ότι οι μόνιμες ανοιχτές υπερδομές στην Ελλάδα δεν θα είναι μόνο πέντε. Μόλις προ ημερών η κυβέρνηση άρχισε να ψελλίζει ότι η Ελλάδα οφείλει να είναι έτοιμη να αντιμετωπίσει ένα νέο 2015… Σαν να γνωρίζουν όλοι τι πρόκειται να συμβεί και μάλιστα σε μια εποχή που η Ε.Ε. κλείνει τα σύνορά της σε αλλοδαπούς προερχόμενους από την Ελλάδα, ενώ ήδη η Βρετανία και η Γερμανία έχουν ανακοινώσει δεκάδες χιλιάδες απελάσεις προς την Ελλάδα.
Ο εποικισμός προς πάσα κατεύθυνση στην ηπειρωτική Ελλάδα είναι η μόνη κατεύθυνση στην οποία έχει προσανατολιστεί η κυβέρνηση, ανίκανη να ορθώσει το ανάστημά της. Εγκλωβίζει στη χώρα εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους από περίπου 140 χώρες, βάζοντας σε επικίνδυνη τροχιά την κοινωνική συνοχή, την εθνική και εσωτερική ασφάλεια, αλλάζοντας τους κοινωνικούς, πολιτικούς και θρησκευτικούς χάρτες σε όλη την επικράτεια.
Έωλο το αφήγημα για μηδενικές ροές
Το αφήγημα περί «μηδενικών» ροών και αφίξεων είναι ακόμα ένα τέχνασμα. Σε εκατοντάδες περιστατικά σε νησιά του βορείου Αιγαίου από δυνάμεις του Λιμενικού το 2020 συνελήφθησαν περίπου 15.000 παράνομοι αλλοδαποί, στην πλειονότητά τους Αφγανοί, Σύροι και Σομαλοί, ενώ τετραπλάσιες ήταν οι αποτροπές, τονίζουν πηγές από το Λιμενικό. Σε 2.000 περιστατικά εμποδίστηκαν να μπουν παράνομα στη χώρα ακόμα 25.000 αλλοδαποί, στην πλειονότητά τους Αφγανοί.
Η εικόνα δεν αντιστοιχεί στις «μηδενικές» ροές που διατυμπανίζει ο Νότης Μηταράκης, ενώ άγνωστος είναι ο αριθμός όσων κατάφεραν να περάσουν στη χώρα χωρίς να γίνουν αντιληπτοί από τον Έβρο μέχρι τη Ρόδο. Μιλά με ποσοστά για να αλλοιώσει την πραγματική εικόνα. Οι 15.000 που συνελήφθησαν δεν απελάθηκαν στην Τουρκία, όπως προβλέπει η συμφωνία Ε.Ε. – Τουρκίας και όπως υπόσχονταν μέχρι πρόσφατα κορυφαίοι υπουργοί της παρούσας κυβέρνησης.
Αντιθέτως, με το πρόσχημα της καταγραφής τους, δόθηκε το δικαίωμα να καταθέσουν άπαντες αιτήσεις ασύλου. Ο Νότης Μηταράκης παίζει προκλητικά με τη νοημοσύνη της
ελληνικής κοινής γνώμης. Δεν υπάρχει ούτε μια μέρα μετά τα γεγονότα στις Καστανιές τον Μάρτιο του 2020 μέχρι σήμερα κατά την οποία να μην πιάνουν ακτή από βάρκες μέχρι ακυβέρνητα ιστιοπλοϊκά σε Λέσβο, Χίο, Σάμο, Κω, Ρόδο και σε άλλα μικρότερα νησιά. Ήδη και ο Έβρος δέχεται πολύ σοβαρές πιέσεις έπειτα από την πρόσφατη απόσυρση των ΕΚΑΜ από την περιοχή.
Επιπλέον, την πραγματική εικόνα αποτυπώνουν και τα δεκάδες βίντεο και φωτογραφίες που δημοσιεύουν σχεδόν καθημερινά ΜΚΟ, αλλά και οι ίδιοι οι διακινητές. Κορυφαίο παράδειγμα προ ημερών, το ακυβέρνητο ιστιοπλοϊκό, το οποίο έφτασε ανενόχλητο μέχρι το λιμάνι της Καλαμάτας με 170 αλλοδαπούς, οι οποίοι μετά τη σύλληψή τους οδηγήθηκαν σε κέντρα υποδοχής προκειμένου να ακολουθήσουν τη διαδικασία καταγραφής και κατάθεσης αίτησης διαμονής, την οποία συμπαρασύρει η αίτηση ασύλου.
Είναι απειροελάχιστοι όσοι συνελήφθησαν για παράνομη είσοδο στη χώρα και δεν δέχθηκαν να καταθέσουν αίτηση ασύλου στην Ελλάδα.


https://www.newsbreak.gr/

loading...