Ένας συνδυασμός κοπράνων και πτώματος! Με αυτό το μηχάνημα οι Ισραηλινοί διαλύουν τα πλήθη: «Το χειρότερο πράγμα που μύρισες ποτέ» – ΒΙΝΤΕΟ

 To «Skunk» των Ισραηλινών μυρίζει σαν κόπρανα και πτώμα, μένει πάνω σου για μέρες και μόνο οι Ινδοί κατάφεραν να το αντέξουν.

Ανταποκριτής του BBC: «Σκέψου το χειρότερο πράγμα που θα μπορούσες να είχες μυρίσει. Μια δυνατή μίξη σαπισμένου κρέατος, βρώμικων καλτσών που έχουν να πλυθούν αρκετές εβδομάδες και υπονόμου».

Ανταποκριτής του Reuters: «Φανταστείτε να παίρνετε ένα σάπιο πτώμα από έναν υπόνομο, να το τοποθετείτε σε ένα μπλέντερ και με το βρώμικο αυτό υγρό να ψεκάσετε το πρόσωπό σας. Δεν μπορείτε να ξεφύγετε από την μυρωδιά του και για μέρες θα σας προκαλεί ναυτία».

Αυτές είναι μόλις δύο από τις πιο χαρακτηριστικές περιγραφές που έχουν γίνει σε διεθνή και παγκοσμίου αναγνώρισης ΜΜΕ για το Skunk, το αηδιαστικό υγρό όπλο που χρησιμοποιεί το Ισραήλ για να διαλύσει τις αντιδράσεις των Παλαιστινίων στις γειτονιές του. Όχι αυτές που γίνονται πέρα από την Λωρίδα της Γάζας, αλλά αυτές στην Χάιφα, στην Ραμάλα και στην Ιερουσαλήμ.

Εκεί λοιπόν, όταν βλέπετε τα γνωστά οχήματα που στην χώρα μας εκτοξεύουν νερό με πίεση, αυτό που πετάνε εκεί, είναι κάτι άλλο. Κάτι πιο αηδιαστικό που ανήκει στην κατηγορία των όπλων ελέγχου πλήθους και οι Άραβες το αποκαλούν στην γλώσσα τους «σκατιέρα». Και όχι άδικα..

Τι είναι το Skunk

Αν το μυρίσει κάποιος, όπως καταλάβετε και από τις παραπάνω περιγραφές, θα πει πως είναι κάτι που θυμίζει λύματα ή πτώματα. Στην πραγματικότητα όμως είναι ένα σκεύασμα χημικών ουσιών που παρεμποδίζει την κανονική αναπνοή λόγω της έντονης οσμής του, προκαλεί ναυτία, εξανθήματα, εμετό, κοιλιακό άλγος, ενώ οι Παλαιστίνοι αναφέρουν οτι οι παρενέργειες φτάνουν μέχρι και την τριχόπτωση.

Οι δυνάμεις ασφαλείας που το χρησιμοποιούν λένε οτι δεν είναι θανατηφόρο ή τοξικό, όμως υπάρχει αναφορά στο Al Jazzera ότι σε μεγάλες ποσότητες τα δεδομένα μπορεί να αλλάξουν. Πόσω μάλλον όταν ψεκάζεται με δύναμη από τα οχήματα που το μεταφέρουν.

Μάλιστα, οι δυνάμεις του Ισραήλ δεν το χρησιμοποιούν μόνο σε συγκεντρώσεις, αλλά και ως αντίποινα σε γειτονίες Παλαιστίνιων που εξακολουθούν να αντιστέκονται. Ώρες που δεν το περιμένει κανείς, περνάει από εκεί το όχημα που το μεταφέρει και ψεκάζει δρόμους και σπίτια, με αποτέλεσμα επιχειρήσεις να αναγκάζονται να κλείσουν και οικογένειες να αφήσουν τα σπίτια τους για αρκετές μέρες.

Η λύση στην μυρωδιά

Σύμφωνα με το BBC, η Odortec εκτός από το αηδιαστικό αυτό δημιούργημα, έφτιαξε και το σαπούνι που διώχνει την μυρωδιά. Το πουλάει όμως μόνο στις δυνάμεις ασφαλείας που θα πάρουν το Skunk και όχι στον απλό κόσμο. Αυτός είναι αναγκασμένος να καταφύγει σε άλλες επιλογές.

Οι Παλαιστίνιοι λοιπόν σε περίπτωση που ατυχήσουν και βραχούν με αυτό, τρίβουν τομάτα και ελαιόλαδο πάνω στο δέρμα τους για να φύγει η μυρωδιά, ενώ τα ρούχα αναγκάζονται να τα πετάξουν καθώς δεν υπάρχει τρόπος να σωθούν.

Εξαγωγές

Από τη στιγμή που το Ισραήλ φημίζεται για την εξαγωγή όπλων, το Skunk δεν θα μπορούσε να μην ανήκει σε αυτή την κατηγορία. Μέσω της εταιρίας Mistral Security υπάρχει στις ΗΠΑ, ενώ είναι ήδη και σε αρκετά αστυνομικά τμήματα, όπως αυτό του Φέργκιουσον και του Μιζούρι μετά τις διαδηλώσεις του 2015.

Η εξαίρεση των Ινδών

Το 2017, η Ινδία προμηθεύτηκε το Skunk και το δοκίμασε σε διαδηλωτές στο Κασμίρ. Ποιο ήταν το αποτέλεσμα; Ουδείς κατάλαβε κάτι, ουδείς έκανε πίσω από αυτό. Βλέπετε, οι κάτοικοι της συγκεκριμένης περιοχής και άλλων στην Ινδία, είναι συνηθισμένοι στην δυσωδία και έτσι δεν κατάλαβαν κάποια διαφορά.

loading...