ΣΤΟΝ ΚΑΙΡΟ ΤΩΝ ΜΕΓΑΛΩΝ ΘΛΙΨΕΩΝ ΠΟΥ ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ …

ΣΚΕΨΕΙΣ ΣΩΤΗΡΙΕΣ ΩΣ ΑΝΤΙΔΟΤΑ ΤΩΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΩΝ ΔΗΛΗΤΗΡΙΩΝ ΠΟΥ ΜΑΣ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ Η ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ…


Γράφει ο Ηλίας Σκουντριάνος

Στον καιρό των μεγάλων θλίψεων που έρχονται θα ωφεληθείς πολύ, αν φέρνεις συχνά στο νου σου τις ακόλουθες σκέψεις, μελετώντας και αναλύοντάς

τες σε βάθος και πλάτος με τον δικό σου τρόπο και λογισμό.

1. Τι ήμασταν πριν γεννηθούμε, πριν καν συλληφθούμε στη μήτρα της μητέρας μας; Δεν είχαμε ούτε σώμα ούτε ψυχή ούτε καμία αίσθηση. Δεν ήμασταν τίποτα! Και το τίποτα, το μηδέν, είναι λιγότερο κι από ένα άχυρο, ένα χορταράκι, έναν κόκκο σκόνης. Γιατί αυτά έχουν ύπαρξη, εμείς όμως πριν από τη σύλληψή μας δεν είχαμε.

2. Ας στοχαστούμε την ευσπλαχνία του Πανάγαθου Θεού, που από το τίποτα μας δημιούργησε “κατ’ εικόνα” Του, δίνοντάς μας όχι μόνο το υπερθαύμαστο ανθρώπινο σώμα, αυτό το θαύμα των θαυμάτων, με την ποικιλία των οργάνων και των λειτουργιών και των αισθήσεων, αλλά και τη μοναδική θεοειδή ψυχή, με το λογικό νου, τη θέληση, τη μνήμη και τις άλλες δυνάμεις.

3. Ας αναλογιστούμε μετά απ’ αυτό, πόση πρέπει να είναι η ευγνωμοσύνη μας σε Κείνον, τον ύψιστο και πανάγαθο Ευεργέτη μας, από τον οποίο πήραμε δωρεάν τόσα χαρίσματα, πόσο χρωστάμε να Τον αγαπάμε, να Τον ευχαριστούμε, να Τον δοξολογούμε, να Τον υπηρετούμε, και πόσο να προσέχουμε, ώστε ποτέ να μην Του φταίξουμε και να μην Τον πικραίνουμε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΤΟ ΟΙΜΟΣ-ΑΘΗΝΑ


loading...