Ζευγάρι με νανισμό αποκτά τρία παιδιά και δημιουργεί μια ευτυχισμένη οικογένεια παρά τις επικρίσεις – ΒΙΝΤΕΟ

“Μπορεί να έχουμε όλοι νανισμό όμως οι ζωές μας είναι γεμάτες ευτυχία”. Ένα ζευγάρι με νανισμό δέχθηκε bullying για την απόφασή του να αποκτήσει παιδιά. Παρά τις επικρίσεις, η Τσάρλι και ο Κάλεν απέκτησαν δύο κοριτσάκια και τώρα περιμένουν το τρίτο παιδί. Έχει κανείς πραγματικά το δικαίωμα να αποφασίσει ποιος θα αποκτήσει παιδιά και ποιος όχι;

Η Τσάρλι Άνταμς είναι μία νέα μαμά που έχει νανισμό. Πάσχει από αχονδροπλασία, ένα τα γε που ανατομικά χαρακτηρίζεται από μεγάλο κεφάλι, μικρά άκρα και χαμηλό ύψος.

Ο σύζυγός της Κάλεν, έχει επίσης νανισμό, διαφορετικής όμως μορφής.

Πήραν την απόφαση να αποκτήσουν οικογένεια, παρά τον κίνδυνο να περάσουν τα γονίδια αυτά στα παιδιά τους.

Για την Τσάρλι, ήταν ένα ρίσκο που άξιζε να πάρουν και να γίνουν γονείς.

Η κοπέλα αποφάσισε να μοιραστεί την ιστορία της στο Instagram και εκτός από αρκετά θετικά σχόλια δέχτηκε και αρκετές επικρίσεις.

“Έχω δεχθεί κριτική που επέλεξα να κάνω μωρά με αυτές τις πιθανότητες και αυτό είναι μια ολόκληρη συζήτηση από μόνη της”, ανέφερε, υπενθυμίζοντας στους ακόλουθούς της της ότι παρόλο που η δική της περίπτωση είναι μια ασυνήθιστη κατάσταση, κάθε εγκυμοσύνη έχει κινδύνους και κάθε εγκυμοσύνη έχει προκλήσεις.

Παρά το bullying που δέχτηκε το ζευγάρι, συνέχισαν να μοιράζονται τη ζωή τους στα social media δείχνοντας ζώντας με νανισμό δε σημαίνει ότι πρέπει να ζουν με περιορισμούς

Εξήγησε επίσης λίγο περισσότερα πράγματα για τις γενετικές διαταραχές, όπως ο νανισμός.

“Ογδόντα τοις εκατό των ατόμων με νανισμό γεννιούνται από γονείς μέσου ύψους – ο καθένας μπορεί να αποκτήσει παιδί με νανισμό χωρίς προϋπάρχουσα κατάσταση και αν δεν ήταν οι γενετικοί έλεγχοι, μπορεί καν να μην το γνωρίζατε έως και μήνες μετά τη γέννηση”, εξήγησε.

Πράγματι, και τα δύο παιδιά της γεννήθηκαν με διαφορετικές γενετικές διαταραχές: η μεγαλύτερη κόρη της, η Τίλμπα κληρονόμησε την αχονδροπλασία της Τσάρλι, ενώ η μικρότερη Τούλι κληρονόμησε τα γονίδια του πατέρα της.
Η Τσάρλι αναφέρει ότι στο τέλος της ημέρας, η επιλογή να αποκτήσουν παιδιά ήταν αποκλειστικά δική της, αλλά ότι ελπίζει ότι το να μοιραστεί την εμπειρία της υπενθυμίζει σε όλους να μην κρίνουν χωρίς να ενημερωθούν.

loading...