Κάηκε πάλι η Ελλάδα… Ανίκανοι…





Η ΤΣΟΥΚΝΙΔΑ ΤΟΥ ΣΑΒΒΑΤΟΥ 22 ΜΑΪΟΥ 2021   

Η φωτογραφία είναι από την “Καθημερινή”. Με το κίτρινο χρώμα εικονίζονται οι περιοχές που έχει ήδη κατακάψει η πυρκαγιά, ενώ τα κόκκινα σημεία αντιστοιχούν σε ενεργά μέτωπα.

Ακόμη δεν μπήκαμε στο Καλοκαίρι και η κυβερνητική ανικανότητα έκαψε για άλλη μια φορά την Αττική και την Κορινθία! Αυτή η Πολιτεία και ο κρατικός της μηχανισμός δεν βάζουν ποτέ μυαλό! Το πάθημα δεν τους γίνεται ποτέ μάθημα! Και βέβαια ποτέ δεν φταίει ο κρατικός μηχανισμός που δεν προέβλεψε έγκαιρα, ώστε να λάβει τα κατάλληλα μέτρα, από τη στιγμή που είχε ενημερωθεί πως θα υπάρξουν ισχυροί άνεμοι!

Φταίει πάντα ο “στρατηγός άνεμος” και οι απρόσεκτοι πολίτες! Φταίνε οι μετεωρολόγοι που ήταν ασαφείς στις προβλέψεις τους! Φταίνε όλοι εκτός από τους καθ΄ ην αρμόδιους!

40 χιλιάδες στρέμματα δάσους και οξυγόνου χάθηκαν πάλι σε δυο 24ωρα! Περιουσίες πολιτών ανεκτίμητης αξίας καταστράφηκαν! Και όσων οι περιουσίες σώθηκαν, θα ζήσουν το υπόλοιπο της ζωής τους σε ένα καρβουνιασμένο τοπίο!

Υπεύθυνοι όμως δεν θα υπάρξουν! Όπως μετά από δυο χρόνια δεν υπάρχουν υπεύθυνοι για την βιβλική καταστροφή της Ανατολικής Αττικής όπου θρηνήσαμε 103 θανάτους συμπολιτών μας!

Θα περάσει ένα μικρό χρονικό διάστημα, η είδηση στα Συστημικά ΜΜΕ θα ξεχαστεί, οι κυβερνητικές υποσχέσεις στους πληγέντες θα μείνουν υποσχέσεις και θα περιμένουμε την επόμενη κυβέρνηση για να “κάψει” ότι ακόμη έχει απομείνει!

Όσον αφορά την αναδάσωση των καμένων περιοχών, θα περιμένουμε πάλι την ιδιωτική πρωτοβουλία πολιτών, αφού αυτοί θα επιδείξουν για άλλη μια φορά την ευαισθησία τους για το περιβάλλον!

Πάντως ας βάλλει ο Θεός το χέρι του να μην θρηνήσουμε εκ νέου ανθρώπινα θύματα, γιατί οι αναζωπυρώσεις είναι συνεχείς και οι άνεμοι δεν λένε να κοπάσουν!!

Βαθύ ρήγμα στη ΝΔ…

Όσο και να θέλει το Μαξίμου να κρύψει τον πανικό του από τα πολλά “ρίχτερ” που το έχουν χτυπήσει, ένεκα της διαφοροποίησης από την κυβερνητική τοποθέτηση στη συζήτηση που έγινε επί διημέρου στη Βουλή για της συνεπιμέλεια των παιδιών, από τις κυρίες Κεφαλογιάννη και Γιαννάκου δεν μπορεί να κρυφτεί!

Στο τέλος αυτού του εκρηκτικού διήμερου η Βουλευτής Επικρατείας Μαριέττα Γιαννάκου και η Βουλευτής Α’ Αθηνών της ΝΔ Όλγα Κεφαλογιάννη καταψήφισαν τα άρθρα 7 (από κοινού και εξίσου άσκηση της γονικής μέριμνας) και 13 (χρόνος επικοινωνίας παιδιού με τον γονέα που δεν διαμένει μαζί του)!

Και οι δυο άφησαν ισχυρές αιχμές κατά του ίδιου του Πρωθυπουργού και κατά του Υπουργού Δικαιοσύνης!

Κατηγορώντας τους πως κινδυνεύει η Ελλάς να κατηγορηθεί από τον ΟΗΕ για τα δικαιώματα του παιδιού, από τη στιγμή που στη Σύμβασή του αναφέρεται ρητά και κατηγορηματικά, ότι το συμφέρον του παιδιού δεν έχει στεγανά!

Τώρα, τα άλλα κόμματα για μια ακόμη φορά ακολούθησαν “το στρίβειν διά του αρραβώνος”!

Έτσι μεγαλώνει καθημερινά η απέχθεια του ελληνικού λαού για τη ΝΔ, τον ΣΥΡΙΖΑ και το ΚΙΝΑΛ!!

Οι εφαρμοστικοί νόμοι της Συμφωνίας των Πρεσπών διαλύουν τη ΝΔ…

Οι ηχηροί κλυδωνισμοί πλέον στη ΝΔ μόλις ξεκίνησαν! Για φανταστείτε τι ακριβώς θα γίνει όταν ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης απαιτήσει από το εκλογικό Σώμα την “πιστή εφαρμογή της Συμφωνίας Πρεσπών, όπως άλλωστε έχει συμφωνήσει με τον Ζόραν Ζάεφ!

Δηλαδή να ψηφίσει η Κ.Ο. της ΝΔ τους 3 εφαρμοστικούς νόμους – πρωτόκολλα – μνημόνια! Νομιμοποιώντας έτσι απόλυτα την “Συμφωνία των Πρεσπών”!

Τους οποίους εφαρμοστικούς νόμους ο πρώην Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς έχει διακηρύξει σε όλους τους τόνους ότι θα καταψηφίσει!

Αυτής της καταψηφίσεως υπέρμαχος είναι και ο άλλος πρώην Πρωθυπουργός, ο Κώστας Καραμανλής!

Έτσι ουδείς γνωρίζει αυτήν την στιγμή, πόσοι ακόμη Βουλευτές της Κ.Ο. της ΝΔ θα συνταχθούν με τους Αντώνη Σαμαρά και Κώστα Καραμανλή!

Ωστόσο είναι γνωστό ότι η Καγκελάριος της Γερμανίας Άγκελα Μέρκελ πιέζει αφόρητα την ελληνική κυβέρνηση και ιδιαίτερα τον Πρωθυπουργό ώστε να προχωρήσει άμεσα στην νομιμοποίηση της “Συμφωνίας των Πρεσπών”! Από τη στιγμή που αυτή θα πραγματοποιηθεί – τουλάχιστον – από την Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ! Και ουδόλως ενδιαφέρει την Καγκελαρία του Βερολίνου αν θα πέσει η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη!

Άλλωστε – το έχω γράψει πολλές φορές – πως ενδεχομένως η επόμενη ημέρα να φέρει συγκυβέρνηση ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ προκειμένου να περάσουν από τη Βουλή και η αποστρατικοποίηση των νησιών του Αιγαίου μας, αλλά και να γίνει η ελληνική προσφυγή στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης για τις Ελληνό-τουρκικές διαφορές!

Ζητήματα που επιθυμεί η Άγκελα Μέρκελ να έχει κλείσει μέχρι τον Σεπτέμβριο που διεξάγονται οι γερμανικές εκλογές και η οποία έχει ήδη δηλώσει πώς δεν θα συμμετάσχει αφού αποχωρεί από την πολιτική!!

Η ΝΔ σιγά-σιγά γίνεται Σημιτικό ΠΑΣΟΚ…

Διαβάζουμε στο http://www.elliniko-fenomeno.gr/:

Η Άννα Διαμαντοπούλου φαίνεται ότι θα είναι η επόμενη πρόεδρος της Εθνικής τράπεζας….

Την εκλεκτή της Coca Cola Άννα Διαμαντοπούλου προωθεί η κυβέρνηση για πρόεδρο της Εθνικής Τράπεζας.

Αν και υπάρχουν κάποιες ανησυχίες εάν θα μπορούσε να πάρει fit and proper δηλαδή έγκριση λόγω έλλειψης τραπεζικής εμπειρίας φαίνεται ότι αυτό θα ξεπεραστεί με την εγγύηση της κυβέρνησης.

Κατά το πιθανότερο σενάριο ο νέος Πρόεδρος της Εθνικής Τράπεζας θα εκλεγεί έως τα μέσα Ιουνίου 2021.

Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας και του Κυριακού Μητσοτάκη προωθεί τα στελέχη πρώτης γραμμής του ΠΑΣΟΚ του Κώστα Σημίτη.

Η μη αξιοποίηση πολλών στελεχών της ΝΔ, όπως και οι αντιδράσεις και οι κριτικές που ασκήθηκαν στη στρατηγική στα δυο χρονιά διακυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας, δημιούργησε μεγάλη φθορά στο κόμμα1 Ειδικότερα στο θέμα της Μακεδονίας μας!!

loading...