Ηλίας Κασιδιάρης: «Να επιτραπεί στους Έλληνες πολίτες η οπλοφορία κι οπλοχρησία εντός οικογενειακού ασύλου»

 Ο επικεφαλής του κόμματος «ΕΛΛΗΝΕΣ», Ηλίας Κασιδιάρης με αφορμή τα χθεσινοβραδινά τραγικά γεγονότα στα Γλυκά Νερά στα οποία δολοφονήθηκε άγρια μια νεαρή μητέρα, μόλις 20 ετών πρότεινε με σχετικό tweet του να επιτραπεί η οπλοκατοχή και η οπλοχρησία εντός οικογενειακού ασύλου στην Ελλάδα.

Μάλιστα όπως διαβάζουμε στο κυβερνητικό πρόγραμμα το οποίο ανακοίνωσε μέσω της ιστοσελίδας του κόμματος του, προτείνει νομολογία στα πρότυπα του Τέξας των Ηνωμένων Πολιτειών.

Συγκεκριμένα το  κόμμα «ΕΛΛΗΝΕΣ» αναφέρει στο πρόγραμμά του για την εσωτερική ασφάλεια:

«ΟΙΚΙΑ – ΦΡΟΥΡΙΟ

Η οικία κάθε πολίτη αποτελεί άσυλο και η υπεράσπισή της σε περίπτωση εγκληματικής εισβολής αποτελεί αναφαίρετο δικαίωμα κάθε Έλληνα. Είναι αδιανόητο να εισβάλλουν σε σπίτια σεσημασμένοι εγκληματίες και να βιαιοπραγούν κατά πολιτών, οι οποίοι δεν μπορούν να υπερασπιστούν την ζωή και την περιουσία τους, γιατί αν το κάνουν θα φυλακιστούν. Ο αμερικανικός νόμος για την «οικία-φρούριο» θα θεσμοθετηθεί και στην Ελλάδα και έτσι θα εξαλειφθούν άμεσα τα καθημερινά φαινόμενα διαρρήξεων, ληστειών, βιασμών και δολοφονιών με θύματα πολίτες εντός των οικιών τους.

ΝΟΜΙΜΗ ΟΠΛΟΚΑΤΟΧΗ

Ως συνέχεια του θεσμού «οικία-φρούριο» θα τροποποιήσουμε το νομικό πλαίσιο για την οπλοκατοχή από Έλληνες πολίτες με βάση τα αμερικανικά πρότυπα. Η νόμιμη οπλοκατοχή θα τονώσει το αίσθημα ασφάλειας των Ελλήνων έναντι της απειλής της εγκληματικότητας και θα περιορίσει την ασυδοσία των κακοποιών, που σήμερα αποτελούν μάστιγα για τις οικίες και τα καταστήματα ή τις επιχειρήσεις των νομοταγών πολιτών.»

Πρόκειται για  μια  πρόταση που εγείρει όμως πολλά και σοβαρά ερωτηματικά.

Υπό ποιες προϋποθέσεις θα ήταν ωφέλιμο να επιτραπεί η οπλοχρησία και η οπλοκατοχή στην χώρα μας; Σίγουρα κάτι τέτοιο θα μπορούσε να προκαλέσει αντικίνητρο για υποψήφιους εγκληματίες, οι οποίοι θα το σκεφτούν δυο και τρεις φορές πριν εισβάλλουν σε οικία που γνωρίζουν ότι υπάρχουν όπλα, αλλά μήπως μια τέτοια νομολογία δημιουργήσει περισσότερα προβλήματα από όσα πιθανόν θα λύσει; (διότι η σχέση των πολιτών με τον νόμο στην Ελλάδα είναι λίγο…προβληματική)

Το σίγουρο είναι πως η συγκεκριμένη πρόταση του Ηλία Κασιδιάρη εγείρει δημόσιο διάλογο σχετικά με το θέμα, με πολλά επιχειρήματα τόσο υπέρ όσο και κατά της νόμιμης οπλοφορίας και οπλοχρησίας.

loading...