“Σαλώμη” η ΔΙΣ: Ζητάει “κεφαλές” Μητροπολιτών & ιερέων επί πίνακι

 Έπαθε…κυβέρνηση η διοικούσα Εκκλησία και επιλέγει αντί για την λύση την καταστολή -Τα Θεοφάνεια δεν έκανε το ίδιο όμως στον Μητροπολίτη Καλαβρύτων

Ήταν σίγουρο πως τα “αντάρτικα” της “αγίας ανυπακοής” θα επέφεραν αντιδράσεις από την διοικούσα Εκκλησία, αλλά από το σημείο αυτό μέχρι του να μεταμορφωθεί η ΔΙΣ σε “Σαλώμη” που ζητάει “κεφάλια” συγκεκριμένων Μητροπολιτών, αλλά και απλών ιερέων, επί πίνακι, υπάρχει τεράστια διαφορά!

Οι χθεσινές ανακοινώσεις μετά την διήμερη συνεδρίαση επιβεβαίωσαν για πολλοστή φορά πόσο ξένη με την πραγματικότητα είναι η διοικούσα Εκκλησία.

Αντί να ενσκήψει στο πρόβλημα και να το λύσει δια της συνεννοήσεως επιλέγει την μέθοδο της καταστολής. Γράφει στην ανακοίνωσή της πως: “Προέβη σε μία εκτενή θεώρηση των κατά την παρελθούσα Πασχάλιο περίοδο συμπεριφορών και πειθαρχίας των παντός βαθμού Κληρικών προς τις Αποφάσεις Αυτής της Συνεδρίας της 20ής Απριλίου 2021, ως προς την λει­τουρ­γί­α των Ι­ε­ρών Να­ών και εξέφρασε την πικρία και αποδοκιμασία Της για τις περιπτώσεις εκείνες κατά τις οποίες παρατηρήθηκαν εκ προθέσεως διαφοροποιήσεις από τις ομόφωνες Συνοδικές Αποφάσεις”

Αυτό κατάλαβαν οι Συνοδικοί από όσους αντέδρασαν. Δεν μπήκαν καν στον κόπο να κάνουν τον διαχωρισμό όσων έκαναν Ανάσταση στις 12, κόντρα στην συνοδική απόφαση, και όσων δια το τυπικό επέλεξαν να κάνουν Ανάσταση στις πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής, που στο κάτω κάτω ήταν και ορθότερο τόσο θεολογικά όσο και υγειονομικά!

Και “φακελώνει”…δια τα περαιτέρω δύο Μητροπολίτες κατηγορώντας τους για “απειθαρχία και έλλειψη σεβασμού” λες και πρόκειται για τους τελευταίους αντιδραστικούς “ζηλωτές”.

 

Έκστηθι φρίττων ουρανέ….. “Απεφάσισε να ζητήσει από την Συνοδική Επιτροπή επί των Δογματικών και Νομοκανονικών Ζητημάτων τον σχηματισμό φακέλλων και την υποβολή εισηγήσεων περί των επομένων ενεργειών Αυτής σχετικώς προς τις επιστολές και λοιπές ενέργειες των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Κυθήρων κ. Σεραφείμ και Αιτωλίας και Ακαρνανίας” αναφέρει η ανακοίνωση

Κατά πως φαίνεται έχουν απωλέσει και την τελευταία ικμάδα σωφροσύνης και ψυχραιμίας στην Μονή Πετράκη!

Οι Μητροπολίτες Κυθήρων και Αιτωλίας ακολούθησαν την δέουσα οδό αποστέλλοντας επιστολή με τους προβληματισμούς τους στην Σύνοδο πριν από το Πάσχα. Κι αυτή αντί να τους απαντήσει όταν έπρεπε τους “κυνηγάει” κατόπιν εορτής.

Αυτές οι σπασμωδικές αντιδράσεις το μόνο που θα καταφέρουν είναι να διαιρέσουν το ποίμνιο και να απομακρύνουν αηδιασμένους τους πιστούς από τους κόλπους της Εκκλησίας. Το κεράκι όλοι θα το ανάβουν, αλλά σε ορισμένους Δεσποτάδες δύσκολα θα πιστέψει κανείς πια…

Είναι εξωφρενικό πόσο γρήγορα είναι τα αντανακλαστικά της διοικούσης Εκκλησίας όταν πρόκειται για θέματα “εξουσίας” και “υπακοής” και πόσο ανύπαρκτα σε άλλα σοβαρότερα θέματα!

Βέβαια τα πρώτα δείγματα τα είδαμε μέσα στην εβδομάδα με τις κινήσεις κάποιων Μητροπολιτών εναντίον ιερέων που δεν τήρησαν τα προβλεπόμενα. Όπως για παράδειγμα στην Λέρο ή στην Δράμα ή στην Μητρόπολη Σιδηροκάστρου.

Αλλά, να γίνουμε μάρτυρες κατηγορίας εις βάρος Μητροπολιτών αυτό υπερέβη τα όρια. Και ποιων Μητροπολιτών; Εκ των γηραιοτέρων της Ιεραρχίας. Γιατί και στα Θεοφάνεια ο σαφώς νεώτερος Μητροπολίτης Καλαβρύτων Ιερώνυμος υπήρξε “ανυπάκουος” αλλά το…παράπτωμά του πέρασε στα ψηλά! Δηλαδή μιλάμε για δύο μέτρα και δύο σταθμά από την Ιερά Σύνοδο. Σε αυτόν εστάλη απλά μια επιστολή, η οποία δεν μάθαμε ποτέ τι έλεγε ,αλλά δεν άνοιξε φάκελος όπως τώρα με τους Μητροπολίτες Σεραφείμ και Κοσμά.

Μόνο θλίψη προκαλούν όλα αυτά για τους διοικούντες την Ελλαδική Εκκλησία…

Μάνος Χατζηγιαννης

https://www.pentapostagma.gr/

loading...