Λόγια που ειπώθηκαν από ειδικούς στην ελληνική τηλεόραση. «Μόνη λύση να εμβολιαστούν όλοι οι πολίτες παγκοσμίως. Οι μαθητές πιθανώς από φθινόπωρο» – ΒΙΝΤΕΟ

Στην εκπομπή του Γιώργου Αυτιά μίλησαν ταυτόχρονα ο καθηγητής Παθολογίας, Χαράλαμπος Γώγος, ο πρύτανης του ΕΚΠΑ, Θ. Δημόπουλος, και ο Καθηγητής Πνευμονολογίας, Θεόδωρος Βασιλακόπουλος, για την πορεία των εμβολιασμών και τα προνόμια στους πλήρους εμβολιασμένους.

Στην αρχή της παρέμβασής του, ο κ. Δημόπουλος αναφέρθηκε ρητά στον εμβολιασμό των μαθητών Γυμνασίου και Λυκείου πιθανόν από το φθινόπωρο:

«Στόχος είναι τουλάχιστον το 50% των Ελλήνων να έχει λάβει τουλάχιστον μία δόση του εμβολίου. Πρέπει να πείσουμε τους 70 ετών και άνω που το 25%-30% εξ αυτών δεν έχει εμβολιαστεί ότι είναι σημαντικό να προχωρήσουν στους εμβολιασμούς. Πρέπει να πείσουμε και τους υγειονομικούς. Σιγά σιγά να προχωρήσουμε και στα παιδιά που είναι 18 ετών και άνω και ενδεχομένως από το φθνόπωρο και στα παιδιά που είναι στο Λύκειο και το Γυμνάσιο».

Τον λόγο στη συνέχεια πήρε ο Χαράλαμπος Γώγος λέγοντας τα εξής:

«Το πολύ μεγάλο ποσοστό ανοσίας θα το πετύχουμε με τους ρυθμούς που γίνονται σήμερα οι εμβολιασμοί, εφόσον πειστούν όσοι μέχρι σήμερα δεν εμβολιάστηκαν. Για παράδειγμα δεν επιτρέπεται η εμβολιαστική κάλυψη στους μεγάλους ανθρώπους να κυμαίνεται στο 60%-65%, όταν στον υπόλοιπο κόσμο φτάνει το 80% πλέον. Πρέπει να πειστούν οι νέοι που κυκλοφορούν και μπορούν να μεταδώσουν τον ιό και έχω την αίσθηση ότι οι νέοι θέλουν να εμβολιαστούν για πολλούς λόγους. Και φυσικά και το υγειονομικό προσωπικό όλο, αν και έχουμε καλά δεδομένα πια. Στους γιατρούς έχουμε φτάσει το 85%».

Ο ίδιος σε άλλο σημείο απέκλεισε το ενδεχόμενο εκτεταμένου lockdown, χρησιμοποιώντας ως επιχείρημα την εμβολιαστική κάλυψη.

Αυτό που μεταξύ άλλων είχε ιδιαίτερη σημασία ήταν η συμφωνία των ειδικών ως προς την παγκόσμια εμβολιαστική κάλυψη.

Τόσο ο κ. Γώγος όσο και ο κ. Δημόπουλος τόνισε πως θα πρέπει να διασφαλιστεί πως θα εμβολιαστούν οι πληθυσμοί των πιο φτωχών χωρών του πλανήτη.

Μάλιστα ο κ. Γώγος μας θύμισε πολύ έντονα τα λόγια του Bill Gates περί άμεσης ανάγκης εμβολιασμού ΟΛΩΝ των κατοίκων του πλανήτη αν θέλουμε να απαλλαγούμε μια και καλή από το πρόβλημα που λέγεται κορωνοϊός.

Δείτε τη συγκεκριμένη τοποθέτηση από το 15:10 του παρακάτω βίντεο:

Θυμηθείτε τώρα τι έλεγε -και εξακολουθεί να λέει- ο γνωστός και μη εξαιρετέος «φιλάνθρωπος», Bill Gates:

loading...