Οι ανώμαλοι μίλησαν. Κλιματικοί Ηρώδηδες! «Όχι» στις γεννήσεις παιδιών: Θα σπαταλάνε το φαγητό και το νερό – ΦΩΤΟ

Αντιδρούν μέσα ενημέρωσης και οργανισμοί

Ένα πρόσφατο άρθρο του πασίγνωστου περιοδικού Vogue ρωτά:

«Το να κάνεις ένα μωρό το 2021 είναι καθαρός περιβαλλοντικός βανδαλισμός;».

Έτσι μετά το κρέας, την ενέργεια και τα κατοικίδια, τώρα οι πράσινοι ακτιβιστές ενοχλούνται από τα ίδια τα παιδιά και δη εκείνα του δυτικού κόσμου, τα οποία ζουν πλουσιότερη ζωή σε σχέση με εκείνα άλλων περιοχών!

Αναφέρεται μεταξύ άλλων:

«Το να κάνεις παιδί είναι μια πράξη περιβαλλοντικού βανδαλισμού ή μια επένδυση στο μέλλον; Είναι δυνατόν να ζήσουμε μια οικολογικά υπεύθυνη ζωή προσθέτοντας ακόμη ένα άτομο στον πλανήτη μας; Μπορώ να ξεφύγω αν δεν μάθω ποτέ να οδηγώ, αν δεν πάρω ποτέ σκύλο και αν συνεχίζω να φοράω τα ίδια τρία ζευγάρια τζιν για το υπόλοιπο της ζωής μου;

Για το άτομο που είναι αφοσιωμένο στην επιστήμη, υπάρχουν μερικές ερωτήσεις που είναι πιο ανησυχητικές όταν εξετάζουμε την τρέχουσα κατάσταση έκτακτης κλιματικής ανάγκης από την ανάγκη του να έχεις ένα μωρό.

Πριν μείνω έγκυος (γράφει η αρθρογράφος) ανησυχούσα πυρετωδώς για την πίεση στους πόρους της γης που θα προσθέσει ένα άλλο παιδί της Δύσης. Το φαγητό που θα έτρωγε, οι πάνες που θα φορούσε, η ηλεκτρική ενέργεια που θα χρησιμοποιούσε. Προτού καν αρχίσει να σηκώνεται, το παιδί μου θα είχε ήδη συνεισφέρει πολύ περισσότερο στην κλιματική αλλαγή από το αντίστοιχο του, στην Κεράλα ή στο Νότιο Σουδάν. Αλλά ανησυχούσα επίσης για το είδος του κόσμου στον οποίο θα έφερνα το παιδί μου – όπου έχουμε ακόμη 60 ακόμη συγκομιδές που έχουν απομείνει πριν υπερβολικά επεξεργασμένο έδαφός μας «παραλύσει» και εξαντλούμε το πόσιμο νερό.

Θα μπορούσα πραγματικά να αποκτήσω ένα μωρό, γνωρίζοντας ότι όταν φτάσει στην ηλικία του πατέρα μου, ενδεχομένως ζήσει σε μια ξηρή και άγονη γη»;

Μέσα ενημέρωσης , όπως το Russia Today, που καυτηριάζουν το άρθρο, αναφέρουν πως πλέον το να κάνεις παιδί θεωρείται από τους πράσινους «ακτιβιστές» «κλιματικό έγκλημα».

Ο οργανισμός HumanProgress έγραψε στο Twitter ως απάντηση στο άρθρο πως τα παιδιά δεν εξαντλούν τα αποθέματα του πλανήτη.

Αυτό που οι περισσότεροι παρατηρούν είναι πως οι σύγχρονοι «κλιματικοί Ηρώδηδες» αποκτούν όλο και πιο δυνατή φωνή, θέλοντας να επιβάλλουν στο σύνολο της κοινής γνώμης τις παράλογες θεωρήσεις τους, οι οποίες, όλως τυχαίως, συμφωνούν με την πολιτική της Ατζέντας 2030, τα αποτελέσματα της οποία ευνοούν την μείωση παρά την αύξηση του ανθρώπινου πληθυσμού.

loading...