ΠΕΡΙ ΓΕΩΚΩΝ ΚΑΙ “ΑΦΗΝΙΑΖΟΝΤΩΝ” ΕΒΡΑΙΩΝ

ΑΡΘΡΟ ΕΠΙ ΤΗ ΑΠΟΧΩΡΗΣΗ ΤΟΥ ΓΕΩΚΩΝ ΦΩΤΙΖΟΝΤΑΣ ΤΑ ΣΚΟΤΕΙΝΑ ΚΑΙ ΡΙΧΝΟΤΑΣ ΕΝΑ ΚΟΥΒΑ ΝΕΡΟ ΣΤΗΝ ΠΥΡΚΑΓΙΑ


Γράφει ο Κυανούς Ουρανός

Παρακολουθώντας την διαμάχη, σχετική με τον αρθρογράφον ΓεωΚων (ή GEWKWN), διαδραματιζόμενη στο παρόν ιστολόγιον και σε

“αδελφή εν Χριστώ” ιστοσελίδα, θα ήθελα να κάνω κάποιες επισημάνσεις, απτόμενες γενικοτέρου ενδιαφέροντος. Δεν είναι σκοπός μου να αναφερθώ στην ουσία της διαμάχης, απλά παρεμπιπτόντως να θέσω κάποιους προβληματισμούς.

1 – Διάβασα  το άρθρο του Ζ.Α , ατόμου που δείχνει και εν Χριστώ ήθος κι αγάπη αλλά και γνώσιν θεολογικών θεμάτων, ο οποίος απευθυνόμενος προς τον ΓεωΚων ευγενέστατα, αναδεικνύει την έλλειψιν βασικών θεολογικών γνώσεών του, όπως το ότι ο Θεός της ΠΔ είναι ο ίδιος Θεός της ΚΔ.

Επιπλέον αναφέρει ο Ζ.Α και το πόσον δυσκολοχαλιναγώγητος κι “αφηνιάζον” λαός υπήρξεν ο εβραϊκός, τεκμηριώνοντάς το με πλήθος θεολογικών αναφορών. Προ 17 μηνών είχα αιτιολογήσει γιατί οι Έλληνες έχουμε τόσους προδότες. Είχα αναφέρει τα εξής :

«Ο διάβολος, ο εκπεσών άγγελος, από αρχαιοτάτων χρόνων προσπαθούσε να απομακρύνει τον άνθρωπον από τον Πατέρα Δημιουργό. Δρα με τις δυο του ιδιότητές:

α – Μπορεί να μετακινείται πολύ γρήγορα παντού (χωρίς να είναι πανταχού παρών) και να μεταμορφώνεται παντοιοτρόπως. Μπορεί λχ. να εμφανίζεται σαν άγγελος, αλλά σαν Χριστός ή Παναγία … δεν τολμά να εμφανιστεί.

β – Μπορεί να βάζει “λογισμούς” στους ανθρώπους. Οι λογισμοί, αν και εν πολλοίς ταυτίζονται με τις σκέψεις, πρέπει να ξεχωρίζονται από τις αυτές από την επιμονή τους. Επίμονες σκέψεις είναι οι λογισμοί και ο διάβολος έχει την δυνατότητα να τους βάζει στους ανθρώπους. Μέσα στους λογισμούς είναι και οι διαβολές του, από όπου και το όνομά του.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΤΟ ΟΙΜΟΣ-ΑΘΗΝΑ




loading...