Κι όμως έρχονται εκλογές…Από το 1973, τα ευρωπαϊκά θεσμικά όργανα πραγματοποιούν τακτικές δημοσκοπήσεις, το λεγόμενο “Ευρωβαρόμετρο”, σε όλα τα κράτη μέλη της ΕΕ. Το 2007, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ξεκίνησε τις δικές του δημοσκοπήσεις. Οι δημοσκοπήσεις αυτές καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα θεμάτων, με έμφαση στις αντιλήψεις και τις προσδοκίες των πολιτών όσον αφορά την ανάληψη δράσης εκ μέρους της ΕΕ, καθώς και στις κύριες προκλήσεις που αντιμετωπίζει η Ένωση. Επίσης, οι δημοσκοπήσεις αξιολογούν λεπτομερώς τη στάση των πολιτών απέναντι στην ΕΕ και το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, ενώ ταυτόχρονα παρακολουθούν εκ του σύνεγγυς τις απόψεις των πολιτών για τις ευρωπαϊκές εκλογές. Λόγω της μακράς αυτής διαδικασίας, η ανάλυση των αποτελεσμάτων παρέχει μια λεπτομερή εικόνα των τάσεων και της εξέλιξης της κοινής γνώμης αναφορικά με τα ευρωπαϊκά θέματα, τόσο σε εθνικό όσο και σε κοινωνικό-δημογραφικό επίπεδο!

Το “Ευρωβαρόμετρο” λοιπόν πριν από λίγες ημέρες δημοσιοποίησε μια έρευνα σοκ για την ελληνική κυβέρνηση, η οποία καταρρίπτει όλους τους μύθους των ελληνικών δημοσκοπήσεων με τα πλασματικά και υπερεκτιμημένα αποτελέσματα! Αυτή η συνταρακτική έρευνα αποσιωπήθηκε από όλα τα ΜΜΕ των μεγαλοεπιχειρηματιών – μεγαλοεργολάβων – μεγαλοεφοπλιστών! Και πώς μπορούσε να γίνει αλλιώς αφού η κυβέρνηση εν μέσω πανδημίας τα έχει “μπουκώσει με ένα σκασμό λεφτά” προκειμένου να παραπλανούν τον κόσμο με τα “ποιοτικά” τους αποτελέσματα, όταν η κοινωνία ολόκληρη βράζει από θυμό και αγανάκτηση!

Η μόνη εφημερίδα που ανακοίνωσε τα αποτελέσματα του “Ευρωβαρόμετρου” ήταν η εφημερίδα “Δημοκρατία” με πρωτοσέλιδο δημοσίευμα:

To 71% του λαού μας δηλώνει δυσαρεστημένο και απογοητευμένο!

Το 78% αναγνωρίζει ότι η χώρα βρίσκεται σε κακή κατάσταση!

Το 54% έχει δυσκολίες στο πορτοφόλι του και το 90% δέχεται ότι η οικονομία είναι σε κρίση!

Το 61% δηλώνει ότι πάρθηκαν λάθος μέτρα για την αντιμετώπιση της πανδημίας!

Το 67% δηλώνει πως δεν είναι ικανοποιημένο από τον τρόπο λειτουργίας της Δημοκρατίας!Το 74% δεν εμπιστεύεται την τηλεόραση!

Αυτό το τελευταίο αποτέλεσμα της έρευνας είναι κόλαφος για την ελληνική τηλεόραση της κατευθυνόμενης είδησης, όταν στις 3 Μαΐου 1993 γιορτάστηκε η παγκόσμια ημέρα της ελευθεροτυπίας!

Αυτή η έρευνα του οργάνου της ΕΕ ήταν γνωστή στο Μέγαρο Μαξίμου αρκετές ημέρες πριν τη δημοσιοποίησή της και η οποία θορύβησε απίστευτα τους Επιτελείς του και έτσι οι “σοφοί” του, αφού συσκέφθηκαν εν πανικώ, αποφάσισαν μέσω της γνωστής σε αυτούς πολιτικής γκεμπελιστικής επικοινωνίας – προπαγάνδας, να διαθέσουν κι άλλα διαφημιστικά κονδύλια προκειμένου να παραπλανήσουν τον λαό και να του υφαρπάξουν την ψήφο του για άλλη μια φορά:

Εγκρίθηκαν δηλαδή από τη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας διαφημιστικά προγράμματα τα οποία ξεπερνούν τα 11 εκατομμύρια ευρώ και τα οποία θα δοθούν σε “γαλάζιες” Περιφέρειες και Δήμους! Με ένα μεγάλο μέρος αυτών των ποσών να δίνεται σε τοπικά και περιφερειακά Μέσα!

Το μεγαλύτερο ποσό αυτής της επικοινωνιακής δαπάνης θα το πάρει η Περιφέρεια Αττικής, που ξεπερνάει τα 3,8 εκατομμύρια ευρώ!

Η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης θα καρπωθεί ένα ποσό κοντά στα 2,7 εκατομμύρια ευρώ!

Η Περιφέρεια της Κεντρικής Μακεδονίας θα “διαχειριστεί” ένα ποσό κοντά στο 1,4 εκατομμύρια ευρώ!

Ποσά θα λάβουν και άλλες Περιφέρειες, αλλά και Δήμοι της Επικράτειας!

Όλες οι παραπάνω σπασμωδικές ενέργειες της κυβέρνησης αποκαλύπτουν πως έρχονται αργά ή γρήγορα εκλογές!

Διαφωνείτε;;Ο σουρταφέρτας της πολιτικής σκηνής και ο πιστός ιδεολόγος…

Η ελληνική κοινωνία σοκαρίστηκε για άλλη μια φορά με το νέο ειδεχθές – αποτρόπαιο έγκλημα στα Γλυκά Νερά της Αττικής, όπου μια 20χρονη μάνα δολοφονήθηκε εν ψυχρώ!

Λίγες ημέρες μετά τη συμπλήρωση 10 χρόνων (Ξημερώματα Τρίτης 10 Μαΐου 2011) από την ημέρα που αιμοσταγείς κακούργοι δολοφονούσαν στο κέντρο της Αθήνας (Ηπείρου και Φιλής) τον 44χρονο Μανώλη Καντάρη, ο οποίος πήγαινε με κάμερα στο νοσοκομείο για να αποθανατίσει τον ερχομό του παιδιού του!

Ο Γιάννης Σγουρός γι΄ αυτό το στυγερό έγκλημα απευθύνθηκε με Δελτίο Τύπου στις 12 Μαίου 2021 προς τον Πρωθυπουργό και τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη:

«Ο Γιάννης Σγουρός απευθυνόμενος στον Πρωθυπουργό της χώρας κ. Μητσοτάκη και στον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Χρυσοχοΐδη, τους καλεί να επιδιώξουν τη συνεννόηση με όλα τα κόμματα, ώστε να επιτευχθεί η μέγιστη δυνατή συναίνεση για τη λήψη αποτελεσματικών μέτρων προστασίας των πολιτών.

Ο κ. Σγουρός δήλωσε:

“Το ειδεχθές έγκλημα στα Γλυκά Νερά που μας έχει σοκάρει όλους, αλλά και η ολοένα αυξανόμενη εγκληματικότητα και παραβατικότητα που παρατηρείται ιδιαίτερα την τελευταία περίοδο, απαιτεί την ανάληψη σοβαρών πρωτοβουλιών από την Πολιτεία, για την ουσιαστική αντιμετώπιση του φαινομένου.

Χρειάζεται ένας νέος εθνικός σχεδιασμός που θα έχει ως στρατηγικό στόχο την ασφάλεια των πολιτών και την κοινωνική ομαλότητα, σε μια περίοδο που η πανδημική κρίση επιβαρύνει ακόμα περισσότερο την χρόνια οικονομική κρίση και επιπρόσθετα έχει πλήξει σοβαρά τον κοινωνικό ιστό. Δεδομένου αυτών των συνθηκών το φαινόμενο της εγκληματικότητας θα εντατικοποιηθεί και πολύ φοβάμαι με απρόβλεπτες εξελίξεις.

Η Πολιτεία οφείλει να ενισχύσει τους μηχανισμούς καταπολέμησης των σοβαρών εγκλημάτων κατά της ζωής και της περιουσίας των πολιτών και να μειώσει δραστικά την απασχόληση του προσωπικού της αστυνομίας αφενός σε γραφειοκρατικές διαδικασίες, οι οποίες θα μπορούσαν σε ένα βαθμό να μεταφερθούν στην τοπική αυτοδιοίκηση και αφετέρου στη φύλαξη «επωνύμων» οι οποίοι απολαμβάνουν ειδικής μεταχείρισης στα ζητήματα της ασφάλειας τους λόγω των προσβάσεων που διαθέτουν στην εκάστοτε εξουσία.

Εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένεια της άτυχης μητέρας με την ελπίδα ότι σύντομα οι δράστες θα συλληφθούν και θα οδηγηθούν στη Δικαιοσύνη”»!!Τρόμο έσπειρε στο Σύστημα η είδηση καθόδου στην κεντρική πολιτική σκηνή του Σγουρού και ανακούφιση στον λαό…Η είδηση που δημοσίευσα την περασμένη Κυριακή, πως δηλαδή, ο Γιάννης Σγουρός πιέζεται αφόρητα από πολιτικά μη κοινοβουλευτικά κόμματα, πολιτικούς φορείς, αλλά και από επώνυμους και ευυπόληπτους Συνέλληνες, προκειμένου να κατέλθει επικεφαλής πολιτικού σχηματισμού στις προσεχείς εκλογές, έπαιξε απίστευτα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, αλλά και σε πάρα πολλές διαδικτυακές ειδησεογραφικές πλατφόρμες! Σε κάποιες από αυτές τις ιστοσελίδες του διαδικτύου το άρθρο μου βρίσκεται πρώτο μεταξύ των πιο δημοφιλών δημοσιεύσεων!

Αυτό σημαίνει πως ο ελληνικός λαός διψάει για το τίμιο, το ηθικό, το αποφασιστικό εκείνο εγχείρημα που θα αποτελέσει την διέξοδό του σε όσα δεινά περνάει σήμερα εκείνος και η Πατρίδα μας!

Είθε ο Θεός να φωτίσει τον Γιάννη Σγουρό και να πάρει την μεγάλη απόφαση, παρά τις μεγάλες δυσκολίες που είναι γνωστές πως θα αντιμετωπίσει ένα τέτοιο πολιτικό εγχείρημα από όλο το Σύστημα!

Αλλά οι μεγάλες αποφάσεις είναι για μεγάλους σε ιδανικά άνδρες!

Και ένας τέτοιος είναι ο Γιάννης Σγουρός!!
Δεν υπάρχουν σχόλια :