Ο αγώνας του Μαξίμου για εκλογή του ΠΑΣΟΚου Γ.Πιερρακάκη στη Βουλή και πότε θα γίνουν οι εκλογές

 Όλο το Μέγαρο Μαξίμου «έχει πέσει επάνω» στην προσπάθεια εκλογής του υπουργού Ψηφιακής Πολιτικής Κυριάκου Πιερρακάκη. Ο προερχόμενος από το ΠΑΣΟΚ (ένας από τους πολλούς προερχόμενους από το ΠΑΣΟΚ ή το Ποτάμι, υπουργούς της κυβέρνησης Μητσοτάκη) χαίρει ιδιαίτερης συμπάθειας από το πρωθυπουργικό περιβάλλον των «μισθοφόρων», όπως τους αποκαλούν οι νεοδημοκράτες βουλευτές, του Μαξίμου, δηλαδή τον Γ.Γεραπετρίτη και τον Α.Σκέρτσο. 

Αλλωστε ιδεολογικά δικός τους είναι. Και η γραμμή προς όλο τον κομματικό μηχανισμό των Τομέων της πρώην Α’Αθήνας, είναι να τον στηρίξουν αν κατέβει τελικά εκεί.

Γιατί κάτι ακούγεται και για το Νότιο Τομέα της πρώην ΒΆθήνας. Για «να κόψουν τα φτερά» του Ν.Δένδια που φιλοδοξεί να διαδεχθεί τον Κ.Μητσοτάκη στην ηγεσία της ΝΔ. Χωρίς να αποκλείεται ο Κ.Πιερρακάκης να αποτελέσει το αντίπαλο δέος του Ν.Δένδια στην ηγεσία του κόμματος.

Εκεί έφτασε η ΝΔ: Ο Ν.Δένδιας να διαγκωνίζεται με τον Κ.Πιερρακάκη για την ηγεσία του κόμματος!

Και υπάρχει και μία άλλη παράλληλη εξέλιξη: Ο Δ.Αβραμόπουλος επιστρέφει στην ενεργό πολιτική σκηνή! Ή σε εκλογική θέση του ψηφοδελτίου Επικρατείας ή στην γνώριμη για αυτόν Α’Αθήνας, όπου θα διεκδικήσει τους ψηφοφόρους που είχε κάποτε «παραδώσει» στον Β.Κικίλια!

Βέβαια, όποτε και αν γίνουν εκλογές θα γίνει σφαγή στη ΝΔ, καθώς περίπου το ένα τρίτο από τους νυν βουλευτές θα «αποχαιρετήσουν»: Θα εκλεγούν με την απλή αναλογική (στην καλύτερη περίπτωση και με ένα ποσοστό περί το 32%), κάπου 120 και από αυτούς οι 30 θα είναι νέοι. Αν πάει πιο κάτω από το 30%, θα δούμε περί τους 100-110 στη Βουλή.

Ανάλογα και με το πόσα δεξιά κόμματα θα μπουν στη Βουλή και θα κόψουν έδρες από τη ΝΔ. Το 2019 αν για 0,07% των ψήφων είχε μπει στη Βουλή η ΧΑ, η ΝΔ αντί για 158 θα είχε λάβει 152 έδρες. Τελείως διαφορετικό ποιοτικά το αποτέλεσμα…

Σε ότι αφορά το ερώτημα «Πότε θα γίνουν εκλογές» φαίνεται ότι η θέση που εκφράζει ο Γ.Γεραπετρίτης, νομίζουμε ότι τελικά θα επικρατήσει: Μέχρι τον Οκτώβριο…

loading...