Αυτό είναι το σύμβολο που κρύβει το μυστικό του Σύμπαντος-Δείτε τι σημαίνει και ποια η σχέση του με την Ιερή Γεωμετρία!

Είναι πολύ πιθανό να έχετε δει αυτό το σύμβολο. Το Άνθος της Ζωής είναι ένα κοινό σύμβολο που συναντάται σε πολλές πνευματικές και θρησκευτικές διδασκαλίες σε όλον τον κόσμο.

Το Άνθος της Ζωής έχει βρεθεί σε όλον τον κόσμο σε πολλούς διαφορετικούς θρησκευτικούς τόπους. Είναι ένα από τα παλαιότερα ιερά σύμβολα που γνωρίζει ο άνθρωπος. Είναι ένα γεωμετρικό σχήμα που αποτελείται από πολλαπλούς επικαλυπτόμενους κύκλους του ίδιου μεγέθους. Υπάρχει μία τεράστια ποσότητα πληροφοριών και γνώσεων που μπορεί να αποκτηθεί από την κατανόηση αυτού του σχήματος. Θεωρείται ιερή γεωμετρία που περιέχει αρχαίες πνευματικές αξίες και για να το συνοψίσω, απεικονίζει τις θεμελιώδεις μορφές του χώρου και του χρόνου, αλλά και πολλά περισσότερα.

Μια εισαγωγή στο Άνθος της Ζωής

Η αρχαιότερη απεικόνιση, γνωστή στον άνθρωπο, αυτού του συμβόλου, είναι στο ναό του Όσιρη στην Άβυδο της Αιγύπτου. Το σύμβολο, δεν είναι χαραγμένο ή λαξευμένο στο βράχο από γρανίτη, ο γρανίτης έχει καεί. Πολλές άλλες απεικονίσεις βρίσκονται σε πολλά αρχαία οικοδομήματα σε διαφορετικές χώρες, μεταξύ των οποίων: το Ισραήλ, η Τουρκία, η Ιρλανδία κτλ. Μια μάλλον ενδιαφέρουσα απεικόνιση του Άνθους της Ζωής βρίσκεται στην Απαγορευμένη Πόλη στο Πεκίνο, στην Κίνα.

Το Άνθος της Ζωής βρίσκεται σε μία σφαιρική μορφή κάτω από το πόδι του «Fu-Dog», ή ακριβέστερα γνωστό ως «Ο Φύλακας Λιοντάρι.» Το παλάτι αυτό ήταν το σπίτι 24 αυτοκρατόρων των Ming και Qing δυναστειών. Ο Fu-Dog ήταν ένα σύμβολο προστασίας των κτιρίων και των κατοίκων τους και επίσης, θεωρούνταν ότι είναι ο θεματοφύλακας της γνώσης.

Αναφέρθηκε πιο πάνω ότι το άνθος της ζωής θεωρείται ιερή γεωμετρία, αλλά τι σημαίνει αυτό;

Τι είναι η Ιερή Γεωμετρία;

Στα αρχαία χρόνια, ορισμένοι αριθμοί είχαν συμβολική σημασία πέρα από την καθημερινή τους χρήση. Τα διάφορα σχήματα όπως τρίγωνα, εξάγωνα και οκτάγωνα θεωρούνταν φυσική εκδήλωση ενός αριθμού. Εξαιτίας αυτού, αυτά τα σχήματα κατέχουν μια υψηλότερη δονητική συχνότητα, λόγω του γεγονότος ότι είναι ορατά. Εξαιτίας αυτού του, ο Leonardo DaVinci είχε πολύ μεγάλο ενδιαφέρον για το Άνθος της Ζωής και κυρίως για το πώς αυτό συνδεόταν με την φυσική πραγματικότητα και με την ανθρώπινη συνείδηση.

Ο Leonardo ζωγράφισε το Άνθος της ζωής, καθώς και τον Σπόρο της Ζωής. Ο Λεονάρντο ήταν γνωστός για την χρήση της Χρυσής Αναλογίας του Φι στα καλλιτεχνικά του έργα, αυτό είναι επίσης γνωστό ως ακολουθία Fibonacci, η οποία προέρχεται από το μοτίβο του Άνθους της ζωής, όπως αναφέρει το strange.

Είμαστε βέβαιοι ότι πολλοί από εσάς έχετε ακούσει την ακολουθία Fibonacci που είναι η σειρά των αριθμών 0,1,1,2,3,5,8,13,21,34 … κάθε αριθμός διακυβεύεται από την άθροιση των προηγούμενων 2 αριθμών. Αυτό είναι σημαντικό διότι αυτή η μαθηματική εξίσωση βρίσκεται σε όλα τα έμβια όντα, συμπεριλαμβανομένων ανθρώπων, φυτών, ζώων, ακόμα και του γαλαξία μας.

Υπάρχουν πολλά αρχαία μνημεία που έχουν κατασκευαστεί βάσει αυτής της γεωμετρικής αρχής, όπως: ο Παρθενώνας στην Αθήνα -το 438 π.Χ., το οροπέδιο της Γκίζας στην Αίγυπτο – το 2600 π.Χ., το Taj Ma Hal, στην Ινδία … αυτό είναι συναρπαστικό, δεδομένου ότι υπάρχουν επίσης πολλά αρχαία μνημεία που περιέχουν το σύμβολο του Άνθους της Ζωής.

Το Άνθος της Ζωής μπορεί επίσης να σχετίζεται με την ιερή γεωμετρία αν κατανοήσουμε τον Μετατρονικό Κύβο. Ο Μετατρονικός Κύβος ένα γεωμετρικό σχήμα που αποτελείται από τις γραμμές σύνδεσης από το κάθε κέντρο των 13 κύκλων του Άνθους της Ζωής, στους άλλους 12 κύκλους.

Η κατανόηση του Λουλουδιού της Ζωής σίγουρα μας βοηθάει να κατανοήσουμε πώς λειτουργεί το Σύμπαν. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως εργαλείο για σύνδεση κατά τη διάρκεια διαλογισμού, αλλά και ως ένα ισχυρό σύμβολο στην καθημερινή ζωή μας. Συνολικά, αυτό είναι μια υπέροχη υπενθύμιση ότι είμαστε όλοι συνδεδεμένοι, μεταξύ μας και με το Σύμπαν.

loading...