ΤΑ ΔΙΔΑΓΜΑΤΑ AΠΟ ΤΗΝ ΑΛΩΣΗ ΤΗΣ ΒΑΣΙΛΙΔΟΣ ΤΩΝ ΠΟΛΕΩΝ.

Η απελευθέρωση της Κωνσταντινούπολης ήταν και είναι είναι ο υπέρτατος εθνικός στόχος και διακαής πόθος όλων των Ελλήνων.

Η Βασιλεύουσα έπεσε την 29η Μαΐου 1453 στους Οθωμανούς Τούρκους, οι oποίοι δεν έχουν προσφορά και πολιτισμό, παρά μόνο ποινικό μητρώο, εξαιτίας των γενοκτονιών, που έχουν κάνει οι Τούρκοι. Δυστυχώς ο Ελληνικός πολιτισμός και η Ορθοδοξία δεν κέρδισαν την βαρβαρότητα. Ηττηθήκαμε κατά κράτος. Η λογική, η δικαιοσύνη, η παιδεία, η καλοσύνη, η αρμονία και η ελευθερία, αντικαταστάθηκαν με το σκοτάδι, την σκλαβιά και την τυραννία.

Το 1453 ήταν ένα έτος σταθμός για το έθνος. Η πτώση της Βασιλεύουσας ήλθε ως φυσική συνέπεια παρακμής, που ξεκίνησε με τον θάνατο του Βουλγαροκτόνου μέχρι και την άνοδο της δυναστείας των Κομνηνών. Ήταν μια εθνική σήψη άνευ προηγουμένου. Η αρχή έχει γίνει ήδη στις 15 Δεκεμβρίου του 1025 μ.Χ. ενώ ολοκληρώθηκε με την στρατιωτική δυναστεία των Κομνηνών, και με τις καταστροφές σε Μαντζικέρτ και Μυριοκέφαλο (1071-1176 μ.Χ).

Η Ρωμανία απογυμνώθηκε από τις δυνάμεις και τα στηρίγματα, με συνέπεια να καταρρεύσει και να δεχθεί συντριπτικά πλήγματα από τους Δυτικούς-Γερμανούς το 1204, που πραγματοποίησαν την κορυφαία καταστροφή και λεηλασία όλων των εποχών, και εν συνεχεία από τους Τούρκους το 1453.

Κοιτώντας προσεκτικά μέσα από τις δύο εθνικές συντριβές, ο Ελληνισμός όπως και αν εκφράζεται ως πολιτιστική- γεωστρατηγική οντότητα, δεν θα πρέπει να στηρίζεται, να ελπίζει σε ξένες χώρες και σε ανύπαρκτους σωτήρες.. Όποτε στηρίξαμε τις προσδοκίες μας σε ξένους για την απελευθέρωση, είτε για την διευθέτηση εθνικών θεμάτων, έχουμε υποστεί ταπεινώσεις και εθνικές συμφορές. Διαχρονικά η ανθελληνική δύση αφαιρεί καταστρέφει πολιτικά, στρατιωτικά, και πνευματικά τον Ελληνισμό. Τότε έρχονται οι εχθροί από την Ανατολή για να ολοκληρώσουν την καταστροφή. Πατήρ πάντων ο πόλεμος, όπως δίδαξε ο Μέγας προσωκρατικός Φιλόσοφος Ηράκλειτος.

«Πόλεμος πάντων μεν πατήρ εστί, πάντων δε βασιλεύς, και τους μεν θεοὺς έδειξε τους δε ανθρώπους, τους μεν δούλους εποίησε τους δε ελευθέρους».

Ο πόλεμος είναι ο πατέρας όλων, ο βασιλεύς των πάντων, και άλλους τους κατέστησε θεούς και άλλους ανθρώπους, άλλους τους έκανε δούλους και άλλους ελεύθερους.

(Ηράκλειτος Fragmenta, απόφθεγμα 53, H. Diels and W. Kranz, «Die Fragmente der Vorsokratiker», vol. 1, 6th edn., Berlin: Weidmann, 1951: 150-182).

Δυστυχώς παρά τα θαύματα, τις διδασκαλίες και την Ανάσταση του Χριστού, η ιστορία της ανθρωπότητας είναι κατά κύριο λόγο στρατιωτική, γραμμένη με αίμα.

Ο πλανήτης πάντοτε καθοδηγείται από τα μεγάλα πολεμικά γεγονότα. Τα υπόλοιπα συμβάντα, έχουν δευτερεύουσες συνέπειες, σε σχέση με όσα διαδραματίζονται στα πεδία των μαχών.

Η Ελλάδα σήμερα θυμίζει την εποχή των Παλαιολόγων και της Αλώσεως του 1453, .καθώς είναι σε τραγική πνευματική, πολιτική, στρατιωτική και οικονομική κατάσταση. Υποτελής των δανειστών και των μνημονίων. Πληρώνουμε δυσβάσταχτους φόρους. Ακόμη και οι μεγάλες δυνάμεις (Ρωσία, Αμερική, Γερμανία, Ισραήλ) δεν θα ήταν σε θέση να εξοφλήσουν αυτά τα δάνεια.

Δυστυχώς το πιο τραγικό είναι η Ισλαμοποίηση της χώρας και η παραχώρηση της στην Τουρκία, ως Οθωμανική επαρχία.

Ο πνευματικός βίος της Ελλάδας πρέπει να είναι προσανατολισμένος στην Ορθοδοξία, στην επιστροφή των Ελληνοχριστιανικών ηθών, στην σοφία του Πλάτωνα, στην ανάπτυξη της εθνικής συνειδήσεως και στην δημιουργία ενός αξιόμαχουΕλληνικού στρατού. Μόνο με αυτούς τους τρόπους, θα επιβιώσουμε, θα τιμήσουμε και θα δικαιώσουμε τις θυσίες των βασιλέων, των στρατηγών, των αξιωματικών των στρατιωτών, των Αγίων και των μαρτύρων.

Andri Λύτρα μέλος της συντακτικής ομάδας, του Arisvinews.

loading...