Βόλος: Βλήμα του Στρατού έπεσε 7 χλμ. μακριά από τον στόχο και εξερράγη μέσα σε κοπάδι με πρόβατα (βίντεο)

 Σκοτώθηκαν επτά πρόβατα

Απρόοπτο στην στρατιωτική άσκηση της 32ης Ταξιαρχίας Πεζοναυτών, καθώς βλήμα παρέκκλινε από το στόχο του και εξερράγη μέσα σε κοπάδι στο Μεγαλοβούνι του Βόλου. 

Στις 6.30 το απόγευμα της Πέμπτης, που ο βοσκός που είχε βγάλει το κοπάδι με τις κατσίκες του να βοσκήσει και βρισκόταν σε μικρή απόσταση από το κοπάδι διότι μιλούσε στο κινητό του με έναν φίλο του, ένα βλήμα άρματος μάχης παρέκκλινε από τον στόχο του στο πεδίο βολής, έπεσε σε μια απόσταση επτά χιλιομέτρων μακριά και εξερράγη μέσα στο κοπάδι! Επτά πρόβατα σκοτώθηκαν επί τόπου, ενώ τα υπόλοιπα 16 σκορπίστηκαν τρομοκρατημένα στην γύρω περιοχή!

Ο τυχερός μέσα στην ατυχία του κτηνοτρόφος δεν πίστευε στα μάτια του βλέποντας το μεγάλο λάκκο που είχε ανοίξει από την έκρηξη του βλήματος και τα ζώα του διαμελισμένα. Ο φίλος του τηλεφώνησε στην Ταξιαρχία και αμέσως διακόπηκε η άσκηση, ενώ ειδοποιήθηκαν οι τοπικές αστυνομικές αρχές που διενεργούν έρευνα για τα αίτια του περιστατικού, το οποίο θα μπορούσε να στοιχίσει τη ζωή και του κτηνοτρόφου.

loading...