Τα κυβερνητικά «μαθηματικά» των εμβολίων – Τι περιμένουν στο Μαξίμου και τι λένε τα στοιχεία για τους 45-49

 Οι κυβερνητικές θριαμβολογίες και αυτά που μεταδίδουν τα κυβερνητικά ΜΜΕ που εισέπραξαν περίπου 10 εκατ. ευρώ που διέθεσε πάλι η κυβέρνηση για διαφήμιση, τον τελευταίο μήνα μέσω κυβερνητικών οργανισμών για την πορεία των εμβολιασμών από τα στοιχεία δείχνουν να είναι ευχολόγια και για την ηλικιακή ομάδα 45-49 για την οποία άνοιξαν τα ραντεβού.

Έτσι μόλις 2 εβδομάδες πριν το άνοιγμα του τουρισμού η χώρα βαδίζει με ποσοστό εμβολιασμών μόλις στο 8,8% (δύο δόσεις) του συνολικού πληθυσμού ενώ μόλις το 20% έχει κάνει μία δόση και αναμένει την “παραγωγή” αντισωμάτων όπως αναφέρει το το Bloomberg.

Χθες, Μεγάλο Σάββατο 1η Μαΐου, άνοιξε η πλατφόρμα των ραντεβού για εμβολιασμό κατά της covid-19 της ηλικιακή ομάδας 45-49 και από τις πρώτες ώρες μετά το άνοιγμά της, 140.000 ραντεβού είχαν κλειστεί με κυβερνητικούς παράγοντες να νιώθουν περήφανοι. Όμως ακόμα και αν υλοποιηθούν όλοι αυτοί οι εμβολιασμοί (πότε άραγε) δεν πρόκειται παρά το περίπου 30% του πληθυσμού της ηλικιακή αυτής ομάδας!

Για την ηλικιακή ομάδα 45-49 είναι διαθέσιμα όλα τα υπάρχοντα εμβόλια (Pfizer, Moderna, AstraZeneca). Επιπλέον το μονοδοσικό Johnson & Johnson θα αρχίσει να χορηγείται από τις 5 Μαΐου και μετά.

Η κυβερνητική και τηλεοπτική “χαρά” των “ορδών που προστρέχουν για εμβόλιο” μάλλον είναι μια μαγική εικόνα σε μια προσπάθεια να μεταπείσουν τα εκατομμύρια των Ελλήνων που θεωρούν (και όχι πολλές φορές αβάσιμα) τις επιφυλάξεις τους. 

Και στην κυβέρνηση λένε και ξαναλένε ότι τον Ιούνιο θα έχει εμβολιαστεί το 50% του πληθυσμού! Τα ραντεβού δεν σημαίνει εμβόλια (για όσους έχουν κλείσει), ενώ ακόμα και αν όλα τα ραντεβού υλοποιηθούν παραμένει και πάλι άγνωστο το ποσοστό πραγματικά πόσων έχουν εμβολιαστεί.

Τέσσερις μήνες μετά την έναρξη των εμβολιασμών μόλις ένα εκατομμύριο πολίτες έχουν κάνει και τις δύο δόσεις του εμβολίου είτε της Pfizer/BioNTech (που επίσης έχει ξεκινήσει να πληρώνει ελληνικά ΜΜΕ με διαφημίσεις) είτε της AstraZeneca που έχει απαγορευτεί σε διάφορες χώρες.

Και βέβαια αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μολύνονται και παύουν να μεταδίδουν τον ιό, αυτοί οι 1 εκατ. Έλληνες, ενώ η ίδια η κυβέρνηση αναγκάστηκε να παραδεχθεί ότι το 4% των πολιτών που πέθαναν, περίπου 280 άτομα, είχε κάνει την πρώτη δόση του εμβολίου!

Να τονίσουμε εδώ πως σύμφωνα με τους «ειδικούς» για να αποκτήσει η κοινωνία τη λεγόμενη ανοσία της αγέλης θα πρέπει να εμβολιαστεί περίπου το 70-75% του πληθυσμού (συμπεριλαμβανομένου και των παιδιών όπως είπε ο Μ.Δερμιτζάκης). 

loading...