Θετικοί στον κορωνοϊό βρέθηκαν οι 13 από τους 182 παράνομους μετανάστες που επέβαιναν στο σκάφος το οποίο ρυμουλκήθηκε στο λιμάνι της Καλαμάτας.

 Όπως αναφέρει η ιστοσελίδα messinialive.gr, το σκάφος που εξέπεμψε σήμα κινδύνου, έπλεε ακυβέρνητο στο ακρωτήριο Ταίναρο, έως ότου σπεύσει λιμενικό σκάφος και ρυμουλκηθεί από φορτηγό πλοίο. Το σκάφος είχε ξεκινήσει από παράλια της Τουρκίας και είχε προορισμό την Ιταλία, ενώ οι διακινητές φαίνεται πως εκμεταλλεύτηκαν τον καλό καιρό, αλλά και τις μέρες του Πάσχα, προκειμένου όπως εκτιμούσαν να φτάσουν ευκολότερα στην Ιταλία.

Μετά τη ρυμούλκησή του, το απόγευμα της Δευτέρας στήθηκε ολόκληρη επιχείρηση στο λιμάνι της Καλαμάτας με κλιμάκιο του ΕΟΔΥ να καταφθάνει, προκειμένου να ελέγξει έναν προς έναν τους αλλοδαπούς με γρήγορο τεστ ανίχνευσης κορωνοϊού, ενώ και οι εθελοντές του Ερυθρού Σταυρού ήταν εκεί, προκειμένου να υποβληθούν οι παράνομοι μετανάστες στις απαραίτητες εξετάσεις.

Οι παράνομοι μετανάστες προέρχονται από Συρία, Αφγανιστάν και Πακιστάν, είναι όλοι άνδρες, μεταξύ των οποίων και παιδιά. Μετά από λίγη ώρα βγήκαν 13 θετικά δείγματα covid και σήμερα θα γίνουν συνεννοήσεις, για το πού θα μεταφερθούν και βάση πρωτοκόλλου θα πρέπει να μείνουν σε καραντίνα για 14 ημέρες.

loading...